Οι βουλευτές των Χανίων στις περιοχές που χτύπησε η κακοκαιρία – Πρώτα η καταγραφή των καταστροφών και μετά οι χρηματοδοτήσεις

οι-βουλευτές-των-χανίων-στις-περιοχές-814042

Για την μεγαλύτερη καταστροφή που έχει χτυπήσει τα Χανιά έκαναν λόγο οι βουλευτές του Σύριζα που σήμερα το πρωί επισκέφθηκαν περιοχές πού έχουν πληγεί από την θεομηνία των προηγούμενων ημερών.Οι κύριοι Σταθακης, Πολακης, Μπαλωμενακης και η κυρία Βαγιωνακη ειδικότερα με τη συνδρομή του δημάρχου Πλατανιά κ. Γιάννη Μαλανδρακη επισκέφθηκαν σημεία του Δήμου στα οποία όπου υπάρχει πρόβλημα.

Όπως είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθακης ένα πρώτο βήμα είναι αυτό που γίνεται τώρα δηλαδή μία πρώτη παρέμβαση από τους δήμους και την περιφέρεια και το δεύτερο πού πρέπει να γίνει είναι η καταγραφή με ακρίβεια των ζημιών και στη συνέχεια η χρηματοδότηση από το υπουργείο υποδομών και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Σημείωσε επίσης πώς οι διαδικασίες θα πρέπει να τρέξουν γρήγορα για να έχει μέχρι τον Ιούνιο αποκατασταθεί ένα μεγάλο μέρος των ζημιών.Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός υγείας κ. Παύλος Πολακης σημείωσε πως αυτό που επείγει είναι η διάνοιξη των δρόμων που ήδη γίνεται, πρέπει να υπάρξει αποκατάσταση των δικτύων και σε δεύτερη φάση να έρθουν όλες οι απαραίτητες χρηματοδοτήσεις.

Τόνισε πως ο νόμος είναι κηρυγμένος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης άρα μπορούν να προωθηθούν όλες οι διαδικασίες του δυσκίνητο γραφειοκρατικού κράτους για να υπάρξει αποκατάσταση και με το βλέμμα στο μέλλον.

Ανέφερε πώς το συγκεκριμένο σημείο του ποταμού Κερίτη είχε να καθαριστεί πάνω από 30 χρόνια, ενώ επεσήμανε ό,τι από την δική τους πλευρά θα γίνει αυτό που πρέπει προς όλα τα αρμόδια υπουργεία.

Τραγική χαρακτήρισε την κατάσταση και η βουλευτή κα Βάλια Βαγιωνάκη.

Είπε μάλιστα πως εκτός από το θέμα των υποδομών, θα πρέπει να φροντίσουμε και το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.

Ανέφερε πως εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής θα πρέπει να περιμένουμε πως και στο μέλλον θα υπάρχουν ανάλογες καταστάσεις. Άρα τόνισε «αυτό που θα φτιάξουμε αυτή τη φορά θα πρέπει να είναι σοβαρό ώστε να αντέξει.»

Έκανε λόγο επίσης για την αναγκαία διευθέτηση των ρεμάτων κάτι που επίσης χαρακτήρισε πολύ σημαντικό ενώ επεσήμανε πως το συλλογικό συμφέρον θα πρέπει να μπαίνει πάνω από το ατομικό.

Για ζημιές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΤΙΖΑ κ. Αντώνης Μπαλωμενάκης.

Ο κ. Μπαλωμενάκης σημείωσε πως τα προβλήματα υπάρχουν και σε δημόσιες υποδομές αλλά έχουν γίνει ζημιές και σε περιουσίες , ενώ επεσήμανε πως οι δήμοι θα πρέπει να τρέξουν τις διαδικασίες προκειμένου να δοθούν αποζημιώσεις και στους ιδιώτες.

Τόνισε πως για την ώρα προέχει το οδικό δίκτυο και οι υποδομές που όπως είπε θα δοθεί όλο το βάρος.

Ανέφερε πως οι ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν θα είναι συντονισμένες και η αποφασιστικότητα η δική μας όπως είπε δεδομένη.

zarpanews.gr

4 thoughts on “Οι βουλευτές των Χανίων στις περιοχές που χτύπησε η κακοκαιρία – Πρώτα η καταγραφή των καταστροφών και μετά οι χρηματοδοτήσεις

  1. Προσοχή μην σκίσετε τα καλσόν σε κανένα βατο, Ε προλάβετε να χωνέψετε από το δείπνο αισιοδοξίας και νίκης? Τάξετε εδα των κακομοιρηδων κα μην ξεχάσετε και το σανό, μας αρέσει πολύ, τρώμε μέχρι και το μπαλοσυρμα.

  2. ο αλλος με τον καφε στο χερι… Πολυ μανχαταν γινανε τα χανια και δεν τους παει… Σε φαση, εκανε σταση πριν συναντηθει με τους αλλους να παρει καφεδακι ζεστο γιατι δεν ειχε χρονο να τον πιει πριν, ή μετα με την ησυχια του στο ζεστο του το γραφειο… Πολυ μπιζι μιλαμε…

    1. Γνωστός Μαυρογυαλουρος, ώσπου γάμος και χαρά ο δήμαρχος πρώτος, που να του μείνει καιρός από το να βγαίνει φωτογραφίες και να φτιάχνει πεζοδρόμια παραμονές εκλογών. Άντε και λίγο αμερικανιά που είναι και τση μόδας τελευταία…

  3. Η ΒΡΟΧΑ ΠΟΥ ΕΠΙΠΤΕ ΗΤΑΝ ΛΥΤΡΩΤΙΚΗ… ΗΤΑΝ Η ΚΑΘΑΡΣΗ ΕΞ ΟΥΡΑΝΩΝ…
    ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΓΥΜΝΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΣΑΠΙΛΑ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΟ-ΔΗΜΑΡΧΑΙΩΝ ΚΑΙ ΒΟΛΕΥΤΑΔΩΝ…
    ΤΩΡΑ, ΤΟ ΧΑΟΣ.
    ΜΑΣ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΜΟΝΟ Ο ΣΑΝΟΣ (ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ) ΓΙΑ ΤΑ ΒΟΥΓΙΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ Ο ΚΑΖΑΝΟΚΕΦΑΛΟΣ…
    Ε Τ Ε Λ Ε Ι Ω Σ Α Μ Ε…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook