Τεστ κορονοϊού στις υπηρεσίες του Δήμου Χανίων: Δειγματοληπτικό έλεγχο διέταξε ο ΕΟΔΥ

τεστ-κορονοϊού-στις-υπηρεσίες-του-δήμ-1055579

Σε δειγματοληπτικούς ελέγχους προληπτικά ξεκινούν να υποβάλλονται οι εργαζόμενοι στις δημοτικές υπηρεσίες των Χανίων, μετά από εντολή του ΕΟΔΥ.

Το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο των τελευταίων ημερών έχει προκαλέσει ανησυχία για τους ρυθμούς διασποράς της covid-19, ενώ σε συνδυασμό με τα περιοριστικά μέτρα οι αρχές διέταξαν και τη διεξαγωγή τεστ στους υπαλλήλους των δημοτικών υπηρεσιών της πόλης.

Έτσι, οι Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ (ΚΟΜΥ) στα Χανιά έχουν ξεκινήσει να παίρνουν επιχρίσματα από όσους επιθυμούν να εξεταστούν, ώστε να υπολογιστεί σταδιακά το μέγεθος της διασποράς στην τοπική κοινωνία.

Τα δείγματα θα παίρνονται από έναν συγκεκριμένο αριθμό εργαζομένων σε κάθε υπηρεσία και θα αποστέλλονται για ανάλυση στο Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο.

Τεστ και σε περισσότερους από 220 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΧ

Από το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιούνται λήψεις επιχρίσματος σε όλους τους εργαζομένους στα τμήματα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Χανίων (ΔΕΥΑΧ), μετά το κρούσμα που εκδηλώθηκε στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού στο Κουμπελί (δείτε ΕΔΩ).

Την αποκάλυψη έκανε η πρόεδρος της επιχείρησης, Χρυσούλα Χατζηδάκη-Μιχαηλάκη στον Super FM 89.6 και τον Περικλή Κουκλάκη, αναφέροντας πως οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ στα Χανιά παίρνουν δείγματα για τεστ κορονοϊού σε περισσότερα από 220 άτομα, από όλα τα τμήματα της ΔΕΥΑΧ.

Τα αποτελέσματα αναμένονται τις επόμενες ημέρες, ενώ ήδη έχουν τεθεί σε κατ’οίκον περιορισμό οι στενές επαφές του κρούσματος, ο οποίος είναι σε επίσης σε καραντίνα στο σπίτι του και καλά στην υγεία του.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook