Παραμένει το πρόβλημα της ΔΕΗ με το ρεύμα στα Χανιά | Πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη

παραμένει-το-πρόβλημα-της-δεη-με-το-ρεύ-791965

Σοβαρά είναι τα προβλήματα που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν στην ηλεκτροδότηση κάτοικοι στα Χανιά, καθώς η κακοκαιρία και η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας προκάλεσε… υπερφόρτωση του δικτύου την Τρίτη.

Μάλιστα, η μεγάλη ζήτηση για ηλεκτρικό ρεύμα, “κατέστρεψε” το μετασχηματιστή της ΔΕΗ και βύθισε στο σκοτάδι την περιοχή του Αη-Γιάννη και των Λενταριανών, αλλά και ψηλά στα Δικαστήρια Χανίων (δείτε ΕΔΩ), όπου μέχρι και το πρωί της Τρίτης ο ΔΕΔΔΗΕ τροφοδοτούσε «εναλλάξ» τις μισές γραμμές, ανά μία ώρα.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του ΔΕΔΔΗΕ Γιώργο Πλοκαμάκη, το υπερφορτωμένο δίκτυο κατέληξε να καταστρέψει -δύο φορές μάλιστα σε μία μέρα- τον μετασχηματιστή στην οδό Γιαμπουδάκη που τροφοδοτεί το δίκτυο σε όλες εκείνες τις περιοχές και εντός της ημέρας πρόκειται να συνδεθεί νέος μετασχηματιστής μεγαλύτερης αντοχής, για να καλύψει τη ζήτηση.

Οι πολίτες ενημερώνονται ότι τις μεσημεριανές ώρες πρόκειται να διακοπεί εκ νέου το ρεύμα για να γίνουν οι εργασίες αντικατάστασης του μετασχηματιστή, ενώ καλούνται έως τότε να χρησιμοποιούν με οικονομία τις ηλεκτρικές συσκευές.

Η αναστάτωση ωστόσο παραμένει, αφού οι πολίτες αμφιβάλλουν για την επάρκεια του κράτους να εξασφαλίσει τα αναγκαία.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook