Νέα κρούσματα σε σχολεία στα Χανιά – Μαθητές στην ουρά για ράπιντ τεστ | Photo

νέα-κρούσματα-σε-σχολεία-στα-χανιά-μα-1286640
Φώτο Αρχείου

Θετικά στον κορονοϊό δείγματα βρέθηκαν στο πλαίσιο των υποχρεωτικών ράπιντ τεστ σε ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς και σελφ τεστ σε μαθητές.

Στον Δήμο Χανίων, θετικά τεστ εντοπίστηκαν σε εκπαιδευτικό που δεν είχε εμβολιαστεί και σε μαθητή, σε ένα δημοτικό σχολείο και σε ένα νηπιαγωγείο. Άμεσα ενεργοποιήθηκε το νέο πρωτόκολλο κορονοϊού, το οποίο δεν προβλέπει αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας -όπως γνωρίζαμε μέχρι τον Ιούνιο- παρά μόνο στην περίπτωση που βρεθεί θετικό το 50%+1 των μαθητών!

Ως εκ τούτου, οι μαθητές όλων των τμημάτων που θεωρούνται και ως στενές επαφές, έπρεπε να υποβληθούν σε ράπιντ τεστ με δικαίωμα συμμετοχής σε τεστ δημόσιας δομής. Τα τεστ θα πρέπει να επαναληφθούν σε μία εβδομάδα ενώ θα μεσολαβήσουν τα σελφ τεστ της Παρασκευής. Στο μεσοδιάστημα τα σχολεία λειτουργούν κανονικά και μόνο τα θεωρούμενα ως επιβεβαιωμένα κρούσματα μπαίνουν σε 10ημερη καραντίνα.

Στο μεταξύ, άλυτο παραμένει το πρόβλημα των ράπιντ τεστ στον Δήμο Πλατανιά που ανέδειξε το zarpanews.gr, δείτε ΕΔΩ, καθώς οι οικογένειες υποχρεώνονται να μεταβούν στα Χανιά εάν δεν θέλουν να πληρώσουν τα τεστ από την τσέπη τους. Γονείς μαθητών σε συνεννόηση με φορείς και συλλόγους, διεκδικούν σε περίπτωση κρουσμάτων να μεταβαίνει στην περιοχή ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ για τις ιχνηλατήσεις.

Πάντως το επόμενο διάστημα οι ειδικοί αναμένουν έξαρση κρουσμάτων στην εκπαίδευση και παραμένει αίνιγμα το πώς θα μπορέσει να γίνει η διαχείριση τόσο μεγάλου αριθμού ιχνηλατήσεων με τα σχολεία ανοιχτά.

2 thoughts on “Νέα κρούσματα σε σχολεία στα Χανιά – Μαθητές στην ουρά για ράπιντ τεστ | Photo

  1. Μάλιστα!
    Αναμένουμε έξαρση των κρουσμάτων, αλλά για να μην γίνει μάθημα θα πρέπει να βρεθεί θετικό το 50% +1 των μαθητών.
    Ήθελα να ήξερα ποιος Παν επιστήμονας το σκέφτηκε αυτό και ποιος άλλος επίσης Παν επιστήμονας το έθεσε σε εφαρμογή!
    Χίλια μπράβο!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook