Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Κακοδίκι – Παλεύουν ακόμη με εστίες οι πυροσβέστες | Photos+Video

υπό-μερικό-έλεγχο-η-φωτιά-στο-κακοδίκι-1245476

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Κακοδίκι του δήμου Καντάνου-Σελίνου. Περισσότερο από τέσσερις ώρες επίγειες και εναέριες υπηρεσίες της πυροσβεστικής επιχειρούσαν για την κατάσβεσή της. Υποχρέωσε μάλιστα, σε εκκένωση πέντε τουλάχιστον σπίτια που απειλούνταν από τι φλόγες.

Οι εστίες φωτιάς παραμένουν και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αναζωπύρωσης. Πυροσβεστικά κλιμάκια από όλο το νησί, θα παραμείνουν στο σημείο να το επιτηρούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι και τις 10 το βράδυ υπήρχαν τουλάχιστον δέκα μικρές εστίες στις γύρω περιοχές από το Κακοδίκι προς την Κάνδανο, και  προς την Παλαιόχωρα.

Όπως είπε στο zarpanews.gr ο δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου, Αντώνης Περράκης, στην περιοχή δεν φυσούν άνεμοι, οι θερμοκρασίες όμως είναι ιδιαίτερα υψηλές και η φωτιά επεκτείνεται με ταχείς ρυθμούς.

Χαρακτηριστικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι ότι στο σημείο επιχειρούν πυροσβέστες από όλη την Κρήτη ενώ μετέβησαν ακόμη εννέα οχήματα για ενίσχυση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική επιχειρούν πάνω από 50 πυροσβέστες ενώ στην μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί και εναέρια μέσα (3 ελικόπτερα από Χανιά Ηράκλειο και Ελευσίνα) καθώς και μεγάλο ρωσικό αμφίβιο αεροσκάφος που ήρθε επίσης από την Αθήνα.

Η φωτιά έκαιγε και σε σημεία που δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν οι επίγειες δυνάμεις.

Οι εστίες φωτιάς που δημιουργήθηκαν ολοένα και εξαπλώνονταν, ενώ όπως ενημέρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής βρίσκονταν σε δυσπρόσιτα σημεία κάτι που καθιστά δύσκολη την κατάσβεσή του.

Το Κακοδίκι αποτελείται από διάσπαρτους οικισμούς και είναι το πιο «απλωμένο» χωριό του δήμου Καντάνου-Σελίνου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook