«Το Υπουργείο θέλει να γυρίσουμε στο 1980» | Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τα «κομμένα» τμήματα στα Χανιά

το-υπουργείο-θέλει-να-γυρίσουμε-στο-1980-1296936

Να ανατρέψουν τον σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας για καταργήσεις – συγχωνεύσεις τμημάτων, σε σχολεία των Χανίων επιχειρούν εκπαιδευτικοί και γονείς, ενώ τον κατάλογο με τα σχολεία που κινδυνεύουν έδωσε στην δημοσιότητα το zarpanews.gr (ΕΔΩ)

Μετά τους γονείς από το Κολυμπάρι, στον «χορό» των κινητοποιήσεων μπαίνουν σήμερα και γονείς από την Χρυσοπηγή και από τα Ασκύφου που θα επισκεφθούν την διεύθυνση α΄βαθμιας εκπαίδευσης Χανίων.

«Δουλεύω από το 1988, ήμουν σε τάξη με 35 παιδιά! Εκεί θα γυρίσουμε; Αυτό θέλει το Υπουργείο; Είναι δυνατόν να λέμε σήμερα τι κάναμε το 1950 και πώς μαθαίναμε γράμματα» τόνισε η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Κολυμπαρίου, Φανή Μπουμπονάρη μιλώντας στο Zarpa Radio 89,6 και τον Δημήτρη Παππά. « Ακούω γονείς να λένε ότι στο φροντιστήριο μαθαίνει. Μα στο φροντιστήριο έχει 7 παιδιά, γι’ αυτό μαθαίνει. Αν αύριο πάνε 28 παιδιά, δεν θα μαθαίνει» συμπλήρωσε.

Όπως εξήγησε, στο Δημοτικό Σχολείο Κολυμπαρίου «κοκκινισμένα» ως υποψήφια για συγχώνευση είναι τμήματα της β’ και της γ’ δημοτικού.

«Στην β’ τάξη, τα 25 παιδιά που έχουμε θέλουν να τα συνενώσουν και να γίνουν ένα τμήμα ενώ υπάρχει παιδί με ειδικές μαθησιακές ανάγκες με παράλληλη στήριξη και ενώ έχουμε και τις αίθουσες και την υποδομή. Αυτά τα παιδιά της β’ δημοτικού δεν ξέρουν ούτε να καθίσουν στην καρέκλα. Δεν έχουν κάνει α’ τάξη, δεν έχουν κάνει νήπιο, δεν ξέρουν τίποτα» εξήγησε υποστηρίζοντας πως μετά από δύο χρονιές τηλεκπαίδευσης, η δια ζώσης διδασκαλία έπρεπε να υποστηριχθεί και όχι να απαξιώνεται με αυτόν τον τρόπο.

«Αυτό είναι ο παραλογισμός του υπουργείου παιδείας για να μην κάνει άλλες προσλήψεις. Προφανώς τα χρήματα του ΕΣΠΑ, από τα οποία πληρώνονται οι αναπληρωτές  έχουν τελειώσει γιατί τα έχουν δαπανήσει στο webex στα εργαστήρια δεξιοτήτων και θέλει να εξοικονομήσουμε πόρους.

Πέρυσι τέτοιες μέρες μας είχε κλείσει επειδή συνωστίζονταν οι γονείς έξω από τις πόρτες. Φέτος μαζεύουμε 26 παιδιά ανεμβολίαστα μέσα στις τάξεις. Μαζί με τον δάσκαλο και την παράλληλη, 28 άνθρωποι μέσα σε 30 τετραγωνικά. Αν έρθει το υγειονομικό έρθει να με ελέγξει, θα με γράψει;» σημείωσε.

Στο ίδιο σχολείο, στην γ’ τάξη ήδη προχώρησε η συγχώνευση με 25 παιδιά και ενώ αναμένεται ένας μαθητής με μεταγραφή.

«Η κυρία Κεραμέως προσπαθεί να κάνει τα σχολεία των αρίστων. Γι’ αυτό κάναμε απεργία για την αξιολόγηση των σχολείων, όχι για την δική μας. Αυτό που προωθούν είναι η κατηγοριοποίηση των σχολείων σε καλά και κακά (…) Αυτή τη στιγμή το Υπουργείο έχει αφαιρέσει τους δείκτες της αξιολόγησης που θα αξιολογούσαμε εμείς το σχολείο; Εγώ δεν έχω πάρει τίποτα από το Υπουργείο Παιδείας, ό,τι έχω πάρει είναι από τον Δήμο Πλατανιά και από τον Σύλλογο Γονέων» σημείωσε.

zarpanews.gr

One thought on “«Το Υπουργείο θέλει να γυρίσουμε στο 1980» | Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τα «κομμένα» τμήματα στα Χανιά

  1. Ντροπή, δεν έχει καμία λογική όλο αυτό.Ο νόμος λέει μέγιστο όριο μαθητών ανα τάξη 25.Αν υπάρχει παιδί με μαθησιακές δυσκολίες ή παράλληλη στήριξη το παιδί μετράει 2πλο.Τι πάνε να κάνουν τωρα;Γιατι πρέπει να αναστατώσουν παιδιά,δασκάλους κ γονεις;Πως γίνεται 2 τάξεις των 14παιδιων να είναι χειρότερες από μια των 28;Χώρια που είναι παράνομο.Χωρια που αν είναι πρώτη ή δευτερα δημοτικού δεν ξέρουν τι θα πει τάξη.Χωρια που 28 παιδια σε μια τάξη δημιουργούν πολύ μεγαλύτερο συνωστισμό από 2 τάξεις των 14.Με τίποτα δεν γίνεται να περάσει αυτό.Ειναι παράλογο,είναι επικίνδυνο, είναι παράνομο.Με τίποτα,και Ντροπή σε όσους το σκέφτηκαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook