«Σε μία μέρα τους έκοψαν τα όνειρά τους»: Οργή για το κλείσιμο του σταδίου Χανίων λίγο πριν τα πανελλήνια πρωταθλήματα – Τι σχεδιάζουν από Τρίτη

σε-μία-μέρα-τους-έκοψαν-τα-όνειρά-τους-1704754

Με ολιγόωρο άνοιγμα κάθε απόγευμα από 18:00- 21:00 μόνο για τους αθλητές που έχουν πραγματική ανάγκη ( υποψηφιους πανελληνίων, υποψηφίους ΤΕΦΑ, συμμετέχοντες σε πανελλήνια πρωταθλήματα) διοίκηση και ανάδοχος εργολάβος σχεδιάζουν να  αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που δημιουργεί σε δεκάδες αθλητές υψηλού επιπέδου το ξαφνικό κλείσιμο του εθνικού σταδίου Χανίων για 20 μέρες για εργασίες ηλεκτροφωτισμού.

Μετά την χθεσινή ψυχρολουσία που έφερε σφοδρές αντιδράσεις και επέμβαση αστυνομίας (ΕΔΩ) , το απόγευμα της Παρασκευής ο πρόεδρος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου (ΕΑΚ) Χανίων, κάλεσε τους εκπροσώπους των σωματείων σε σύσκεψη, η οποία ήταν ανοικτή στα ΜΜΕ.

«Η διοίκηση κάνει προσπάθεια να εξυπηρετηθούν αυτοί που έχουν πραγματική ανάγκη» σημείωσε ο ο Πρόεδρος του ΕΑΚ, Τάκης Σβουράκης, υποστηρίζοντας πως, «είχαμε ενημερώσει τους συλλόγους ότι 1 Ιουνίου κλείνει η εγκατάσταση για 20 μέρες (…) στη συζήτηση που είχαμε με τον εργολάβο μας είπε ότι θα ήθελε μέχρι την Τρίτη να κρεμαστούν τα φώτα και ο χώρος να ανοίξει για τους αθλητές που είναι σε ανάγκη ( υποψηφίους πανελληνίων, υποψηφίους ΤΕΦΑ, συμμετέχοντες σε πανελλήνια πρωταθλήματα) ότι και ο χώρος του μπάσκετ και του χάντμπολ για τα παιδιά των ακαδημιών.

«Αυτή η κατάσταση δεν χαροποιεί κανέναν. Αυτή τη στιγμή γίνεται ένα πολύ σπουδαίο έργο. 880 χιλ ευρώ» ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως ο χειρισμός έγινε κεντρικά από την γενική γραμματεία αθλητισμού.

Μάθαμε απότομα ότι κλείνει και με αυτήν την παράμετρο που ακούμε σήμερα, ελπίζουμε να κλείσει το θέμα ήρεμα. » σημείωσε ο πρόεδρος του Κύδωνα, Σάκης Κουβάτσος και συμπλήρωσε πως «είμαστε ικανοποιημένοι μας αυτήν την εξέλιξη».

Στην συνάντηση παρεβρέθηκε και νομικός εκπρόσωπος των σωματείων, ο κ. Γιώργος Βροντάκης ο οποίος ζήτησε περισσότερη διαφάνεια στον τρόπο εκτέλεσης τόσο μεγάλων συμβάσεων. «Ζητήματα κρίσιμα και μείζονα για τη λειτουργία του γηπέδου θα πρέπει να συναποφασίζονται με τους χρήστες του γηπέδου. «Δεν είναι δυνατόν ολόκληρη η Χανιώτικη κοινωνία να μπαίνει σε τέτοια φάση αναστάτωσης, την ώρα που αθλητές και αθλήτριες έρχονται να δρέψουν τους κόπους μιας χρονιάς» ανέφερε.

Πάντως από τη μεριά των συλλόγων επισημάνθηκε πως δεν υπήρχε καμία ενημέρωση ότι το στάδιο θα έκλεινε:

«Ήρθαμε προ τετελεσμένου ενώ είχαμε έρθει εδώ για προπόνηση» σημείωσε ο Μανώλης Κουτσουκλάκης, προπονητής και ιδρυτής του συλλόγου «Νέαρχος» ενώ αναφερόμενος στις συνέπειες αυτής της ενέργειας τόνισε πως «πρωταθλητισμός σημαίνει χρήματα, σημαίνει εθνική ομάδα, είναι όνειρα και στόχοι ζωής, τα παιδιά έχουν θυσιάσει πέντε χρόνια, να αλλάζουν φροντιστήρια, να αλλάζουν όλο το πρόγραμμα. Έχουν όνειρα, είναι ψυχές»

Στην εντελώς λάθος χρονική στιγμή για την εκτέλεση του έργου, αναφέρθηκε ο Μάρκος Καλούδης – Τεχνικός σύμβουλος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης. «Είναι η περίοδος των πανελλήνιων πρωταθλημάτων, στα οποία συμμετέχουν οι καλύτεροι αθλητές από τα Χανιά και δίνει την δυνατότητα στους μαθητές να διεκδικήσουν μόρια για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, την συμμετοχή τους στις εθνικές ομάδες. Θα πρέπει αυτά τα παιδιά με την στήριξη όλων μας να μη χάσουν καμία ώρα προπόνησης. Ψάχνουν τρόπο να γυμναστούν στην άσφαλτο και στην άμμο.

Έστω εδώ που έχουμε φτάσει να ανοίγει από την Τρίτη κάθε μέρα 6-9 για να μπαίνουν αυτά τα επιλεγμένα παιδιά και οι υποψήφιοι» ανέφερε.

2 thoughts on “«Σε μία μέρα τους έκοψαν τα όνειρά τους»: Οργή για το κλείσιμο του σταδίου Χανίων λίγο πριν τα πανελλήνια πρωταθλήματα – Τι σχεδιάζουν από Τρίτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook