Σημανδηράκης: Δεν χαρακτηρίζουν την κοινωνία των Χανίων οι παραβατικές συμπεριφορές – Να αντιμετωπίζονται όλες οριζόντια

σημανδηράκης-δεν-χαρακτηρίζουν-την-κ-1037998
φωτογραφία αρχείου - Μάιος 2020

Αυξημένη επαγρύπνηση στις υπηρεσίες και ατομική ευθύνη για τους πολίτες, ως προς τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν, συνέστησε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, μέσα από την ενημερωτική εκπομπή του Super FM 89.6 με τον Περικλή Κουκλάκη.

Ο κ. Σημανδηράκης είπε ότι τα νέα μέτρα έρχονται μετά από μια αυξητική τάση των κρουσμάτων της Π.Ε., που έχει να κάνει και με το άνοιγμα που έγινε στον τουρισμό.

Οι αριθμοί των κρουσμάτων στα Χανιά είναι μεν αυξημένοι, σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο, όπως τόνισε, «ωστόσο δεν είναι τέτοιοι ώστε να προκληθεί πανικός».

«Ωστόσο, η εφαρμογή τους οφείλεται και στα φαινόμενα χαλάρωσης που παρατηρήθηκαν από μερίδα πολιτών το τελευταίο διάστημα. Σίγουρα δεν είναι τιμωρητικού χαρακτήρα αυτά τα μέτρα, ωστόσο πρέπει να κατανοήσουμε ότι πρέπει να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία, με υψηλό το αίσθημα ατομικής ευθύνης» συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Χανίων.

«Οι συμπεριφορές που παρατηρήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, δε χαρακτηρίζουν την κοινωνία των Χανίων, είναι ακραίες. Πρέπει δε να αντιμετωπίζονται με οριζόντιο τρόπο, χωρίς καμία διάκριση όλες αυτές και εδώ έρχεται να αξιολογηθεί το πόσο σημαντικός είναι και ο ρόλος της Αστυνομίας απέναντι σε αυτό», υπογράμμισε με νόημα ο κ.Σημανδηράκης.

Παραδέχτηκε δε πως σίγουρα θα επηρεαστεί και η οικονομία και ο τουρισμός μας, ωστόσο αν ακολουθηθούν τα μέτρα, δε θα υπάρξει επέκταση επιπλέον διάρκειας για τους περιορισμούς: «Είμαστε σε επικοινωνία με τον αρμόδιο Υφυπουργού  και υπάρχει στενή παρακολούθηση εξέλιξης των κρουσμάτων. Σε επίπεδο Δήμου, κινητοποιούμε τις διαδικασίες για να προστατεύσουμε τους πολίτες αλλά και του εργαζόμενους στις υπηρεσίες μας», συμπλήρωσε.

Ξεχωριστή μνεία έγινε και στο θέμα της πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, με τον Δήμαρχο να εκφράζει την έντονη διαφοροποίηση του στην κωλυσιεργία και στους χειρισμούς από τα συναρμόδεια Υπουργεία (δείτε ΕΔΩ).

zarpanews.gr

One thought on “Σημανδηράκης: Δεν χαρακτηρίζουν την κοινωνία των Χανίων οι παραβατικές συμπεριφορές – Να αντιμετωπίζονται όλες οριζόντια

  1. Άλλος ένας πολιτικάντης εκολαπτομενος, σε fast forward αυτός.
    Τα ψηφαλακια των κεραμειων μη χάσεις παναγιωτακη που σε είχαν πρώτο εκεί από την α’ Κυριακή. Ούτε τη λέξη Κεραμεια δεν ψελισες…
    Αντε στη ρόκα παιδί μου μα τα Χανιά ούτε τα ξέρεις ούτε τα αγαπάς. Σε πτήση τρανζιτ είσαι, για αλλού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook