Πάρε κόσμε… “Κατόπιν ενεργειών” του Διγαλάκη, έρχονται περισσότερα λεφτά στις επιχειρήσεις

Με ένα κρεσέντο παλαιοκομματισμού ο Χανιώτης υφυπουργός και βουλευτής Χανίων της ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης, ενημερώνει με δελτίο τύπου το “πόπολο”, ότι “κατόπιν ενεργειών μου”, θα αυξηθεί η μη επιστρεπτέα επιχορήγηση που δίνει η Περιφέρεια Κρήτης, από 50 σε 60 εκατ. ευρώ.

Θα σκέφτηκε ο Χανιώτης πρώην πρύτανης… Τώρα που ‘χει πέσει πείνα, ας λειτουργήσω παλαιοκομματικά, ρουσφετολογικά και σίγουρα.

Ποιος ξέρει, μπορεί να το θυμηθούνε στις επόμενες εκλογές οι Χανιώτες επιχειρηματίες…

Ακολουθεί το δελτίο τύπου :

“Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Βασίλης Διγαλάκης έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Το πρόγραμμα μη επιστρεπτέας επιχορήγησης που έχει ανακοινωθεί ήδη από αρκετές Περιφέρειες, μεταξύ των οποίων και η Περιφέρεια Κρήτης, αποτελεί μία σημαντική οικονομική ανάσα για τις πολύ μικρές και τις μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες πλήττονται σε μεγάλο βαθμό από την υγειονομική κρίση.

Είναι ένα πρόγραμμα, μέσω ΕΣΠΑ, που έρχεται να λειτουργήσει προσθετικά ως προς τις σημαντικές πρωτοβουλίες στήριξης των ΜμΕ, που έχει αναλάβει από την πρώτη στιγμή και εξακολουθεί να λαμβάνει η κυβέρνηση και το οικονομικό της επιτελείο (ΤΕΠΙΧ, Εγγυοδοσία, Επιστρεπτέα Προκαταβολή, φορολογικές ελαφρύνσεις και διευκολύνσεις κ.λπ.).

Αφουγκραζόμενος, με την ιδιότητα του βουλευτή Χανίων, τις ενστάσεις θεσμικών συλλογικών φορέων των Χανίων αναφορικά με το ύψος του προγράμματος στην Κρήτη, αλλά και τα κριτήρια βαθμολόγησης των επιχειρήσεων, επικοινώνησα το προηγούμενο διάστημα τόσο με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων Δημήτρη Σκάλκο, όσο και με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Έλαβα τη διαβεβαίωση ότι αυτό που θα γίνει σε πρώτη φάση είναι η αύξηση του ύψους του προγράμματος της Περιφέρειας Κρήτης κατά 20%, δηλαδή κατά 10 εκατομμύρια, με αποτέλεσμα να ανέλθει στα 60 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, έχουν ήδη σταλεί σχετικές επιστολές στις Περιφέρειες, μεταξύ των οποίων και η Περιφέρεια Κρήτης, προκειμένου να προχωρήσουν στην αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού των προγραμμάτων μη επιστρεπτέας επιχορήγησης.»”

ΖΑΡΠ…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΑλλάζει το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης για Τετάρτη και Παρασκευή
Επόμενο άρθροΠως θα λειτουργούν τα ΚΕΠ στα Χανιά εν μέσω καραντίνας

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ