Μάγκυ Αρσενίδη: «Ο κόσμος δεν αντέχει την ακρίβεια – Το κράτος πρέπει να στηρίζει τους αδύναμους πολίτες» | Video

μάγκυ-αρσενίδη-ο-κόσμος-δεν-αντέχει-τ-1674748

Στο Zarpa Radio 89.6 και τον Δημήτρη Παππά μίλησε το πρωί της Πέμπτης η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά, Μάγκυ Αρσενίδη, η οποία αναφέρθηκε σε κοινωνικά ζητήματα, προτάσσοντας την ακρίβεια ως το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες:

«Το πρόβλημα υπ αριθμόν ένα είναι η ακρίβεια. Ο κόσμος δεν μπορεί άλλο, πρέπει κάπως να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του. Θα δοθεί πολύ μεγάλη έμφαση από εμάς σε αυτό το κομμάτι, αλλά και στο θέμα των δανείων που αφορά πάρα πολύ κόσμο. Οι περιουσίες του κόσμου που απέκτησε με τόσο κόπο θα μεταφερθούν στα funds; Και μετά τι θα κάνουν οι άνθρωποι;»

Η κα Αρσενίδη χαρακτήρισε δραματική την κατάσταση που βιώνουν οι αδύναμες κοινωνικές ομάδες, ιδιαίτερα τα άτομα με αναπηρία:

«Αυτή τη στιγμή η αναπηρία στην Ελλάδα είναι ένα δράμα. Είτε αφορά την κίνηση στην πόλη, είτε τη συμπερίληψη στα σχολεία, είτε το κόστος θεραπειών που χρειάζεται ένα παιδί, δεν αντέχεται. Ξέρω ανθρώπους που έχουν πάρει δάνεια για να καλύψουν το θεραπευτικό κομμάτι των παιδιών τους. Δεν είναι ντροπή αυτό;

Πολλά πράγματα στη ζωή δεν τα επιλέγουμε, αλλά πρέπει να τα διαχειριστούμε. Οι ανάπηροι στην Ελλάδα φτάνουν το 1 εκατομμύριο, είναι βασικό κομμάτι της κοινωνίας. Αυτοί οι άνθρωποι, αν φύγουν από τη ζωή οι συγγενείς τους, δεν έχουν προοπτική.

Ένα κράτος πρέπει να είναι εκεί για όλους τους πολίτες και πολύ περισσότερο για εκείνους που το χρειάζονται, είτε για να προλάβει, είτε για να τους στηρίξει όταν χρειαστεί».

Η υποψήφια βουλευτής επέκρινε και την κυβερνητική πολιτική σε ζητήματα υγείας, ενώ για τους αριθμούς που παρουσιάζει η ΝΔ ως αποτελέσματα διακυβέρνησης, δήλωσε ότι είναι… ασπιρίνες:

«Τα νούμερα από μόνα τους δε λένε τίποτα. Η ανάπτυξη είναι ένα νούμερο, αλλά που έχει κατευθυνθεί; Έχει πάει στα χαμηλότερα στρώματα της κοινωνίας; Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε, αλλά ο πληθωρισμός υπερκαλύπτει την αύξηση. Είναι δηλαδή μια αύξηση απλά για να επιβιώσει κανείς, όχι να βελτιώσει τη ζωή του. Είναι ασπιρίνες για τον άρρωστο.

Η πανδημία δεν αντιμετωπίστηκε σωστά από την κυβέρνηση. Αυτοί μπορεί να δηλώνουν ευχαριστημένοι, αλλά οι χιλιάδες που πέθαναν λόγω έλλειψης σωστής περίθαλψης ξεχάστηκαν; Και ποιο ρόλο έπαιξαν οι ιδιωτικές δομές που τόσο στηρίζει η κυβέρνηση αλλά στα δύσκολα της πανδημίας κατεύθυναν τους ασθενείς στο δημόσιο;»

Η κα Αρσενίδη χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα για τα Χανιά το στεγαστικό, ενώ κάλεσε τους πολίτες να εκφραστούν στην κάλπη.

zarpanews.gr

3 thoughts on “Μάγκυ Αρσενίδη: «Ο κόσμος δεν αντέχει την ακρίβεια – Το κράτος πρέπει να στηρίζει τους αδύναμους πολίτες» | Video

  1. Καθαρο προσωπο… απο τους λιγους που κατεβαινουν στα χανια!
    Κοινωνικη και κοινωφελης δραση και μακρια απο ακραια και χρονια κομματικοποιηση! Σαν τους αλλους που το επαγγελμα τους ειναι να ειναι υποψηφιοι!

  2. Ξανακαντε τα ιδια λαθη με την υπερφορολογηση της παραγωγηκης ταξης δηλαδη των μικρομεσαιων.
    Μας αλλαξατε τα φωτα στους φορους,πηδηξατε στην κυριολεξια το ασφαλιστικο,χασατε,ηρθε ο κορωνοιος και η δεξια
    και μας αποτελειωσε.Να καταλαβει επιτελους ο συριζα οτι απευθυνεται σε ενα λαο τσακισμενο και οχι σε μια υγειη χωρα.
    Ολοι χρειαζονται σεβασμο και ενισχυση.Αυτα που υποστιρηζετε ειναι για να τα λετε μεταξυ σας.
    Λιγη δημοσια αυτοκριτικη δεν θα εβλαπτε.Ετσι κερδιζεις την εμπιστοσυνη του λαου.

  3. Δύστυχος τώρα στηρίζει αυτούς που αποκρύπτουν εισοδήματα με τα διάφορα επιδοματα και τιμωρούν αυτούς που τα εμφανίζουν..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook