Ενδιαφέροντα τα αποτελέσματα του ΣΒΑΚ για τα Χανιά: Πότε θα ολοκληρωθεί η μελέτη | Photos

ενδιαφέροντα-τα-αποτελέσματα-του-σβα-856562

Παρουσίαση σχετικά με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, του προγράμματος που έχει ενταχθεί ο Δήμος Χανίων και αφορά σε καθοριστικές παρεμβάσεις εντός της πόλης, έγινε κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το απόγευμα της Τετάρτης (δείτε ΕΔΩ).

Ο ανάδοχος μελετητής υπεύθυνος για το ΣΒΑΚ του Δήμου Χανίων,  Απόστολος Μπιζάκης παρουσίασε τα αποτελέσματα των ερωτηματολογίων που είχαν τεθεί στους πολίτες διαδικτυακά και που ακόμα υπάρχουν και στο site του Δήμου: chania.gr 

Η μελέτη θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς, με αρχές της επόμενης, όπως είπε ο κ. Μπιζάκης.

«Οι μελέτες των ΣΒΑΚ είναι έργα που στηρίζονται στη δουλειά των εμπειρογνωμόνων και που περιλαμβάνει τις λύσεις στα προβλήματα που εντοπίζει κάθε κοινωνία, που την αφορά το συγκεκριμένο σχέδιο», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Με βάση τα ερωτηματολόγια, οι Χανιώτες χαρακτήρισαν ως μη λειτουργική την πόλη των Χανίων και με βάση την ιεραρχία, θα ήθελαν καθαρή και προσιτή πόλη για όλους. Τα δυνατά σημεία των Χανίων, όπως είπε, μεταξύ άλλων είναι ότι έχουν ιστορική και πολιτισμική αναφορά από την αρχαιότητα και σύγχρονες απορροές με μεγάλη τουριστική ανάπτυξη, ενώ τα καθιστούν την 3η πόλη στην Ελλάδα με βάση το ΑΕΠ.Μάλιστα, οι πολίτες των Χανίων χαρακτήρισαν ως πιο επικίνδυνες οδούς εντός του αστικού κέντρου τις οδούς Σκαλίδη, Τζανακάκη, Αποκορώνου κ.ο.κ.

Αναφορά έγινε και στον ΒΟΑΚ, αφού όπως εξήγησε ο κ. Μπιζάκης μπορούν να χρηματοδοτηθούν και να ενταχθούν ως παράλληλα έργα με την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου.

Χαρακτηριστικά, ανέφερε ως «όνειρο με ημερομηνία λήξης, για τα επόμενα 20 χρόνια για την πόλη μας» τη συγκεκριμένη παρέμβαση, αφού οι ανάγκες και οι παρεμβάσεις συνεχώς μεταβάλλονται.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης είπε ότι «το έργο έχει συγκεκριμένη στόχευση και πληροί εξ’ ολοκλήρου το όραμά μας για τον δημόσιο χώρο και την προσβασιμότητα των πολιτών. Σα δημοτική αρχή θα προσπαθήσουμε οι μελλοντικές παρεμβάσεις μας, να ακολουθούν αυτόν τον στρατηγικό σχεδιασμό».

«Οι πολίτες «διψούν» για μεγαλύτερη ευκολία στις μετακινήσεις, καλύτερη συγκοινωνία και να απολαμβάνουν τις ομορφιές της πόλης στο μέγιστο» προσέθεσε ο Δήμαρχος.

Συμπληρωματικά ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργος Ξανθουδάκης ανέφερε πως το σημαντικό είναι ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα το θεσμοθετεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και αφορά όλες τις πόλεις με ανάλογα προβλήματα, αλλά και το ότι το όραμα προκύπτει απευθείας από τους πολίτες του.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook