Ποια σχολεία στα Χανιά κινδυνεύουν με κόψιμο τμημάτων – Ξεσηκώνονται εκπαιδευτικοί και γονείς

ποια-σχολεία-στα-χανιά-κινδυνεύουν-με-1297570

Αγανάκτιση σε εκπαιδευτικούς και γονείς μαθητών στα Χανιά προκαλεί η μεθόδευση από μεριάς Υπουργείου για καταργήσεις – συγχωνεύσεις τμημάτων που ανέδειξε το zarpanews.gr (ΕΔΩ)

Χθες γονείς από το δημοτικό σχολείο Κολυμβαρίου συναντήθηκαν με την προϊσταμένη της διεύθυνσης α’βάθμιας εκπαίδευσης Χανίων τονίζοντας ότι επιφυλάσσονται για περαιτέρω ενέργειες αν ληφθεί απόφαση για συγχωνεύσεις στην β΄και στη γ’ τάξη, όπως εξετάζεται. Σήμερα, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προχωρά σε έκτακτη γενική συνέλευση για το θέμα αυτό, ενώ σε επίπεδο β’βάθμιας, ο Δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης συνοδευόμενος από τους διευθυντές λυκείων του Δήμου που απειλούνται με «κόφτη» συζήτησαν με τον προϊστάμενο της διεύθυνσης β΄βάθμιας εκπαίδευσης, για την ανάγκη να ανακοπεί η μαθητική διαρροή προς λύκεια των Χανιών που οδηγεί σε απαξίωση και εν τέλει υποβάθμιση των σχολείων της ενδοχώρας.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, υπό διερεύνηση για συχωνεύσεις εν μέσω σχολικής χρονιάς, βρίσκονται τμήματα στο Λύκειο Κολυμπαρίου, Λύκειο Αλικιανού και Λύκειο Βουκολιών. 

Στη διάρκεια της συνάντησης που έγινε στην διεύθυνση β’βάθμιας, ο προϊστάμενος, Μανώλης Τζανάκης, κάλεσε τους διευθυντές να τεκμηριώσουν γραπρώς γιατί χρειάζονται  δύο τμήματα για  27 παιδιά ή γιατί χρειάζονται τρία τμήματα ενώ έχεις 55. Ο ίδιος κατανόησε πως υπάρχουν ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες αλλά και πως οι οι αίθουσες δεν πληρούν τις προδιαγρές λόγω πανδημίας.

«Θεωρούμε πως είναι λάθος σχεδιασμός αυτός να αιμορραγούν τα σχολεία της περιφέρειας ενώ υπάρχει το κτιριακό απόθεμα. Δεν έχει λογική να ενισχύεται ένα κύμα μεταγράφων από τα λύκεια της περιφερείας προς τα λύκεια της πόλης. Ζητάμε να τηρηθεί ο νόμος για τις μεταγραφές μαθητών και αυτό να γίνεται μόνο σε μαθητές που έχουν μόνιμη διεύθυνση στα Χανιά» ανέφερε στο zarpanews.gr o Δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης.

Δημοτικά που κινδυνεύουν

Στην α΄βάθμια εκπαίδευση, εξηγήσεις για τα ολιγομελή τους τμήματα έχουν κληθεί να δόσουν τα παρακάτω σχολεία, αν δεν θέλουν να βρεθούν αιφνιδιαστικά με λιγότερα τμήματα κάτι που θα οδηγήσει στην υποβάθμισή τους από την επόμενη χρονιά:

  • 1ο Δημοτικό Σχολείο Κισάμου
  • 2ο Δημοτικό Σχολείο Κουνουπιδιανών
  • 2ο Δημοτικό Σχολείο Σούδας
  • Δημοτικό Σχολείο Ταυρωνίτη
  • Δημοτικό Σχολείο Πλατανιά
  • Δημοτικό Σχολείο Κολυμπαρίου
  • Δημοτικό Σχολείο Ασκύφου
  • Δημοτικό Σχολείο Χρυσοπηγής
  • Δημοτικό Σχολείο Καντάνου
  • Δημοτικό Σχολείο Αγ. Μαρίνας

Διαμαρυρία γονέων

Στην συνάντησή τους με την προϊσταμένη α’ βάθμιας εκπαίδευσης, οι γονείς μαθητών του δημοτικού σχολείου Κολυμπαρίου παρέδοσαν την παρακάτω επιστολή:

«Κα Προϊσταμένη της Δνσης Εκπαίδευσης

Ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει πρόθεση από το Υπουργείο Παιδείας για σύμπτυξη τμημάτων του σχολείου μας.

Ο αριθμός των μαθητών στη μία τάξη είναι 25 και μέσα φοιτά παιδί με ειδικές ανάγκες και το άλλο τμήμα οι μαθητές είναι 25 και με αναμενόμενη μετεγγραφή 26. Είναι απαράδεκτο εν μέσω πανδημίας να συνενώνονται τμήματα τη στιγμή που υπάρχουν και διαθέσιμες αίθουσες

Τα παιδιά με την τηλεκπαίδευση έχουν μείνει μαθησιακά πίσω και η αύξηση του αριθμού των μαθητών θα τα οδηγήσει στην αμάθεια

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ και ζητούμε να παραμείνουν τα τμήματα της Β τάξης ως έχουν και να μοιραστεί η Γ τάξη

Η θέση σας είναι να εργάζεστε προ το συμφέρον των παιδιών του δημόσιου σχολείου και να φροντίζετε την ασφαλή παραμονή τους στο σχολείο.

Σε 35τμ η παρουσία των 26 μαθητών με πανδημία μόνο ασφάλεια δεν παρέχει στα παιδιά μας.

Σας παρακαλούμε ως εκπαιδευτικός να σταθείτε δίπλα σε όλα τα παιδιά και να μην προχωρήσετε στην απαράδεκτη αυτή ενέργεια.

Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας έχοντας ως πρώτη μας προτεραιότητα το συμφέρον των παιδιών μας.

Παρακαλούμε για την έγγραφη αιτιολογημένη απάντησή σας στηριζόμενη σε παιδαγωγικά κριτήρια στο επίσημο mail του σχολείου».

zarpanews.gr

8 thoughts on “Ποια σχολεία στα Χανιά κινδυνεύουν με κόψιμο τμημάτων – Ξεσηκώνονται εκπαιδευτικοί και γονείς

  1. Άλλη μια άστοχη ενέργεια της κυβέρνησης του Μητσοτάκη. Γι’ αυτό ήθελαν και πάνω από 25 μαθητές σε κάθε τμήμα εν καιρώ πανδημίας.

  2. Ποια πανδημια και μ@λακιες…
    Στις καφετεριες και τα ιντερνετ καφε της πολης τα πιτσιρικια ειναι το ενα πανω στο αλλο χωρις μασκα…
    Αλλα ειναι τα προβληματα της παιδειας.
    Ελλειψη καθηγητων ελλειψη όρεξης αυτων που διδασκουν καταληψεις απεργίες αδιαφορια γονεων και σαν αποτελεσμα αδιαφορια και ελλειψη ορεξης των μαθητών…

    Οποτε κλειστε τα τα ρημαδια να πανε τα παιδια κατευθειαν σερβιτοροι και ντελιβεραδες να δουλέψουν μα εκει θα καταληξουν.

    Και οποιος εχει πραγματικα όρεξη να μαθει και να σπουδασει θα το κανει ούτως η αλλος

  3. Μην τολμήστε να κάνετε τάξεις με πάνω από 25 παιδιά.Ο νόμος λέει 25 ο μέγιστος αριθμός παιδιών ανα τμημα.Αν υπάρχει δε,παιδί με ειδικές ανάγκες ή χρειάζεται παράλληλη στήριξη, το παιδί μετράει 2πλο.Πάτε ενάμιση μήνα μετά την έναρξη,κ με τον κορωνοιο να δημιουργήσετε ακόμα μεγαλυτερο συνωστισμό,να μπερδέψετε παιδιά,δασκάλους και όλο αυτό γιατι;ΝΤΡΟΠΗ.

  4. Αναρτήσατε μακρινή φωτογραφία από το Δημοτικό Σχολείο Χρυσοπηγής στην οποία δεν φαίνονται οι εξωτερικές κάμερες ασφαλείας που το προστατεύουν από τις αναγραφές ποδοσφαιρικών συνθημάτων έχοντας εμβέλεια λήψης εικόνας από την οδό Χρυσοπηγής και τα εκατέρωθεν πεζοδρόμια.

    Και αυτές οι κάμερες, όπως και όλες οι αντίστοιχες κάμερες στα Δημόσια Σχολεία των Χανίων «νομιμοποιήθηκαν» με την υπ’ αρ. 21/2019 Απόφαση της ανεξάρτητης Αρχής για τα προσωπικά δεδομένα (ΑΠΔΠΧ), με την οποία Αρχειοθετήθηκαν σε φωριαμό του Δήμου Χανίων όλες οι σχετικές Καταγγελίες, με τη μοναδική αιτιολόγηση ότι ο Νικόλαος Σ. Στεργιάδης δεν έχει έννομο συμφέρον αφού δεν είναι δημότης Χανίων αλλά… μάλλον τουρίστας στα Χανιά προερχόμενος από την Αυστραλία!

    Την Αρχειοθέτηση της υπόθεσης των καμερών στα Δημόσια Σχολεία των Χανίων αποδέχθηκε και ο νυν Δήμαρχος Χανίων που αρνείται να δώσει σχετικές εξηγήσεις στον… τουρίστα.

    Νεώτερα σχετικά με τις κάμερες αυτές δεν θα χρειαστεί να σας πω εγώ, θα τα μάθετε μόνοι σας σε μερικές εβδομάδες ή ημέρες που αναμένεται η κρίσιμη Απόφαση που θα αφορά το μέλλον της βιντεοεπιτήρησης και όχι μόνο σε όλη την Ελλάδα.

  5. Από το κακό στο χειρότερο. ΑΣ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ γιατί μια τάξη που έχει 2 τμήματα των 14παιδιων και λειτουργεί κανονικά,ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ των 28;Θα γίνεται καλύτερο μάθημα με 28 παιδια;Θα υπάρχει λιγότερος συνωστισμός;Δεν θα προκαλέσει πρόβλημα σε παιδιά κ δασκαλους όλο αυτο;Τι θα κερδίσουν τα παιδιά κ η εκπαίδευση με αυτή την κινηση;Πέρα από αυτό διαβάζω να είναι κ παράνομο να υπάρχει τμήμα με περισσότερα από 25 παιδιά.ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ.ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ. Τι πραγματα είναι αυτα;

  6. Τι απο του χρονου. Ηδη ξεκινησε η συγχωνευση απο το 2 δημοτικο η αλλιως το σχολειο της βασιλισσας. Απο αυριο κιολας 14 του μηνος μειον μια δασκαλα λογω συγχωνευσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook