Σέβη Βολουδάκη: «Ο Μανούσος μου χάρισε μία πατρίδα. Τα Χανιά είναι η πατρίδα μου» | Video

σέβη-βολουδάκη-ο-μανούσος-μου-χάρισε-1666247

Μία βαθιά ανθρώπινη, ειλικρινή συνέντευξη έδωσε η Σέβη Βολουδάκη στην Σταματίνα Τσιμτσιλή και στην εκπομπή Happy Day, το πρωί της Πέμπτης

Η κα Βολουδάκη, ενώ προσπαθούσε να βρει τις ισορροπίες της και ενώ βιοπορίζεται με μεγάλη επιτυχία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ως δικηγόρος, αποφάσισε, μετά από πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να κατέβει στις εκλογές. Αυτό για εκείνη ήταν ένας τρόπος να πατήσει στα πόδια της και μάλιστα οι πρώτοι που υποστήριξαν αυτή τη σκέψη ήταν τα παιδιά της, ο 15χρονος Γιώργος, ο 14χρονος Σήφης και 9χρονη Δάφνη.

Η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στα Χανιά, μίλησε για τον σύζυγό της, Μανούσο Βολουδάκη, για τις τελευταίες του στιγμές, την απώλειά του την οποία προσπαθεί να διαχειριστεί, αλλά και για την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να κατέβει στις εκλογές, την απόφασή της να τη δεχτεί και την στήριξη των Χανιωτών στις δύσκολες στιγμές που πέρασε.

«Είναι μια λύπη μεγάλη, που μαθαίνεις να ζεις με αυτήν, είπε η κα Βολουδάκη αναφερόμενη στην απώλεια του συζύγου της, Μανούσου. Είναι σα να συνεχίζω να ζω με μία μόνιμη αναπηρία γιατί εγώ και ο Μανούσος ήμασταν ένα. Ήμασταν περίπου 20 χρόνια μαζί. Τον έχουμε τόσο πολύ μέσα μας που είναι σαν να υπάρχει. Δεν ξεχνάς ποτέ, ούτε σταματάς να θυμάσαι. Ο πόνος είναι εκεί, αλλά πρέπει να κάνεις το βήμα μπροστά.

Η κα Βολουδάκη αναφέρθηκε στις τελευταίες στιγμές του, που πέρασαν μαζί: «Μέχρι τελευταία στιγμή πιστεύαμε ότι θα τα καταφέρει γιατί ήταν ένας αισιόδοξος και δυνατός άνθρωπος. Αυτό μετέδιδε και σε εμάς. Αισθανόμασταν σίγουροι ότι όλα θα πάνε καλά.

Μάλιστα οι τελευταίες του κουβέντες, οι τελευταίες λέξεις που είχα από αυτόν, ήταν «θα τα καταφέρουμε». Ήθελε να ζήσει, πίστευε ότι θα ζήσει, ήταν έτσι κι αλλιώς σε όλη του τη ζωή αγωνιστής, είχε δώσει πολλές μάχες, πίστευε ότι θα κερδίσει και αυτή.

«Πρόλαβα να του πω όλα όσα ήθελα και μάλιστα τις τελευταίες μέρες που ήμασταν στο νοσοκομείο, λέγαμε ότι, εντάξει, μπορεί να είμαστε εδώ, με τα χιλιάδες σωληνάκια, ορούς κλπ, αλλά τουλάχιστον είμαστε ο ένας με τον άλλο και περνάμε αυτόν τον χρόνο μαζί, είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «είναι δύσκολο και για τα παιδιά γιατί ο Μανούσος ήταν ένας μπαμπάς που ήταν πάντα παρών. Ευτυχώς έχουν κληρονομήσει από εκείνον την αισιοδοξία ότι, ναι, ο μπαμπάς λείπει, αλλά είναι κάπου καλά και μας προσέχει, είναι στις αποφάσεις μας και θα υπάρχει σε ό,τι κάνουμε στη ζωή μας».

Όσο για την πρώτη της αντίδραση στην πρόταση του πρωθυπουργού, η κα Βολουδάκη είπε: «Στην αρχή όταν έγινε η πρόταση, ήταν σαν κάτι εξωπραγματικό. Είχα βυθιστεί σε μία θλίψη που προσπαθούσα να τη διαχειριστώ καθώς σε ένα σπίτι που ζουν τρία ανήλικα παιδιά, δεν μπορεί να υπάρχει ένα μόνιμο πένθος.

Έπρεπε τα παιδιά να μπουν σε ένα πρόγραμμα, στις δραστηριότητές τους, η ζωή κάπως να δείξει ότι συνεχίζεται. Οπότε όλη την θλίψη την κρατούσα για μένα αλλά ήταν ακόμα δύσκολο. Ωστόσο μετά την πρόταση, στην πρώτη συζήτηση που έκανα με τα παιδιά, επικράτησε για πρώτη φορά στο σπίτι ένας ενθουσιασμός, ένα βλέμμα στο μέλλον, μια ένδειξη ότι πάμε μπροστά. Και μου είπαν, να το κάνεις μαμά το ίδιο καλά με τον μπαμπά και θα το κάνουμε παρέα».

Από την κουβέντα δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα Χανιά, η πατρίδα που απέκτησε μέσα από τον Μανούσο Βολουδάκη, όπως δηλώνει η ίδια: «Ο Μανούσος ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος έδινε τα πάντα, έδινε την ψυχή του για τα Χανιά, ήταν κοντά σε κάθε μικρό αλλά και μεγάλο πρόβλημα, κάτι που καταλάβαινε ο κόσμος.

Εκτός από αυτό που είχαμε μαζί, εμένα ο Μανούσος μου χάρισε μία πατρίδα, τα Χανιά για μένα είναι η πατρίδα μου. Την αγάπη του κόσμου την είδα και σε όλη αυτή τη δύσκολη φάση της κηδείας κλπ. Υπήρχε κόσμος που ήταν εκεί για μας, που συγκινήθηκε, έκλαψε και τον πένθησε πολύ. Και στη δική μου απόφαση να κατέβω στις εκλογές στα Χανιά, μέχρι στιγμής με έχουν αγκαλιάσει οι Χανιώτες, με έναν πολύ συγκινητικό τρόπο» κατέληξε.

zarpanews.gr

One thought on “Σέβη Βολουδάκη: «Ο Μανούσος μου χάρισε μία πατρίδα. Τα Χανιά είναι η πατρίδα μου» | Video

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook