Ο δρόμος (του Γαλατά) είχε τη δική του ιστορία, κάποιος δεν μέτρησε τον τοίχο του σωστά…

ο-δρόμος-του-γαλατά-είχε-τη-δική-του-ισ-1669057

Την απόλυτη δικαίωση των κατοίκων του Γαλατά, του τοπικού συμβουλίου και όσων δημοτικών συμβούλων πήραν αποστάσεις από την προτεινόμενη κυκλοφοριακή μελέτη για την περιοχή, φέρνει η επίσημη μέτρηση του επίμαχου δρόμου που δυστυχώς όπως φαίνεται δεν είχε γίνει ποτέ…

Όπως προκύπτει, ο δρόμος έχει ελάχιστο πλάτος τα 7,9 μέτρα και οι ισχυρισμοί των μελετητών ότι είναι υποχρεωτικό να μονοδρομηθεί καθώς έχει πλάτος 4,8 μέτρα, καταρρίπτονται, δημιουργώντας ερωτηματικά για το πώς έγιναν οι μετρήσεις και στις άλλες περιοχές της Νέας Κυδωνίας.

Είναι τώρα δυο χρόνια που φωνάζουν οι κάτοικοι του Γαλατά ότι δεν πρέπει να μονοδρομηθεί ο συγκεκριμένος δρόμος που περνά μπροστά από την πλατεία! Όσα δηλαδή η Δημοτική Αρχή εκπονεί την κυκλοφοριακή μελέτη. Δύο χρόνια, ατέλειωτης αλληλογραφίας, επισημάνσεων, τηλεφωνημάτων…   για ένα κομμάτι δρόμου 77 μέτρων!

Δύο χρόνια που κατέληξαν σε 700 υπογραφές και τελικά σε απόρριψη της πρότασης των μελετητών μετά από δύο συνεδριάσεις και συνολικά περισσότερες από οκτώ ώρες αντιπαράθεσης.

Δύο χρόνια, μέσα στα οποία δεν βρέθηκε ένας να πάει να μετρήσει το πλάτος του δρόμου αυτού! Ένας αντιδήμαρχος, ένας προϊστάμενος, ένας μελετητής, ένας μηχανικός, ένας εργάτης… Κάποιος! Να πάρει το μέτρο και να πάει να δει, γιατί φωνάζουν οι άνθρωποι αυτοί; Πρόκειται για κάποιο οργανωμένο σχέδιο πολιτικής εξόντωσης του Δημάρχου μήπως ή ίσως έπαθαν ομαδική παράκρουση; Ή, απλά, έχουν δίκιο;

«Προσκλήθηκα από την κοινότητα να μετρήσουμε προκειμένου να δούμε το πλάτος του δρόμου και τι περιθώρια αφήνει με βάση το νόμο» ανέφερε, μόλις σήμερα, ο Μπάμπης Λουτσέτης, μηχανικός και δημοτικός σύμβουλος.

Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, είχε ακούσει τους συναδέλφους του να λένε πως ο δρόμος έχει πλάτος 4,80 μέτρα, συνεπώς η μονοδρόμηση είναι…μονόδρομος ενώ οι κάτοικοι έλεγαν ότι είναι πολύ φαρδύτερο κι ό,τι μια χαρά μπορεί να μείνει διπλής κατεύθυνσης, όπως είναι τώρα.

« Θα παραδώσω την αποτύπωση που έκανα σε αυτά τα 70 μέτρα που συζητάμε. Τα 7,90 μέτρα που είναι το ελάχιστο σημείο είναι ένα πλάτος ικανό για να βρούμε λύσεις-προτάσεις» ανέφερε!

Έχουν άραγε μια πειστική απάντηση ο Δήμαρχος,  οι αντιδήμαρχοι αλλά και όλοι όσοι έσπευσαν πρόθυμα να στιγματίσουν την αντίθετη άποψη,  παρουσιάζοντάς τους κατοίκους περίπου ως αρνητές της επιστήμης και ανάγοντας τη μελέτη σε ενός είδους χάρτα του Ρήγα. Μέχρι και με όσους αρνούνται την θεραπεία για τον καρκίνο τους παρομοίωσαν… τους ανθρώπους που απλά ήξεραν τη γειτονιά τους.

Οφείλουν τουλάχιστον μια συγνώμη…

ΖΑΡΠ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook