Στην Κρήτη θα “χτυπά” για 3 μέρες η “καρδιά” του παγκόσμιου Ju Jitsu

Για ένα τριήμερο η Ελλάδα, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου θα βρεθούν στο επίκεντρο του διεθνούς ερασιτεχνικού μαχητικού αθλητισμού, φιλοξενώντας το “Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου U18 & U21” και το «Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου U16», με τη συμμετοχή πολλών αθλητών από τα Χανιά (δείτε ΕΔΩ).

Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα, όλων των εποχών, που θα λάβει χώρα στην Κρήτη, καθώς θα λάβουν μέρος 35 κράτη, 750 αθλητές και αθλήτριες, 130 προπονητές και 41 διεθνείς διαιτητές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος που θα διεξαχθούν ταυτόχρονα Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στις κατηγορίες εφήβων-νεανίδων, νέων ανδρών-νέων γυναικών, παίδων κορασίδων. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία (JJIF) επιχειρεί να καθιερώσει ένα ακόμα μεγάλο διεθνές τουρνουά και αυτή την πρώτη «ενιαία» διοργάνωση European & World Championships την εμπιστεύτηκε στην Ελλάδα και στην Ελληνική Ομοσπονδία ΕΦΕΟΖΖ, η οποία κάθε φορά που αναλαμβάνει ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός κερδίζει τα εύσημα της διεθνούς κοινότητας.

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στο «Κλειστό Γυμναστήριο Δυο Αοράκια Ηρακλείου», το τριήμερο 25,26,27 Οκτωβρίου 2019.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ζίου Ζίτσου προετοιμάζει ένα διεθνές event υψηλού οργανωτικού, αγωνιστικού και αριθμητικού επιπέδου. Οι υπερσύγχρονες τεχνικές υποδομές θα προσφέρουν θέαμα και εμπειρία ανάλογη των ολυμπιακών διοργανώσεων ενώ οι συνεχή αγωνιστική δράση στους οκτώ ειδικά διαμορφωμένους αγωνιστικούς χώρους, θα δώσει επί τρεις μέρες την ευκαιρία στο κοινό της Κρήτης να γνωρίσει το ευγενές και ταχέως αναπτυσσόμενο μαχητικό άθλημα του Ζίου Ζίτσου.

Στο Ηράκλειο θα βρεθούν όλοι οι κορυφαίοι παράγοντες του διεθνούς Ζίου Ζίτσου, ο Έλληνας Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Παν.Θεοδωρόπουλος, ο Πρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, κ. Robert Perc, ο Γεν. Γραμματέας της Πανευρωπαϊκής κ. Rick Frowyn, ο Πρόεδρος της Ελληνικής και Βαλκανικής Ομοσπονδίας κ. Ανέστης Πουλικίδης.

Το διεθνές πρωτάθλημα αποτελεί Συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ζίου Ζίτσου (JJIF), της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ζίου Ζίτσου (JJEU), της Ελληνικής Φιλάθλου Ερασιτεχνικής Ομοσπονδίας Ζίου Ζίτσου (ΕΦΕΟΖΖ).

Με την έγκριση και την του υφυπουργείο Αθλητισμού – Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Την Οργανωτική Επιτροπή αποτελούν η Γεν.Γραμματέας της ΕΦΕΟΖΖ κα Μαρία Χαριτοπούλου και ο Υπεύθυνος Διοργανώσεων Ζίου Ζίτσου Περιφέρειας Κρήτης, Προπονητής της «Ακαδημίας Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου», κ. Βαγγέλης Συνολάκης.

Με την στήριξη των Προπονητών και των Μελών των Αθλητικών Συλλόγων Ζίου Ζίτσου Περιφέρειας Κρήτης και ιδιαιτέρως των Συλλόγων Νομού Ηρακλείου.
Με την στήριξη πολύτιμων χορηγών και υποστηρικτών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΖΙΟΥ-ΖΙΤΣΟΥ
ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ & ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ-ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2019
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2019
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 – ΣΑΒΒΑΤΟ 26 – ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ (Νέο κλειστό γυμναστήριο Ηρακλείου 2 Αοράκια)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ 09:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΕΛΙΚΩΝ 16:30
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΑΠΟΝΟΜΩΝ 17:00

ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ: ΣΑΒΒΑΤΟ 26/10/2019 ΩΡΑ 13:00

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ