Με κοτετσόσυρμα και λαμαρίνες θ’ ανοίξουν τον Δημοτικό Κήπο; Photos

με-κοτετσόσυρμα-και-λαμαρίνες-θ-ανοί-1660116

Εικόνα εργοταξίου παρουσιάζει ακόμα και σήμερα Τετάρτη ο Δημοτικός Κήπος των Χανίων, την ώρα που ο Δήμαρχος Χανίων έχει προαναγγείλει το άνοιγμά του για μεθαύριο Παρασκευή ενώ για το Σάββατο 1η Απριλίου έχει προγραμματιστεί και εκδήλωση στην παιδική βιβλιοθήκη!

Μάλιστα, τα συνεργεία του εργολάβου τοποθέτησαν το πρωί της Τετάρτης, εργοταξιακή περίφραξη με λαμαρίνες, ώστε να απομονώσουν το ανατολικό τμήμα (λίμνη) ενώ στην πλευρά της οδού Πλουμιδάκη, δίπλα στην υπό κατασκευή νέα είσοδο, τοποθετείται… κοτετσόσυρμα εν αναμονή προφανώς της μόνιμης περίφραξης. 

Έτσι λοιπόν σχεδιάζει η δημοτική Αρχή να ανοίξει τον Κήπο;

6,5 μήνες μετά την λήξη της προθεσμίας παράδοσης κι ενώ το έργο είχε χρόνο υλοποίησης 10 μηνών, οι λόγοι για τους οποίους ο Δήμαρχος να ανοίξει τον Κήπο είναι αυτονόητοι. Άλλωστε, ο Κήπος λείπει από τους Χανιώτες ειδικά τώρα την άνοιξη και ήδη το διάστημα που έχει μείνει κλειστός είναι πολύ μεγάλο…

Όμως είναι εμφανές ότι το έργο δεν είναι έτοιμο και μάλιστα απέχει αρκετά από την ολοκλήρωση αφού η ανατολική πλευρά παραμένει… γιαπί. Πώς λοιπόν σχεδιάζεται να ανοίξει ένα ημιτελές έργο; Και από την άλλη, εάν γινόταν να εκτελούνται εργασίες με τον Κήπο ανοικτό, γιατί δεν επιλέχθηκε εξαρχής αυτή η λύση, το να δουλεύεται δηλαδή τμηματικά το έργο χωρίς να κλείσει για 1,5 χρόνο σχεδόν;

Είναι κατανοητό ότι η δημοτική Αρχή δεν έχει ευθύνη για την καθυστέρηση καθώς ο εργολάβος έλαβε έξι μήνες παράταση από τον νόμο. Δεν έχει ευθύνη όμως για τίποτα; Οι δεσμεύσεις του Δημάρχου ότι θα άνοιγε ο Κήπος πριν τα Χριστούγεννα δείχνουν πως είχε εντελώς λάθος εικόνα για την πορεία του έργου.

Αλλά ακόμα και τώρα, όταν αποφασίστηκε -όπως φαίνεται- να ανοίξει, όπως- όπως, πριν ολοκληρωθεί, η εικόνα δεν πείθει ότι εκεί στην Κυδωνίας κάνουν τα πάντα για να παραδοθεί όπως πρέπει στους Χανιώτες.

Διαφορετικά, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Μιχάλης Καλογριδάκης -τουλάχιστον αυτός- δεν θα έπρεπε να είναι παρών εκεί στις εργασίες και όχι να ταξιδεύει στην Σλοβενία για επιθεώρηση σασί σε υπό προμήθεια λεωφορεία, τρεις μέρες πριν το άνοιγμα;

Ώστε να φροντίζει να ασκεί πίεση στον εργολάβο που ήδη είναι ασυνεπής ως προς τις υποχρεώσεις του, να παρέχει ό,τι του ζητηθεί αλλά και να δουλεύει και ο ίδιος αν χρειαστεί για να τελειώνει το έργο επιτέλους;

Αυτό που έκανε δηλαδή ο κάθε ιδιώτης αν ήταν περιούσια του, αλλά και ορισμένοι προκάτοχοί του αντιδήμαρχοι που κοιμόντουσαν και ξυπνούσαν στα εργοτάξια της πόλης.

Δεν ξέρουμε πραγματικά τι ακριβώς σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή να κάνει μέχρι το Σάββατο, αλλά πολύ φοβόμαστε πως δεν υπάρχει σοβαρό σχέδιο.

11 thoughts on “Με κοτετσόσυρμα και λαμαρίνες θ’ ανοίξουν τον Δημοτικό Κήπο; Photos

  1. Προχειροδουλειές της τελευταίας στιγμής για να πούμε ότι….ανοίξαμε….. Θα πηγαίνει ο κόσμος να κάνει μια βόλτα και να πιει ένα καφέ, θα ακούει τα κομπρεσέρ να δουλεύουν και θα τρώει ….σκόνη και χώμα….
    Ο Κήπος όμως θα είναι ανοιχτός…..

  2. μα εγω αγαπητο ζαρπα ρωτω το εξης; Ποιο ειναι το εργο; Σουλουπωθηκε κηπουρικα, εισοδος στην πλευρα του γηπεδου και τα κλουβια που εφυγαν??? Κοστιζε αυτο τοσο πολυ; Χρειαζονται πανω απο 2 μηνες αυτα τα εργα;
    Εργο ΑΠΑΤΗ ειναι! Και εχει τεραστια ευθυνη ο Δημαρχος! Για το χρονο που ειναι κλειστος και τα χρηματα θα επρεπε να μπαιναμε και να μεναμε με το στομα ανοιχτο!!!!!!!
    Φυσικα, επειδη περναω καθημερινα, 3-4 εργατες βλεπω να δουλευουν! Μη λεμε δηλαδη οτι μας εφταιξε ο καιρος, ο πολεμος ή δεν ξερω κι εγω τι!!! Ουτε αρχαια ουτε τιποτα! ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ!

  3. Τα παιδιά στη ρόκα και στα κεραμεια ούτε που ήξεραν τον κηπο, ούτε που ήξεραν την πόλη.
    Έγιναν δήμαρχοι, έγιναν αντιδήμαρχοι και αντιμετωπίζουν τα χανια ως ξένο προς αυτούς τόπο, χωρίς καμία αγάπη.
    Πολλά τα λεφτά που ξοδεύτηκαν για το τίποτα.
    Λίγη η ντροπή που νιώθουν, όλα για το θεαθήναι, Facebook, ινσταγκραμ και φωτογραφίες.
    Επαγγελματίες……..

  4. Για αυτό λοιπόν αγαπητοί Χανιώτες άλλη φορά την ψήφο να προσέχετε που την ρίχνετε. Και κυρίως σε Χανιώτες, όχι κλαρίνογαμπρούς από τις γύρω περιοχές..

  5. Ο κεραμειανος αντιδήμαρχος να μας πει που είναι οι αιγαγροι.
    Κεραμειανος αντιδήμαρχος στην πόλη των Χανίων.
    Άσχετοι, μωρό φιλόδοξοι, ανίκανοι.
    Προσέξτε τι θα ψηφίσετε τέλος με τους συμπαθείς χωριανους, εδώ είναι πόλη όχι η ρόκα.

  6. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
    ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΠΟΨΕΩΣ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΧΩΡΑΦΙ ΜΕ ΔΕΝΤΡΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΓΚΙΓΚΙΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΜΠΑΖΩΜΑ ΜΙΑΣ ΛΙΜΝΟΥΛΑΣ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΙΚΡΩΝ ΤΟΙΧΙΩΝ, ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΕΝΤΕΞΙ ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ, ΤΟ ΚΛΑΔΕΜΑ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΦΥΤΕΥΣΗ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ.
    ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΧΩΡΑ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΝΟΣ ΜΗΝΑ.
    ΕΔΩ ΣΤΟΙΧΙΣΑΝ 800.000 ΕΥΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 270 ΜΥΡΙΑ ΠΑΛΑΙΕΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΔΡΑΧΜΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 14 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΛΑΜΑΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΤΕΤΣΟΣΥΡΜΑ.
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΕΧΕΙ… ΔΡΑΚΟ.

  7. Αφήστε τον Παναή να πάει να κόψει κορδέλα μετά τιμών και πλαισιωμένος από το λοιπά περιχαρή στελέχη του που όλα θα είναι περήφανα για το θεματικό πάρκο που θα παραδώσουν στον Χανιώτικο λαό. Εκεί λοιπόν χρειάζεται να βρίσκεται δώρο από ΕΜΑΣ μία ντουντούκα στη διαπασών να παίζει παλιές καλές ΖΑΡΠΕΣ και να ντύνει έτσι μελωδικά την σεμνή αυτή τελετή.
    Για να γνωρίζουν τον ήχο που θα τους συντροφεύει μέχρι τις εκλογές.

  8. Έφαγαν καλά κι εμείς χειρότερα…
    κοντά 1 εκατομμύριο για να κόψει ο υλοτόμος δήμαρχος μερικά όμορφα μεγάλα δέντρα και να ρίξει μερικά σακιά τσιμέντο.
    Συγχαρητήρια στα έχνη που ψηφίζουν τέτοιους καραγκιοζαίους.
    Το δυστύχημα είναι πως όλοι γνωρίζουμε το ποιοι κάνουν δουλειά για την πόλη εδώ και 40 χρόνια και αντί να τους ανταμείψουμε πάμε και εκλέγουμε τσιμεντάδες, νονούς και κλαρινογαμπρούς. Ελπίζω να ξυπνήσετε κάποια στιγμή αγαπητοί συμπολίται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook