Ένοχος ο 71χρονος Χανιώτης για τις ασελγείς πράξεις στην 5χρονη γειτόνισσα και ανηψιά του

Ένοχο κατά πλειοψηφία 4 – 3 έκρινε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης τον 71χρονο από χωριό του Δήμου Πλατανιά για ασελγείς πράξεις σε βάρος της 5χρονης γειτόνισσας και ανιψιάς του, επικυρώνοντας την απόφαση του Πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου.

Ωστόσο η ποινή που του επεβλήθη μειώθηκε στα 5 χρόνια από τα 10 που του είχαν επιβληθεί πρωτόδικα. Μάλιστα η ποινή του είναι μετατρεψιμη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Παράλληλα ο 71χρονος διώκεται και για ανάλογες πράξεις στην 9χρονη αδελφή της.

“Για δεύτερη φορά -και ουσιαστικά για τρίτη- ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για την σεξουαλική κακοποίηση ενός ανήλικου παιδιού  και εκκρεμεί και τις επόμενες εβδομάδες και το δικαστήριο για το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας. Όπως πάντα, δικαιοσύνη απεδόθη και νομίζω πως και η οικογένεια των θυμάτων  πρέπει να είναι ικανοποιημένη με την απόφαση αυτή, διότι ο κατηγορούμενος εμμονικά ισχυριζόταν ότι δεν έχει κάνει το αδίκημα που τρία συνεχή δικαστήρια έκριναν ότι διέπραξε.” τόνισε σε δήλωσή της στα ΜΜΕ, η συνήγορος της οικογένειας, Ρούλα Παυλαντωνέα.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε χθες και ολοκληρώθηκε σήμερα στις 2:30 το μεσημέρι.

Τα γεγονότα τοποθετούνται χρονικά τον Νοέμβριο του 2007, όταν η μικρή περιέγραψε με λεπτομέρεια στην μητέρα της και στη συνέχεια σε όλη την οικογένεια τις πράξεις στις οποίες ο 60χρονος τότε κατηγορούμενος την είχε αναγκάσει να υπομείνει, για να ικανοποιηθεί ο ίδιος, σε αποθήκη, στην αυλή του σπιτιού του.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ