Επιτέλους… Γίναμε Κέντρο Επιχειρηματικότητας

επιτέλους-γίναμε-κέντρο-επιχειρημα-775892

«Τι του λείπει του ψωριάρη; Φούντα με μαργαριτάρι» που λέει κι ο σοφός λαός

Το ‘πε και το ‘κανε ο Ροκάκης, έγιναν τα Χανιά… κέντρο επιχειρηματικότητας.

Γιατί μπορεί το Επιμελητήριο να το βρίσκει… με GPS (φήμες θέλουν την υπογραφή του να υπάρχει πλέον σε σφραγίδα) αλλά το γέμισε το θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» με… επιχειρηματίες (;)

Υπουργό, εφοπλιστές, μεγαλο-ψαράδες, τραπεζίτες, ξένα funds, βιομηχάνους, όλα τα είχε το Chania Business Forum που θα γίνει λέει και θεσμός και θα ξεπεράσει τα σύνορα και της χώρας, -γιατί όχι-;

Και στο κοινό; Νυν και επίδοξοι δήμαρχοι και σύμβουλοι με συμβούλους, δημόσιοι υπάλληλοι, φορείς, αιρετοί και τοποθετημένοι. Τους μισούς απ΄αυτούς, τους βλέπεις σε όποια εκδήλωση και να πας στα Χανιά, από παρουσίαση βιβλίου μέχρι… παρέλαση

Ποιον περιμένατε δηλαδή;

Τι σχέση έχουν αυτοί οι ομιλητές με τις πραγματικές ανάγκες και της επιχειρηματικότητας στα Χανιά; Τι μπορούν να εκφράσουν από τις αγωνίες του μικρού και μεσαίου εμπόρου και επιχειρηματία, του μικρού ξενοδόχου, του βιοτέχνη, του οικοτέχνη;

Σε τελική ανάλυση, τι συμπεράσματα βγήκαν σε  από την -κατά τα άλλα τόσο προβεβλημένη- διοργάνωση;

Μάλλον το εξής ένα: Ότι ο νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων δεν έχει πιάσει τον σφυγμό της επιχειρηματικότητας στην πόλη και επειδή ούτε φαίνεται να έχει διάθεση να το κάνει, προσπαθεί να καλύψει το κενό με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, την ώρα που ο Χανιώτης επιχειρηματίας έχει ανάγκη από πραγματική στήριξη…

Και αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι  δεν ήρθαν Χανιώτες επιχειρηματίες, πέραν των συνεργατών και των χορηγών..

  • Εν πάση περιπτώσει, στο Φόρουμ δεν υπήρχε προσανατολισμός και εξειδίκευση. Τι σημαίνει «Επιχειρηματικότητα». Ήταν τόσο γενικό, σαν έκθεση ιδεών ένα πράγμα, που δεν είπε κάτι…
  • Κάθε ομιλητής είχε δική του ατζέντα και δεν υπήρχε καμία σύνδεση. Έλεγε απλά, την «ιστορία του», και αν μας άρεσε…
  • Δεν έφυγε κανείς σοφότερος από όλο αυτό, δεν ειπώθηκε κάτι για το μέσο επιχειρηματία των Χανίων, κάτι το «απτό»…
  • Γενικά ήταν μια ενέργεια που φάνηκε ότι δεν είχε υπόβαθρο, συνεκτικότητα αλλά κι επιχειρηματικό προσανατολισμό…
  • Ήταν μια ενέργεια που είχε σαν βασικό σκοπό την παρουσίαση Ροκάκη και κανένα άλλο στόχο, λόγω της απουσίας του…

Υ.Γ1 Ευτυχώς που υπήρχε σαν συντονιστής ο Κυριάκος Κώτσογλου, κι έσωσε την παρτίδα

Υ.Γ2 Ωραία ιδέα το κέτερινγκ και οι μουσικές με τον Μάνο Μαλαξιανάκη, την επόμενη φορά πιλάφι και Κονταρό να γουστάρουμε…

ΖΑΡΠ…

6 thoughts on “Επιτέλους… Γίναμε Κέντρο Επιχειρηματικότητας

  1. ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΛΩΤΣΟΣΚΟΥΦΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΑΠΕΤΥΧΕ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΗΣ.ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΠΑΜΠΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΗΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.

    tsikoudakia fruit punch βλέπω.ΑΛΛΟ ΚΑΣΤΕΛΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΧΑΝΙΑ ΜΗΝ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΙΣ ΘΑ ΣΕ ΧΑΛΑΣΟΥΝ.

  2. ανούσια εκδήλωση μόνο για το φαίνεσθαι. θα μπορούσε να διοργανωθεί ενα κισσαμίτικο γκαλά με ρακοκάζανο. αστείες καταστάσεις. και το επιμελητήριο κατάντησε φεστιβαλ γραβιέρας η ξεροτηγανου.ας προσεχαν οι εμποροι-ξενοδοχοι και βιοτέχνες τι ψηφιζαν. τωρα ειναι αργα για δακρυα. χρειάζεται μόρφωση τυπική και ουσιαστική και θέληση προσφοράς πρωτα απο ολα για να εισαι Πρόεδρος οπουδήποτε. ακομα και στον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού ή στην ιχθυοσκαλα.που ειναι η επιμόρφωση προς τους επαγγελματίες και οι προωθητικές κινήσεις για εξαγωγές όπως κάποιοι υποσχονταν?το θυμάστε ή ξεχάστηκε?
    ας ξεκινουσαν καποιοι απο εκει και μετα να ερχοντουσαν στην πόλη.γιατι αλλο οι φωτογραφίες αλλο οι εξαγωγές.

  3. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΦΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΑΚΙ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΧΩΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟ ΣΦΗΝΑΚΙ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ.
    Η ΟΛΗ ΕΙΚΟΝΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΕΝΠΕΙ ΣΕ ΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ Η ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. ΣΕ ΜΠΑΡΑΚΙ ΙΣΩΣ ΑΣΕ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΜΙΣΟΛΥΜΕΝΗ ΧΑΛΑΡΗ ΓΡΑΒΑΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΖΕΜΠΕΚΙΑ.
    ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΝΕΙ. ΝΟΜΟΣ!

  4. Αν βγάλεις σε κάποιους στη φώτο το κουστούμι και τη γραβατα και τους βάλεις ένα μάυρο πουκάμισο νομίζεις ότι είναι από κουρά προβάτων η φωτογραφία.

    Μόνο ο Μαρτσάκης λείπει.

  5. Κάποτε υπήρχε στην πόλη μας ο Χρήστος ο Τιρτιράκης.Ένας άνθρωπος ευγενικός, φιλόζωος που κατέβαινε στις εκλογές. Κανέναν δεν πείραζε, έλεγε και πολλές αλήθειες αλλά οι μάγκες Χανιώτες τον κοροιδευαμε ως γραφικό. Την ίδια στιγμή εκλέγαμε βουλευτςέ, δημάρχους κλπ τραγικούς και με μόνο με κομματικά κριτήρια. Τα αποτελέσματα στις υποδομές της πόλης τα βλέπουμε τώρα.
    Με τα ίδια μυαλά και παρά την κρίση, τα μνημόνια κλπ συνεχίζουμε και σήμερα να εκλέγουμε σε σοβαρές ή δευτερεύουσες θέσεις όπως το ΕΒΕΧ ανθρώπους που δεν μπορούν να δέσουν μόνοι τους ούτε τα κορδόνια των παπουτσιών τους.
    Ευθύνη βέβαια έχουν και κάποιοι δημοσιογραφοι που από φορείς δημοσίου λόγου, ενημέρωσης και πολιτικής κάνουν τον πλασιέ προσωπικών απωθημένων και επιδιώξεων του καθενός που θέλει από το χωριό του να πίνει καφέ στην πόλη ως Πρόεδροςμε συνέπεια η πόλη που γέννησε τεράστιες προσωπικότητες να εκπροσωπείται από καρικατούρες.
    Είναι να κλαις, να γελάς και πάλι να κλαις.

  6. Πρόεδρε κερνα καμία τσικουδιά χανιώτικη και άσε τα ξενόφερτα σφηνάκια με πορτοκαλάδες αργεντινικες.
    Εξαγωγές δεν έταξες? Προώθησε τουλάχιστον εδώ τα προιντα.
    Εξαγωγές προεδρε!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook