Σημανδηράκης κατά Κουκιανάκη με φόντο το οικόπεδο της ΑΒΕΑ: «Αυτό που έκανε είναι εκτός κάθε λογικής» | Photos

σημανδηράκης-κατά-κουκιανάκη-με-φόντ-1000681

Σε εκρηκτικό κλίμα ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τη συζήτηση να μονοπωλείται σχετικά με την απόφαση της τριμελούς επιτροπής για την προσφυγή της εταιρίας «Κρητικά Ακίνητα ΑΕ» σχετικά με την ομόφωνη απόφαση του Δήμου Χανίων για το οικόπεδο της ΑΒΕΑ. (δείτε ΕΔΩ)

Η συζήτηση ξεκίνησε κατά τη διαδικασία όπου ο Δήμαρχος κάνει ανακοινώσεις προς το σώμα, όταν οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης ζήτησαν ενημέρωση για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με την εκδίκαση της υπόθεσης στην ειδική επιτροπή του άρθρου 152.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης στην τοποθέτησή του υπογράμμισε αρχικά ότι η απόφαση που πάρθηκε από την Επιτροπή, δεν έχει εκδοθεί επίσημα και δεν έχει ανακοινωθεί, αναμένεται να καθαρογραφεί και τότε θα πρέπει να εκφράσει γνώμη το όργανο.

Παράλληλα, δεν δίστασε να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τους χειρισμούς του Δημάρχου Αποκορώνου, Χαράλαμπου Κουκιανάκη, ο οποίος ως μέλος της ΠΕΔ Κρήτης, συμμετείχε στην εν λόγω επιτροπή, αναφέροντας πως ουδέποτε δεν τον ενημέρωσε:

«Επικοινώνησα με άλλους δημάρχους και αρκετά έμπειρους, μου είπαν ότι είναι ανήκουστο να μην ενημερώνει ο ένας δήμαρχος τον άλλον, για ζητήματα που αφορούν τον Δήμο του. Ο κ. Κουκιανάκης δεν με ενημέρωσε ποτέ, στα τηλεφωνήματά μου δεν έχει απαντήσει μέχρι τώρα. Αυτόν τον ρόλο που ανέλαβε ο κ. Κουκιανάκης στην επιτροπή, δεν τον επιτέλεσε. Αντιδεοντολογικό αυτό που έκανε, εκτός κάθε λογικής ενός πολιτικού οργάνου. Ζήτησα από τον πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης, κ. Κουράκη να εξαιρεθεί ο κ. Κουκιανάκης από κάθε μελλοντική τέτοια θέση, ενώ του εξέφρασα την απόλυτη δυσφορία της δημοτικής αρχής Χανίων.»

Ο κ. Σημανδηράκης ανέλυσε επίσης ότι από τις εκτιμήσεις της νομικής υπηρεσίας, σε επικοινωνία και με την Αποκεντρωμένη, η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου είναι σε ισχύ. «Μην προτρέχουν ορισμένοι που μιλούν για ακύρωση της απόφασης, ας λάβουν υπόψιν τους τα πραγματικά δεδομένα και να ενημερώσουν για τις πραγματικές διαστάσεις του», προσέθεσε.

«Αν είχε κάποιος την στοιχειώδη σοβαρότητα να εξετάσει το έγγραφο που συζητήθηκε, θα έβλεπε ότι η απόφαση που πάρθηκε είναι ότι η Αποκεντρωμένη κακώς δεν εξέτασε το αίτημα για προσφυγή. Όχι για την απόφαση αυτή καθ’αυτή, αλλά για να εξεταστεί το αίτημα της εταιρίας για προσφυγή», σχολίασε.Ο Γρηγόρης Αρχοντάκης έκανε λόγο για κακή διαχείριση στο θέμα από την αρχή. «Μπορεί να είχατε ξεκινήσει με χειροκροτήματα, ωστόσο τώρα φαίνεται πως οι χειρισμοί της δημοτικής αρχής, όχι απλά δεν έφεραν αποτέλεσμα, έφεραν ένα κακό αποτέλεσμα. Για ό,τι συμβεί από τώρα και μετά για το συγκεκριμένο ακίνητο, η ευθύνη είναι δικιά σας. Εμείς αν μας ρωτάτε τι πρέπει να γίνει στο μέλλον, θα σας πούμε τι θεωρούμε ότι ισχύει, αν θέλετε να λάβετε υπόψιν την γνώμη μας όμως. Αν το συνεχίσετε με τον ίδιο χειρισμό, η όλη διαδικασία οδηγείται σε αδιέξοδο», τόνισε στην τοποθέτησή του.Εκπροσωπώντας την παράταξη του κ. Παπαδογιάννη (ο οποίος απουσίαζε για προσωπικούς λόγους) ο δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Κεμεσίδης χαρακτήρισε ως πρωτοφανές και πρωτάκουστο το ότι «ο Δήμαρχος δεν μας ενημερώνει για το τι έχει γίνει. Εμείς είχαμε από την αρχή πει ότι δεν συμφωνούσαμε με τη νομική προσφυγή και ζητήσαμε τότε χρόνο για να το διαβουλευτούμε και για να το πούμε. Περιμένουμε να μάθουμε επίσημα τι συμβαίνει και τότε να δούμε πως θα πορευτούμε», ανέφερε μεταξύ άλλων. Προσέθεσε δε ότι ο Δήμαρχος θα πρέπει να προσφύγει στο επόμενο Δ.Σ. της ΠΕΔ για τα όσα ανέφερε.Ο πρώην Δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας είπε: «Χρειάζεται ψυχραιμία από τη δημοτική αρχή, δεν έχει χαθεί η ευκαιρία για δημιουργία πάρκινγκ και ανάλογου χώρου σε διαφορετικό σημείο, όπως είχαμε προετοιμάσει και εμείς. Ήρθε η ώρα μάλλον για έναν συμβιβασμό με την Τράπεζα, όπως είχα συμβουλεύσει και τον Δήμαρχο για την προηγούμενη περίοδο».Από μεριάς του ο Γιάννης Σαρρής σχολίασε δεικτικά: «Αν δεν ξεκαθαρίσουμε με ποιον είμαστε σε αυτή την αίθουσα, αν εξυπηρετούμε δηλαδή τους δημότες μας και το συμφέρον του Δήμου, τότε δημιουργούνται σκιές. Η απόφαση της Αποκεντρωμένης, ήταν ότι η προσφυγή της εταιρίας «Κρητικά Ακίνητα ΑΕ» τότε, ήταν απαράδεκτη, με τη νομική χρήση του όρου. Υπάρχει μια μόνιμη αμφισβήτηση για το θέμα εδώ μέσα, που δεν μπορώ να την καταλάβω. Η απόφαση που πάρθηκε ήταν ομόφωνη, ωστόσο αν είναι να έρθει εδώ ο εκπρόσωπος της ΠΕΔ που κανονικά έπρεπε να προασπίζει τα συμφέροντα του Δήμου στη συγκεκριμένη επιτροπή, να μας εξηγήσει γιατί πάρθηκε αυτή η απόφαση».

«Να πάρουμε ξεκάθαρη θέση όλοι εδώ μέσα, το θέλουμε το οικόπεδο ή προτιμάμε να το πάρει η Τράπεζα;», τόνισε ο κ. Σαρρής.

Ο Νίκος Βουρλάκης χαρακτήρισε ως απαράδεκτη την απόφαση της επιτροπής, που αποτελούνταν και από τους Χανιώτες τον κ. Κουκιανάκη, τον κ. Δασκαλάκη, ενώ δήλωσε ότι εμμένουν στην πρόθεση να διεκδικηθεί το οικόπεδο.

Ο Σεραφείμ Ρίζος ανέφερε ως νομική ή πολιτική ήττα για το δημοτικό συμβούλιο τα όσα αποφασίστηκαν, ενώ απευθυνόμενος στον κ. Σημανδηράκη είπε «έχετε προσωπικά πολιτική ευθύνη κ. Δήμαρχε για το πως χειριστήκατε όλη την υπόθεση. Πως γίνεται να μην ενημέρωσε ο Νομικός Σύμβουλος για τον Δήμαρχο για την εκδίκαση; Πως γίνεται ο εκπρόσωπος της ΠΕΔ, που είναι εν ενεργεία Δήμαρχος να μην δείχνει τη στοιχειώδη αλληλεγγύη σε έναν άλλον Δήμαρχο του Νομού. Έωλη η στάση του κ. Κουκιανάκη, πως είναι δυνατόν να κινήθηκε έτσι; Όταν μάλιστα κάθε φορά που χρειάζεται βοήθεια για τον Δήμο του απευθύνεται στον δικό μας για βοήθεια».Ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Χανίων, Μανόλης Περράκης, υπερασπίστηκε την δουλειά που κάνει η νομική υπηρεσία, είπε δε ότι δεν υπήρξε η παραμικρή ενημέρωση προς τους ίδιους για την εκδίκαση της υπόθεσης στην τριμελή επιτροπή. «Παρόλαυτα, πήγαμε επί τόπου εκφράσαμε την άποψη του Δήμου, η κατάληξη ήταν αυτή που ειπώθηκε και τα όσα ενημέρωσε ο Δήμαρχος Χανίων, ισχύουν κατά λέξη».

zarpanews.gr

One thought on “Σημανδηράκης κατά Κουκιανάκη με φόντο το οικόπεδο της ΑΒΕΑ: «Αυτό που έκανε είναι εκτός κάθε λογικής» | Photos

  1. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
    ENA ΕΡΩΤΗΜΑ – ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ:
    ΟΙ ΣΤΕΝΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΠΟΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΟ-ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ;;;;;;
    OEO

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook