Ποτιέ 9: Η τέχνη και η δημιουργία… Το παρελθόν και το μέλλον με μια άλλη ματιά!

ποτιέ-9-η-τέχνη-και-η-δημιουργία-το-παρ-1073261

Στην οδό Ποτιέ 9, στο κέντρο των Χανίων, θα συναντήσετε τα τελευταία δύο χρόνια τον εκθεσιακό χώρο «Alexandra Manousakis».

Το ταξίδι της Αλεξάνδρας ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια από την Ουάσιγκτον – Η.Π.Α με βαθιές οικογενειακές ρίζες στα Χανιά και συγκεκριμένα στον Βατόλακκο. Η οικογένεια του πατέρα της έφυγε για Αμερική όταν εκείνος ήταν ακόμα παιδί. Όμως η αγάπη και η νοσταλγία για την πατρίδα, σε συνδυασμό με το όραμα και την όρεξη της δημιουργίας την έφεραν πίσω στην Κρήτη.

Δημιουργώντας μια όμορφη οικογένεια και αναλαμβάνοντας το Οινοποιείο Μανουσάκη, την οικογενειακή επιχείρηση, είχε πάντα κατά νου την αγάπη της για την τέχνη και την δημιουργία. Έτσι, άρχισε από το 2008 να εκθέτει διάφορα έργα τέχνης της, αρχικά στο οινοποιείο και κατόπιν σε διάφορες εκθέσεις, αλλά και στο εστιατόριο Salis.

Τιμώντας την πρακτική της αρχαίας κεραμικής τέχνης, δημιουργεί χειροποίητες δημιουργίες, πίνακες ζωγραφικής και αξεσουάρ διακόσμησης. Μια σειρά με διαφορετική, πρωτότυπη θεματολογία όπου κάθε κομμάτι της συλλογής έχει και την δική του ιστορία. Ένας συνδυασμός της Κρητικής παράδοσης και της μοντέρνας τέχνης με μια διαφορετική ματιά. Πληθώρα όμορφων χρωμάτων απεικονίζουν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Ιδέες από τις εμπειρίες της καλλιτέχνιδας, βγαλμένες από την καθημερινή ζωή σε ένα ελληνικό νησί, με εμπόδια, δοκιμασίες, πρωτότυπες εκφράσεις και συνήθειες οι οποίες αντικατοπτρίζονται στις συλλογές.

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα, Τετάρτη & Σάββατο: 10:00 – 14:00

Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή : 18:00 – 22:00

Διεύθυνση: Ποτιέ 9, Χανιά, Τηλέφωνο:  +30 28210 20000

Facebook:  https://www.facebook.com/alexandra.manousakis/

Instagram:  https://Alexandra.Manousakis

Website:  https://alexandramanousakis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook