Πέτσας από τα Χανιά: «Ας γίνει ο Ελευθέριος Βενιζέλος παράδειγμα για να πάμε μπροστά» – Πλήθος κόσμου στο μνημόσυνο των Βενιζέλων | Video + Photos

Παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, εκπροσώπων φορέων και αρχών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής το πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου, στους Τάφους των Βενιζέλων στο Ακρωτήρι.

Ο κ. Πέτσας στις δηλώσεις του, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον Ελευθέριο Βενιζέλο, λέγοντας πως ο σημαντικός ηγέτης πρέπει να αποτελεί παράδειγμα για να πάμε την χώρα μπροστά:

«Θα μιλήσω για τον μεγάλο Ελευθέριο Βενιζέλο, τον μεταρρυθμιστή, τον νεοφιλελεύθερο ηγέτη, που μεγάλωσε την Ελλάδα και που έδειξε ότι προχωρούμε μπροστά, αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος. Το φωτεινό του παράδειγμα ας γίνει σήμερα στις δύσκολες συνθήκες ένας φάρος που θα μας δείξει πως θα αφήσουμε πίσω τον φανατισμό, τη μισαλλοδοξία και τον διχασμό και θα προχωρήσουμε μπροστά  για να κάνουμε την πατρίδα μας αυτό που της αξίζει».

Την ίδια ώρα, ο κ. Πέτσας ερωτηθείς για το πως θα διαχειριστεί η κυβέρνηση την σταθερότητα και την ασφάλεια στην χώρα μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, τόνισε πως η κυβέρνηση πρέπει να φροντίσει για να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο:

«Αυτό που πρέπει να φροντίσουμε σαν πολιτικό σύστημα γενικά είναι να ομονοήσουμε στο να μην ξαναγίνει ποτέ κάτι τέτοιο. Αυτό το χρωστάμε στην μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν τόσο άδικα».

Σχετικά με τις εκλογές, ο κ. Πέτσας εξέφρασε την αισιοδοξία του πως οι Έλληνες θα στηρίξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Η σταθερότητα στο πολιτικό σύστημα έχει να κάνει με την πρόταση για το μέλλον, με βάση την πυξίδα του παρελθόντος. Διαχειριστήκαμε πολύ δύσκολες κρίσεις. Πιστεύω παρά την πανδημία, την ενεργειακή κρίση την κλιματική κρίση, το μεταναστευτικό καταφέραμε να πάμε το καράβι της χώρας πιο μπροστά. Ο κόσμος θα εμπιστευθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συνεχίζουμε σε αυτή την πορεία αταλάντευτα, γιατί έχει το σχέδιο εκείνο, το οποίο οι Έλληνες θα εγκρίνουν με την ψήφο τους, όποτε κι αν στηθούν οι κάλπες». 

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης δήλωσε:

«Σήμερα σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία με τραγικά συμβάντα στην χώρα μας, με τις καταστροφές στην Τουρκία, με τον πόλεμο στην Ευρώπη, η διπλωματία και ο δρόμος που έδειξε ο Βενιζέλος στα εύκολα και στα δύσκολα είναι πιο επίκαιρα από ποτέ».

Ο διευθυντής του Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος», Νίκος Παπαδάκης τόνισε ότι το μνημόσυνο πρέπει να συνεχιστεί.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Απορώ πώς δεν σηκώθηκαν από τα μνήματά τους οι Βενιζέλοι,να τους αρχίσουν στις καρπαζιές έναν-έναν,ειδικά αυτούς στην πρώτη σειρά…

  2. Αν οι Βενιζελοι μπορούσαν να αντιδράσουν θα έριχναν από μια ροχαλα σε όλα τα πολιτικά, στρατιωτικά, τοπικά και ιερατικά λαμόγια που σαν τρωκτικά εξαθλίωσαν τη χώρα και κατάστρεψαν το μέλλον των παιδιών σας. Κρατήστε μια φοτωγραφια από την εκδήλωση για να δουν τα παιδιά σας αργωτερα τα λαμόγια που κατάστρεψαν το μέλλον τους. Τελικά πολύ πανικός του mr Bean για αυτό που έρχεται για να θυμίθούν τους Βενιζέλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ