Ο Δήμος Χανίων και τα σενάρια για Πολάκη μετά την «ψυχρολουσία»

ο-δήμος-χανίων-και-τα-σενάρια-για-πολάκ-986017

Σημαντικό πολιτικό μέγεθος ο Παύλος Πολάκης και δύσκολο να δεχτεί κανείς πως από πρωταγωνιστής στο πολιτικό σκηνικό θα βρεθεί στα παρασκήνια, μετά την απόφαση Τσίπρα να τον κόψει από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ…

Γι’ αυτό και καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι το  newsbreak.gr  επαναφέρει τα σενάρια για μετακίνηση του στην Αυτοδιοίκηση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται, ο κ. Πολάκης, που μετά τις αναρτήσεις του κατά τραπεζιτών, δημοσιογράφων και άλλων δημόσιων προσώπων «κόπηκε» από το ψηφοδέλτιο Χανίων, αλλά δεν διαγράφηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι πιθανόν να πέσει «στα μαλακά».

Δηλαδή, να διαγραφεί για ένα χρονικό διάστημα -οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν το εξάμηνο- και να κατέβει ανεξάρτητος, αλλά με τη στήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποψήφιος στον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της Κρήτης, τον Δήμο Χανίων.

Βέβαια, ακόμη είναι σε εκκρεμότητα η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, η οποία θα αποφασίσει την τύχη του «αψύ Σφακιανού», αλλά μάλλον δεν θα φτάσουν μέχρι τη διαγραφή του, καθώς φοβούνται τις αντιδράσεις από τους οπαδούς του.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Χανίων φαίνεται ότι αποτελεί πολύφερνη νύφη για αρκετούς, καθώς, εκτός από τον νυν δήμαρχο Παναγιώτη Σημανδηράκη, στενό πολιτικό φίλο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Νίκου Ανδρουλάκη, με σχέσεις και με τη Ν.Δ., φαίνεται ότι προαλείφεται και ο δήμαρχος του (γειτονικού) Δήμου Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα με την εκλογή του, το 2011, ως δημάρχου Σφακίων, όπου παρέμενε έως το 2015, οπότε εξελέγη βουλευτής Χανίων, για να αναλάβει στις κυβερνήσεις Τσίπρα αρχικά υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Ιούλιος 2015 – Αύγουστος 2015) και στη συνέχεια αναπληρωτής υπουργός Υγείας (Σεπτέμβριος 2015 – Ιούλιος 2019).

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται το όνομα του κ. Πολάκη ως ποψηφίου στην Αυτοδιοίκηση. Πριν από περίπου έναν χρόνο, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο βουλευτής Χανίων είχε συζητήσει με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής απέναντι στον άσπονδο φίλο του, Γ. Πατούλη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook