Κατερίνα Μανιμανάκη: «Οι Χανιώτες να στηρίξουν με την ψήφο τους τις γυναίκες» | Video

κατερίνα-μανιμανάκη-οι-χανιώτες-να-σ-1670776

Κάλεσμα στους πολίτες να στηρίξουν με την ψήφο τους τον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά τις γυναίκες, απηύθυνε η γιατρός Κατερίνα Μανιμανάκη που φιλοξενήθηκε το πρωί της Μ. Πέμπτης στο ZARPA RADIO 89,6 και στην εκπομπή του Δημήτρη Παππά. 

«Η γυναίκα πρέπει να πάει μπροστά, ο κόσμος πρέπει να στηρίξει τις γυναίκες. Είμαστε τρεις γυναίκες στο ψηφοδέλτιο και οι τρεις καταξιωμένες στον χώρο μας, η Βάλια Βαγιωνάκη, η Μάγκυ Αρσενίδη και εγώ. Θέλουμε ο κόσμος να στηρίξει και το ψηφοδέλτιο όλου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ειδικά τις γυναίκες» τόνισε.

«Είμαστε ένα ψηφοδέλτιο – όλοι δουλεύουμε για τον ίδιο σκοπό. Ποτέ δεν είπα δώστε ψήφο σε ‘μένα. Δώστε ψήφο σε ένα κόμμα που έχει κοινωνικό πρόσημο που θα δώσει τη μάχη για τον κόσμο και για τα προβλήματά του» ανέφερε.

Μάλιστα, όπως υπογράμμισε η κα Μανιμανάκη, τα στερεότυπα των φύλων δυστυχώς καλά κρατούν ακόμα και μέσα στον χώρο του Νοσοκομείου: «Θα με δει ο άλλος στα Επείγοντα, θα μου πει «ρε κοπελιά» με το «ρε» μπροστά. Στον άντρα συνάδελφο θα του πει «γιατρέ μου»».

«Η απαξίωση που εισπράττουμε από τον κόσμο μας στεναχωρεί πολύ »

Η κα Μανιμανάκη αναφέρθηκε στην τραγική υποστελέχωση του νοσοκομείου Χανίων αλλά και τις γενικότερες εργασιακές συνθήκες που δοκιμάζουν καθημερινά τις αντοχές των γιατρών.

«Δεν είναι μόνο το οικονομικό, είναι η εξουθένωση στη δουλειά μας. Κι εγώ προχθές που εφημέρευα πήγα στο χειρουργείο, μετά στην κλινική μετά το απόγευμα στα Επείγοντα. Πήγα πέντε λεπτά στο δωματιάκι που έχουμε για να ξεκουραζόμαστε και βγαίνοντας ακούω μια κυρία και έλεγε για ‘μένα «κοίτα ο κόσμος περιμένει κι αυτή κάθεται». Κάθισα, της μίλησα, της εξήγησα.

Γιατί πρέπει να συμπεριφέρεται έτσι ο κόσμος και γιατί πρέπει εγώ να το ανέχομαι;  Η απαξίωση που εισπράττουμε από τον κόσμο μας στενοχωρεί πολύ. Ο κόσμος έρχεται στα Επείγοντα για να κάνει τη δουλειά του. Όταν δεν βρίσκει γιατρούς, ξεκινάει και βρίζει. Δεν καταλαβαίνει ότι δεν φταίμε εμείς για την κατάσταση. Δεν ξέρει τι έχουμε κάνει εμείς όλη μέρα. Προσπαθώ να βγάλω τον καλύτερό μου εαυτό και να μην κάνω λάθος, όμως το λάθος κάποια στιγμή μοιραία θα προκύψει. Και όταν γίνει το λάθος δεν θα με καλύψει κανείς.» σημείωσε.

Ευθύνες στην Κυβέρνηση 

Σύμφωνα με την κα Μανιμανάκη, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη οδήγησε το ΕΣΥ σε αυτήν την κατάσταση: «Μέσα στην πανδημία η ΝΔ έπρεπε να στηρίξει το ΕΣΥ . Υπάρχουν πολύ αξιόλογοι βουλευτές και στελέχη γιατροί μέσα στη ΝΔ, αλλά ήταν πολιτική επιλογή να τοποθετηθεί ο κ. Πλεύρης στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Υπάρχει ξεκάθαρο σχέδιο. Το είπε και ο ίδιος ο Πλεύρης, ότι σκοπεύουμε να κάνουμε τα νοσοκομεία όλα ΣΔΙΤ» ανέφερε.

«Oi νέοι συνάδελφοι που έχουν την δυνατότητα να φύγουν, φεύγουν και καλά κάνουν» σημείωσε.

Για τις μέρες του ΠΑΣΧΑ

Κλείνοντας η κα Μανιμανάκη έστειλε το μήνυμά της για τις μέρες του Πάσχα, με την ευχή να συμβεί κάποιο ατύχημα: «Το Μ. Σάββατο εφημερεύω. Ελπίζω να περάσουμε ήρεμα,  ο κόσμος να περάσει όμορφα, δεν θέλουμε να συμβεί κάποιο ατύχημα» τόνισε.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Κατερίνα Μανιμανάκη: «Οι Χανιώτες να στηρίξουν με την ψήφο τους τις γυναίκες» | Video

  1. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί καταξιωμένοι επιστήμονες θέλουν να ασχοληθούν με τα περιττώματα που αφορούν στην πολιτική…
    Σαπίλσ παντού !

    1. Και πού να έβλεπες που είχαν μαζευτεί αυτή με τους άλλους του ΞΥΡΙΖΑ και της δώσανε φίλοστοκα σε ποιους επιτάφιους πρέπει να πάει να δώσει το παρών. Να ξερνάει κάνεις από ούλες τση μπάντες!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook