Χανιά | Αλαλούμ μετά από κρούσμα σε δημοτικό σχολείο: Γονείς πληρώνουν τα τεστ από την τσέπη τους

Φωτογραφία αρχείου

Αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη έκπληξη έχουν βρεθεί από χθες γονείς μαθητών σε δημοτικό σχολείου του Δήμου Πλατανιά, μετά από εξακρίβωση κρούσματος κορονοϊού.

Όπως ενημερώθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, μετά την εξακρίβωση κρούσματος, το υγειονομικό πρωτόκολλο ναι μεν προβλέπει δωρεάν ράπιντ τεστ για όλους τους μαθητές του τμήματος αλλά… για να κάνουν τα τεστ, πρέπει να μεταβούν στα Χανιά!

Δυστυχώς, από τις 13 Σεπτεμβρίου με την εφαρμογή των μέτρων για ανεμβολίαστους, ήρθε και ο περιορισμός των δημόσιων δομών διενέργειας ράπιντ τεστ για εξακρίβωση θετικού σελφ τεστ, με αποτέλεσμα, μεγάλες γεωγραφικές περιφέρειες, όπως ο Δήμος Πλατανιά, να μένουν χωρίς καμία τέτοια δομή ( μέχρι πρότινος λειτουργούσε στην Βλαχερωνίτισσα).

Όπως ανέφεραν γονείς στο zarpanews.gr, πολλοί από αυτούς, λόγω αδυναμίας μετακίνησης αναγκάστηκαν να κάνουν το τεστ ιδιωτικά με την ανάλογη οικονομική επιβάρυνση ενώ το ίδιο θα κληθούν να κάνουν και σε 7 μέρες που προβλέπεται και δεύτερο τεστ.

Αυτό που ζητούν είναι να υπάρξει μέριμνα για το μαθητικό δυναμικό του Δήμου, καθώς με τα νέα πρωτόκολλα, δεν προβλέπεται αναστολή λειτουργίας των τμημάτων αν δεν βρεθούν θετικοί οι μισοί +1 μαθητές, συνεπώς αναμένεται συχνός εντοπισμός κρουσμάτων.

Το θέμα είναι σε γνώση της δημοτικής Αρχής που επιδιώκει να βρεθεί λύση σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ.

3 ΣΧΟΛΙΑ

    • Μιλάμε για παιδάκια δημοτικού που δεν εμβολιάζονται ακόμα γιατί είναι κάτω των 12. Οπότε ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι πρέπει τα τεστ αυτά να γίνουν δωρεάν. Αν διαβάσεις καλύτερα λεει “το υγειονομικό πρωτόκολλο ναι μεν προβλέπει δωρεάν ράπιντ τεστ για όλους τους μαθητές του τμήματος αλλά… για να κάνουν τα τεστ, πρέπει να μεταβούν στα Χανιά”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ