Δεν ξεκινούν άμεσα έργα στην Παλιά Εθνική Χανίων – Κισσάμου! Κίνδυνος να παραμείνει ως έχει το Σταλός – Αγία Μαρίνα

δεν-ξεκινούν-άμεσα-έργα-στην-παλιά-εθν-982770

Πολύ δύσκολα θα είναι έτοιμο το τμήμα της Παλιάς Εθνικής οδού Χανίων – Κισσάμου από τον Σταλό έως Πλατανιά, μέχρι το καλοκαίρι, παρά το οτι την Τετάρτη έγινε γνωστό οτι το έργο έχει μπει στην διαδικασία δημοπράτησης.

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στην προκειμένη περίπτωση, δεν είναι αυτές που θα έπρεπε να ακολουθηθούν για ένα έργο ουσιαστικής σημασίας, σε συνάρτηση ασφαλώς και με το πως αντιμετωπίστηκε αυτό καθεαυτό το έργο από τους αρμοδίους φορείς, για διάφορους λόγους.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους το έργο θεωρήθηκε ως δύσκολο να εκτελεστεί αυτή την περίοδο, είναι και οι εργασίες για το καλώδιο της ΔΕΗ στη νέα Εθνική οδό. Αυτή την περίοδο συγκεκριμένα, το ένα ρεύμα της Εθνικής από τον κόμβο του Γαλατά, μέχρι και το κόμβο του Πλατανιά είναι κλειστό, με συνέπεια η κυκλοφορία των οχημάτων να εκτρέπεται στην παλιά εθνική. Έτσι, οι δυνατότητες παρέμβασης στην παλιά εθνική είναι πολύ περιορισμένες.

Αυτό πάντως που είναι σε θέση να γνωρίζει το zarpanews.gr, είναι πως ακόμα και τώρα, από την  Αντιπεριφέρεια Χανίων, αναζητείται τρόπος προκειμένου το παραπάνω πλέον «καταπονημένο» τμήμα του δρόμου, κατά κάποιο τρόπο να βελτιωθεί το προσεχές διάστημα, στο ένα κυρίως ρεύμα και συγκεκριμένα σε εκείνο που ουσιαστικά είναι λίαν επικίνδυνο.

Γίνεται δηλαδή μια προσπάθεια, προκειμένου να γίνει μια παρέμβαση προσωρινού χαρακτήρα, καθώς όλοι γνωρίζουν πως ο δρόμος έχει καταστεί επικίνδυνος.

Όλα αυτά βέβαια δεν ελαχιστοποιούν την ολιγωρία της Περιφέρειας Κρήτης, που όλο το προηγούμενο διάστημα δεν είχε μεριμνήσει αναλόγως.

Σε διαφορετική περίπτωση τώρα και αν δεν βρεθεί τρόπος για να γίνουν έστω μερικές παρεμβάσεις από το Σταλό μέχρι την Αγία Μαρίνα, τότε το τμήμα αυτό του δρόμου, θα διατηρήσει και το επόμενο διάστημα την σημερινή τραγική και επικίνδυνη εικόνα του.

Αυτό που εύλογα θα αναρωτηθεί κάποιος είναι το γιατί το συγκεκριμένο έργο δεν είχε πραγματοποιηθεί πριν ένα- δύο χρόνια, ή έστω λίγο μετά τις βροχές του περασμένου Φεβρουαρίου, καθώς οι σχετικές μελέτες υπήρχαν από τους δήμους Χανίων και Πλατανιά, αν και δεν ήταν ευθύνη τους, αλλά της Περιφέρειας Κρήτης.

Υπάρχει γι αυτό κάποια πειστική απάντηση;

Zarpanews.gr

5 thoughts on “Δεν ξεκινούν άμεσα έργα στην Παλιά Εθνική Χανίων – Κισσάμου! Κίνδυνος να παραμείνει ως έχει το Σταλός – Αγία Μαρίνα

  1. Αρχισαμε παλι με τα μπαλωματα και τις προχειροδουλειες! Στα μεγαλα ευρωπαικα κρατη κυριοι, τα μεσανυχτα και τμημα τμημα του δρομου τους φτιαχνουν! Αλλα που εδω.. Τοσος τουρισμος δε μας εχουν διδαξει τιποτα. Ισα ισα αρπακολα! Μπαλωματα λοιπον και απο Σεπτεμβρη θα γκρινιαζουμε! Να τους χαιρομαστε!

  2. Αυτα τα ταγαρια αν φυγουν θα δει ο τοπος προκοπη.Ακου να μην μπορουν να φτιαξουν 6 χλμ δρομο σε 4 μηνες.Ρε τοσο αχρηστοι ρε? ελατε για ψηφους ξεφτιλες!!! Φτιαξτε δρομους επιτελους Λαμογια!

  3. Κλασικοι αχρηστοι τοπικοι αρχοντες.6 χλμ δρομου και δεν μπορουν να το φτιαξουν χειμωνα.Γελανε οι παντες.Δεν γινεται να ειστε τοσο αχρηστοι να φτιαξετε εναν δρομο της προκοπης ρε μαγκες.Βγειτε και πειτε ειμαστε λαμογια θελουμε να βαζουμε στην τσεπη λεφτα και γιαυτο δεν τα ξεκιναμε μεχρι να βρουμε λαμογια να μας τα δωσουν για να δωσουμε τα εργα.Ειστε πραγματικα ηλιθιοι και αχρηστοι ολοι.

  4. Αντί να ασκήσουν βετο στον πατρονό τους τα δύο παιδιά τις αντιπεριφαιρειας Χανίων δεν έχουν αφήσει πίτα για πίτα ακοπη και χοροεσπερίδα για χοροεσπερίδα…Το θέμα είναι ότι αν είχαν όλοι αυτοί που μας διοικούν συμφέροντα άμεσα στην περιοχή με την μεγαλύτερη τουριστική κίνηση στα Χανιά όλα θα ήταν αλλιώς…Πραγματικά Ντροπή τους..
    ΥΓ. Και στον Στάλο και στην Αγία Μαρίνα και στον Πλατανιά υπάρχουν παράπλευροι δρόμοι για να εξυπηρετήσουν την εναλαξ ασφαλτόστρωση της Π.Ε,Ο.

  5. Αν δεν αποφασιστεί όλους τους δρομους να τους έχει ενας φορέας αυτά θα χουμε. Κάθε δρόμος έχει και διαφορετικο υπευθυνο διαχειριστή. Φέξε μου και γλύστρισα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook