Χανιά | Πρόβλημα καθαριότητας στα σχολεία – Εκπαιδευτικοί ζητούν μικρότερα τμήματα

χανιά-πρόβλημα-καθαριότητας-στα-σχολ-1094787

Την αμφιβολία τους ότι με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τα σχολεία θα διαθέτουν και τις απαραίτητες καθαρίστριες, εξέφρασαν μέλη των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών, στη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων. Οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν ακόμα τη μείωση των μαθητών ανά τμήμα, σε συνδυασμό με περισσότερες προσλήψεις.

Σύμφωνα με το μέλος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Γιώργο Μαυρογενάκη, «Οι δήμοι με τους οποίους έχουμε έρθει σε επαφή, με εξαίρεση τον δήμο Σφακίων, με τον οποίο δεν μιλήσαμε, μας ενημέρωσαν ότι δεν θα μπορούν να έχουν εξασφαλίσει την καθαριότητα στις 7 Σεπτεμβρίου, γιατί άλλαξε το νομοθετικό πλαίσιο.»

Με τον δήμο Χανίων ήρθε σε επαφή το zarpanews.gr και ο δήμαρχος, Παναγιώτης Σημανδηράκης, επιβεβαίωσε σήμερα στον Super FM 89.6 και τον Περικλή Κουκλάκη ότι υπάρχει ζήτημα:

«Έχουν προκύψει σοβαρές δυσκολίες στον τομέα του καθαρισμού των σχολείων, σήμερα μάλιστα έχουμε σύσκεψη με τη διεύθυνση προσωπικού και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παιδείας, για να δούμε πως μπορούμε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες για την πρόσληψη των καθαριστριών. Το Σάββατο μας ήρθε μια απόφαση από το ΥΠΕΣ που ουσιαστικά ζητάει επανυποβολή των αιτήσεων των καθαριστριών. Είχαν ήδη γίνει περίπου 200 αιτήσεις και τώρα πρέπει να ξαναγίνουν. Το Υπουργείο πρέπει να καταλάβει πως δεν σχεδιάζει εν κενώ, πως πρέπει να βασίζεται στην πραγματικότητα. Εμείς έχουμε έρθει σε επαφή και με το ΥΠΕΣ και με το ΥΠΕΠΘ, δεν γίνεται όμως, σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, την ώρα που οι γονείς αγωνιούν για το πως θα προστατευτούν τα παιδιά τους από την πανδημία, να τίθενται επιπλέον γραφειοκρατικά ζητήματα.»

Επίσης, οι εκπαιδευτικοί ζητούν λιγότερους μαθητές σε κάθε τάξη, όπως δήλωσε ο κ. Μαυρογενάκης:

«Όλοι θέλουμε τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά με όλα τα παιδιά. Υπάρχουν και εκπαιδευτικοί, και κοινωνικοί, και ψυχολογικοί λόγοι, για να γίνει αυτό. Όμως πρέπει να επανέλθουν με υγειονομική ασφάλεια, και για τα παιδιά και για τους εκπαιδευτικούς. Εμείς αυτό που ζητάμε είναι να υπάρχουν το πολύ 15 παιδιά σε κάθε τμήμα, και βάζουμε αυτόν τον αριθμό ξέροντας ότι πολλές αίθουσες στα Χανιά είναι για κάτω από 15 παιδιά.

Έχουμε ήδη κάνει επαφές με τους δόμους, οι οποίοι ποτέ δεν κλήθηκαν να βρουν καινούριους χώρους. Πρέπει να βρεθούν χώροι και πρέπει να προσληφθούν περισσότεροι εκπαιδευτικοί αφού είναι σαφές ότι θα πρέπει να μπουν περισσότεροι εκπαιδευτικοί στις τάξεις, ενώ κάποιοι εκπαιδευτικοί που είναι σε ευπαθείς ομάδες, θα πάρουν άδειες. Η υπουργός χθες το είπε, αλλά δε μας είπε τον αριθμό».

zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | Πρόβλημα καθαριότητας στα σχολεία – Εκπαιδευτικοί ζητούν μικρότερα τμήματα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook