Σπίτι Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά: Δέσμευση Πέτσα από τα Χανιά για την χρηματοδότηση του έργου αποπεράτωσης | Video

σπίτι-μίκη-θεοδωράκη-στον-γαλατά-δέσμ-1652819

Την χρηματοδότηση του έργου αποπεράτωσης της οικίας του Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά και της μετατροπής του σε μουσείο, με ένταξη στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ανακοίνωσε από τα Χανιά όπου βρέθηκε την Κυριακή, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, στο  πλαίσιο του ετήσιου πολιτικού μνημόσυνου των Βενιζέλων στο Ακρωτήρι (δείτε ΕΔΩ)

«Συζητήσαμε με τον κύριο Σημανδηράκη στη συνεδρίαση του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» θα είναι μέσα μετά από θετική εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης», είπε ο  κ. Πέτσας.

Η είδηση έφερε ικανοποίηση στην δημοτική αρχή, με τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη να κάνει λόγο για ένα πολύ σημαντικό έργο, η χρηματοδότηση του οποίου ανακοινώθηκε πλέον από επίσημα χείλη.

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα μετά από επικοινωνίες που είχαμε το προηγούμενο διάστημα με το υπουργείο, έχουμε πλέον και την δημόσια δέσμευση του Υπουργού, γι’ αυτό το σημαντικό έργο, το οποίο έρχεται να τιμήσει έναν άλλο μεγάλο Έλληνα, έναν άλλο Κρητικό και Χανιώτη, τον Μίκη Θεοδωράκη. Αναμένουμε τις τελικές αποφάσεις στην αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Εσωτερικών».

Καλά νέα για έργα σε όλο τον Νομό Χανίων

Την ίδια ώρα, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε πως από Δευτέρα 20 Μαρτίου αναμένεται η ανάρτηση κι άλλων έργων του νομού Χανίων στην Διαύγεια, που αφορούν τον Δήμο Αποκορώνου και τον Δήμο Πλατανιά και έχουν προταθεί από την Περιφέρεια Κρήτης με χρηματοδότηση 22,5 εκατομμύρια ευρώ:

«Ξέρετε ότι αυτές τις μέρες, ίσως και αύριο, θα έχουν αναρτηθεί στην Διαύγεια, οι εντάξεις κι άλλων πολλών έργων, που θα αφορούν και Δήμους του νομού Χανίων, μετά από πρόταση της Περιφέρεια Κρήτης, ύψους 22,5 εκατομμυρίων ευρώ, με έργα που αφορούν και τα Χανιά, τον Αποκόρωνα και τον Δήμο Πλατανιά, άρα προχωρούμε σε αυτή την κατεύθυνση. Θα ακολουθήσει φυσικά και το πολύ σημαντικό θέμα που αφορά την παρακαταθήκη του Μίκη Θεοδωράκη».

zarpanews.gr

 

One thought on “Σπίτι Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά: Δέσμευση Πέτσα από τα Χανιά για την χρηματοδότηση του έργου αποπεράτωσης | Video

  1. Να δώσουν αυτά τα πολλά εκατομμύρια εκεί που υπάρχουν ανάγκες. Και στο φινάλε ποιος ήταν πια αυτος ο Θεοδοράκης, που έχει ολη η κοινωνία τρελαθεί με τη πάρτη του.
    Σ’αυτη τη χώρα η σαχλαμάρα και η ανοησία ειναι πια τα βασικά συστατικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook