Χανιά | Η μάχη με τις φλόγες στο Κακοδίκι συνεχίζεται – Ολονύχτια η επιχείρηση της Πυροσβεστικής

χανιά-η-μάχη-με-τις-φλόγες-στο-κακοδίκ-1245692

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση για την πλήρης κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Κακοδίκι, στην Κάνδανο, που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Πέμπτης σε ορεινή περιοχή.

Πυροσβεστικές δυνάμεις από όλη την Κρήτη παρέμειναν όλη την νύχτα στο σημείο να το επιτηρούν ενώ από νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο Κακοδίκι βρίσκεται και εναέριο μέσο από τα Χανιά.

Στην επιχείρηση βρίσκονται συνολικά από χθες μέχρι και σήμερα 116 πυροσβέστες, 31 υδροφόρα οχήματα και 5 ομάδες πεζοπόρων.

Σημαντικό ρόλο σήμερα θα διαδραματίσει και η εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο zarpanews.gr, ο Περιφερειακός Δ/της Κρήτης της Πυροσβεστικής, Δημοσθένης Μπαντουράκης.

«Η φωτιά τελεί υπό ύφεση τις τελευταίες ώρες, είναι υπό έλεγχο. Παραμένουμε στον χώρο ισχυροί, με δυνάμεις από όλη την Κρήτη» είπε o κ. Μπουντουράκης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην μάχη ρίχτηκαν πάνω από 50 πυροσβέστες ενώ για την κατάσβεση χρειάστηκε η συνδρομή και εναέριων μέσων (3 ελικόπτερα από Χανιά, Ηράκλειο και Τρίπολη) καθώς και μεγάλο ρωσικό αμφίβιο αεροσκάφος που ήρθε επίσης από την Αθήνα.

Η φωτιά είχε εξαπλωθεί σε δύσβατα σημεία, καθιστώντας δύσκολη την προσέγγιση επίγειων δυνάμεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι και τις 10 το βράδυ υπήρχαν τουλάχιστον δέκα μικρές εστίες στις γύρω περιοχές από το Κακοδίκι προς την Κάνδανο, και  προς την Παλαιόχωρα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook