Κατεβασμένα τα ρολά σήμερα στα εμπορικά καταστήματα των Χανίων

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Κυριακή 9 Μαϊου, τα εμπορικά καταστήματα στα Χανιά.

Μάλιστα, ο εμπορικός σύλλογος Χανίων τόνισε πως θα κινηθεί νομικά σε όσες επιχειρήσεις δεν συμμορφωθούν με τον νόμο.

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο σύλλογος, οι εκπτώσεις στις 1-15 Μαΐου δεν αφορούν την Κρήτη και όπως συνεπάγεται, την Κυριακή 9-5-2021 τα εμπορικά καταστήματα θα είναι κλειστά.

“Εάν τα εμπορικά καταστήματα δεν παραμείνουν κλειστά τη Κυριακή, δεν αποκλείεται να πέσουν μηνύσεις” προειδοποίησε τους επιχειρηματίες, ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιώργος Τοπολιανάκης.

Υπενθυμίζεται πως ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων ενημέρωσε τα μέλη του και τους καταναλωτές ότι σύμφωνα με το Νόμο 4446/2016 και με αποφάσεις των κατά τόπους Αντιπεριφερειαρχών των Περιφερειακών Ενοτήτων όλης της Κρήτης, οι οποίες εκδόθηκαν μετά από τη σύμφωνη γνώμη των παραγωγικών φορέων, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις σε όλη την Κρήτη για το έτος 2021, είχαν οριστεί να πραγματοποιηθούν 1–15 Μαρτίου 2021 και 1-15 Σεπτεμβρίου 2021.

Έτσι συνεπάγεται πρακτικά ότι και στα Χανιά οι εκπτώσεις στις 1-15 Μαΐου δεν θα γίνουν και την Κυριακή 9-5-2021 τα εμπορικά καταστήματα θα είναι κλειστά.

“Παρ’ όλα αυτά πολλά τοπικά-μικρά καταστήματα θα διενεργήσουν 10 ήμερα προσφορών και είναι μια ευκαιρία για τους Χανιώτες καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους από τα τοπικά καταστήματα σε πολύ καλές τιμές και στην γνωστή-καλή ποιότητα.

Η τοπική αγορά έχει επάρκεια προϊόντων και μπορεί κάποιος να βρει μεγάλη ποικιλία σε τιμές εξαιρετικές για την εποχή.” έγραψε ο σύλλογος στην ανακοίνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ