Χανιά | Συζητήθηκε το αίτημα αναίρεσης του Χανιώτη που είχε ασελγήσει στην 5χρονη ανηψιά του

χανιά-συζητήθηκε-το-αίτημα-αναίρεσης-806399

Μνήμες από την προ 12ετίας υπόθεση για ασελγείς πράξεις ηλικιωμένου από χωριό του Δήμου Πλατανιά σε βάρος της 5χρονης γειτόνισσας και ανιψιάς του, «ξύπνησαν» για άλλη μια φορά την Τετάρτη στον Άρειο Πάγο, κατά την συζήτηση της υπόθεσης της αναίρεσης του κατηγορουμένου, με την οποία ζητά την εξαφάνιση της καταδίκης του. Να σημειωθεί πως ο κατηγορούμενος διώκεται και για ανάλογες πράξεις στην μεγαλύτερη αδελφή του θύματος.

Επί 12 χρόνια η τραγική αυτή υπόθεση με συνεχείς αναβολές και αντιμεταθέσεις αρμοδιοτήτων «σέρνεται» στα δικαστήρια με το πρωτόδικο να επιβάλλει στον δράστη ποινή 12 ετών για την ασέλγεια στην 5χρονη και το δευτεροβάθμιο να τον ρίχνει τον περασμένο Φεβρουάριο στα «μαλακά» με ποινή 5 ετών (δείτε ΕΔΩ)εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως με υποχρέωση καταβολής σε 36 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, δηλαδή προς 250 ευρώ το μήνα, πλέον προσαυξήσεων.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, συνήγορος της οικογένειας που όλα αυτά τα χρόνια ζει έναν «εφιάλτη», η κ. Κωσταντοπούλου, θα ζητήσει εκτός από την απόρριψη της αναίρεσης, όπως είπε «να ελεγχθούν οι περιστάσεις υπό τις οποίες εκδόθηκαν οι τόσο προκλητικά χαριστικές δικαστικές αποφάσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένεια της 17χρονης σήμερα κοπέλας και της 21χρονης αδελφής της, που όλα αυτά τα χρόνια περνάει το δικό της «Γολγοθά», αφού όχι μόνο εξαιτίας των γεγονότων δεν ζει πλέον στην Κρήτη, αλλά έχει απογοητευτεί από τη δικαιοσύνη που όπως δηλώνει κατ’ επανάληψη «όλα κυλούν προς την «προστασία» του παιδεραστήΗ ηθική βλάβη, που υπέστη η κόρη μας, από την ειδεχθή συμπεριφορά του, είναι τεράστια και ο αντίκτυπος στην κοινωνία μεγάλος. Η βεβήλωση της ψυχής της όμως δεν πρόκειται να φύγει ποτέ!!… και τα σημάδια της θα την ακολουθούν για μια ζωή».

Όλα ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2007

Τα γεγονότα τοποθετούνται χρονικά τον Νοέμβριο του 2007, όταν η μικρή περιέγραψε με λεπτομέρεια στην μητέρα της και στη συνέχεια σε όλη την οικογένεια τις πράξεις στις οποίες ο 60χρονος τότε κατηγορούμενος την είχε αναγκάσει να υπομείνει, για να ικανοποιηθεί ο ίδιος, σε αποθήκη, στην αυλή του σπιτιού του.

Η μοιραία Κυριακή

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου του 2007, όταν οι γονείς είχαν αναθέσει στην μεγάλη αδελφή να προσέχει την 5χρονη, η οποί ήταν στην αυλή και έπαιζε με κάποια νεογέννητα σκυλάκια. Η μητέρα έλειπε στην δουλειά ενώ ο πατέρας μελετούσε με την μεσαία κόρη, όταν η μικρή ξέφυγε για λίγο από την προσοχή της αδελφής της και πήγε στο σπίτι του 60χρονου.

Όταν επέστρεψε διηγήθηκε στην μητέρα της, το πως ο 60χρονος γείτονας ενώ βρισκόταν σε στύση, προσπάθησε να την βιάσει και στην συνέχεια εκσπερμάτωσε στην κοιλιά της.

Το ίδιο βράδυ πήγαν στο ΑΤ Γαλατά για να καταγγείλουν το συμβάν ενώ ακολούθησαν όλες οι απαραίτητες ιατροδικαστικές και ψυχολογικές εξετάσεις.

zarpanews.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook