Χανιά | Επιβεβαιώνει την πρόθεση της για κατασκευή εισόδου στην περιοχή «Κουμαρές» η Ιερά Μονή Γουβερνέτου

χανιά-επιβεβαιώνει-την-πρόθεση-της-γι-1204002

Επιβεβαιώνει την πρόθεση της να κατασκευάσει πόρτα στην περιοχή «Κουμαρές» που θα είναι και σχετική είσοδος με ανακοίνωση – απάντηση της η Ιερά Μονή Γουβερνέτου.

Στην απάντηση της η Ιερά Μονή αναφέρει μεταξύ άλλων πως «η πρόσβαση στην περιοχή της Μονής από τη δύση μέχρι και την ανατολή του ήλιου δε θα επιτρέπεται στο εξής. Είχαμε σκοπό να εκδώσουμε σχετικό ενημερωτικό δελτίο με την ολοκλήρωση της υπό κατασκευής θύρας, αλλά τα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο πρόλαβαν την ανακοίνωσή μας.»

Μάλιστα για την σχετική απόφαση παρατίθενται και μια σειρά από λόγοι.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μονής:

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

ΙΕΡΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΠΗΓΙΑΚΗ ΜΟΝΗ

ΚΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ ΓΟΥΒΕΡΝΕΤΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΥΠΟ

Με αφορμή δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες ειδησεογραφικού περιεχομένου, σχετικά με την κατασκευή θύρας σε περιοχή της Μονής μας στον Κουμαρέ Ακρωτηρίου, θα θέλαμε να πληροφορήσουμε τους αγαπητούς αναγνώστες, αλλά και όλους όσοι επισκέπτονται ή σκοπεύουν να επισκεφθούν τη Μονή μας, τα εξής:

  1. Η Ιερά Μονή Γουβερνέτου, τόσο το κτιριακό της συγκρότημα όσο και η υπόλοιπη περιοχή της με τα μοναστικά εξαρτήματα (Παναγία Αρκουδιώτισσα, Άγιος Αντώνιος, Καθολικό), αλλά και το υπόλοιπο φυσικό της περιβάλλον, παρά τα αντίθετα γραφόμενα και διαδιδόμενα, ουδέποτε υπήρξε άβατη για οποιονδήποτε προσκυνητή, επισκέπτη, περιπατητή ή φυσιολάτρη. Ουδέν αναληθέστερο τούτου.

Υπάρχουν, ωστόσο, πρόγραμμα και ωράριο επισκεψιμότητας (τα οποία θα ισχύσουν και πάλι με την ύφεση της πανδημίας, καθότι εδώ και μήνες η Μονή μας παραμένει κλειστή για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού), όπως επίσης και συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την παρουσία και παραμονή στην περιοχή της Μονής οποιουδήποτε προσκυνητή, επισκέπτη, περιπατητή ή φυσιολάτρη, ώστε να διασφαλίζεται ο σεβασμός της ιδιαίτερης ταυτότητάς της. Δε θα πρέπει να λησμονείται ότι πρόκειται περί ενός θρησκευτικού -κατά κύριο λόγο- προορισμού, οπότε και οι ενδυματολογικοί περιορισμοί είναι επιβεβλημένοι και η διαφύλαξη της ιερότητάς του δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη. Τα παραπάνω, εξάλλου, ισχύουν σε κάθε προσκυνηματικού χαρακτήρα προορισμό (Μονές, Προσκυνήματα, Ναοί) και σημαίνονται πάντοτε με ειδικές πινακίδες.

  1. Κάθε καλοπροαίρετος αναγνώστης ή ενδιαφερόμενος μπορεί, εφόσον το επιθυμεί, να απευθυνθεί στην Περιφέρεια Κρήτης, στην Αντιπεριφέρεια Χανίων και στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων για να πληροφορηθεί σχετικά με το υπο δημοπράτηση έργο κατασκευής Πορταρικίου στη Μονή μας, τη μελέτη του και την εισηγητική της έκθεση. Εύκολα θα διαπιστώσει ότι όχι μόνο δεν αντιτίθεται η Μονή μας στην υποδοχή επισκεπτών, αλλά με την πρωτοβουλία της αυτή έχει ιδιαίτερα μεριμνήσει: α. για την όσο το δυνατόν πληρέστερη πληροφόρηση για την περιοχή και τα θρησκευτικού, αρχαιολογικού, φυσικού και σπηλαιολογικού κάλλους μνημεία που φιλοξενεί, β. για την κατά πάντα άνετη και απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των επισκεπτών, ιδιαίτερα εκείνων που αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες, γ. για την παροχή παραδοσιακής μοναστηριακής φιλοξενίας και δ. για την παροχή πρώτων βοηθειών, στην περίπτωση που απαιτηθεί.
  2. Παραβλέπουμε πλήρως τις αμφισβητήσεις που διατυπώθηκαν γύρω από το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής της Μονής μας, καθότι αποτελεί θέμα πλήρως ξεκαθαρισμένο. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ουδέποτε και για κανέναν λόγο η Μονή μας επρόκειτο να οικειοποιηθεί δημόσια περιουσία.

Όσον αφορά στους δασικούς χάρτες, που πρόσφατα αναρτήθηκαν και οι οποίοι παρουσιάζουν ως κατ’ αρχήν δασική έκταση όλη σχεδόν την ορεινή περιοχή της Μονής μας, γνωρίζουμε στους αγαπητούς αναγνώστες ότι θα προβούμε σε όλες τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες για την κατάθεση ένστασης, όπως, εξάλλου, προβήκαμε σε κατάθεση σχετικής ένστασης για το πεδινό κομμάτι της περιοχής της, με αφορμή την πριν από λίγα χρόνια πρώτη ανάρτηση δασικών χαρτών.

  1. Ως προς τον δρόμο που οδηγεί στη Μονή μας και τον χαρακτηρισμό του ως επαρχιακού, γεγονός το οποίο παντελώς αγνοούσαμε, πρόκειται να υπάρξει συνεννόηση και συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες για περαιτέρω πληροφορίες. Δε θα πρέπει να παραθεωρείται το γεγονός ότι ο δρόμος αυτός διασχίζει την περιοχή της Μονής μας -και μόνο- και καταλήγει σ’ αυτήν. Δέον, πάντως, να σημειωθεί ότι στο αρχείο της Μονής μας φυλάσσονται αποφάσεις και έγγραφα που αναφέρονται στη διάνοιξη οδού προς τη Μονή, η οποία έγινε με πρωτοβουλίες και δαπάνες της. Ουδέποτε, δε, κατά την δεκαεξαετή παρουσία μας εδώ, έγιναν έργα συντήρησης ή αναβάθμισης του οδικού δικτύου από οποιονδήποτε δημόσιο φορέα, αλλά ούτε και αμφισβητήθηκε η κυριότητα της Μονής επ’ αυτού.
  2. Θα θέλαμε, με την ευκαιρία, να πληροφορήσουμε τους αγαπητούς αναγνώστες, αλλά και κάθε αρμόδιο φορέα, ότι έχουν παρατηρηθεί κατ’ επανάληψη φαινόμενα συνωστισμού κατά τις εξορμήσεις πολυάριθμων συμπολιτών μας σε όλη την περιοχή μας (από την αρχή των περιοριστικών μέτρων μέχρι και σήμερα) οι οποίοι δεν τηρούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού. Για τον λόγο αυτόν και μόνο, τη διαφύλαξη, δηλαδή, της δημόσιας υγείας, η Μονή μας, έχοντας ευθύνη όχι μόνο για το κτιριακό της συγκρότημα, αλλά και για όλη την υπόλοιπη περιοχή της, απέκλεισε την πρόσβαση στους επισκέπτες.

Εικόνες οικογενειών με μικρά παιδιά να πηδούν τοίχους και κάγκελα, διατρέχοντας κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού, ανθρώπων οι οποίοι καταστρέφουν περιφράξεις εκτοξεύοντας, παράλληλα, κατηγορίες, συκοφαντίες, απειλές και ύβρεις (ενέργειες οι οποίες, σημειωτέον, στοιχειοθετούν ποινικά αδικήματα), προκαλούν μόνο βαθειά θλίψη και έντονο προβληματισμό.

  1. Σχετικά με τη θύρα που κατασκευάζεται στον Κουμαρέ, για την οποία τόσος λόγος γίνεται, επιθυμούμε να πληροφορήσουμε τους αγαπητούς αναγνώστες ότι η απόφαση για την κατασκευή της είχε παρθεί πολύ καιρό πριν, και τούτο για λόγους και μόνο αποτροπής και αποφυγής τέλεσης έκνομων ενεργειών. Είμαστε κατ’ επανάληψη μάρτυρες προσπαθειών λαθραίων ανασκαφών, λαθροθηρίας, διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών, τέλεσης σατανιστικών τελετών, αλλά και ύποπτων βραδινών και μεταμεσονύκτιων συναντήσεων, οι οποίες υποβαθμίζουν την περιοχή, αλλοιώνουν τον χαρακτήρα της και αποϊεροποιούν την ταυτότητά της.

Δραττόμαστε της ευκαιρίας να πληροφορήσουμε τους συμπολίτες μας ότι για τους παραπάνω λόγους η πρόσβαση στην περιοχή της Μονής από τη δύση μέχρι και την ανατολή του ήλιου δε θα επιτρέπεται στο εξής. Είχαμε σκοπό να εκδώσουμε σχετικό ενημερωτικό δελτίο με την ολοκλήρωση της υπό κατασκευής θύρας, αλλά τα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο πρόλαβαν την ανακοίνωσή μας.

Παρακαλούμε, τέλος, να μη λησμονείται ή και να παραβλέπεται (ελπίζουμε όσες φορές έχει ως τώρα γίνει να είναι από άγνοια και όχι σκόπιμα) το γεγονός ότι η ξεχωριστή αυτή περιοχή της Μονής και του τόπου μας είναι αυτή που είναι διότι για περισσότερα από χίλια χρόνια -μέχρι και σήμερα- υπάρχει σ’ αυτήν αδιάλειπτη μοναστική ζωή και παρουσία, η οποία την κατέστησε στη συνείδηση πολλών ως το «Άγιον Όρος της Κρήτης»• ως ένα σπουδαίο, δηλαδή, προσκύνημα, έναν χώρο ιερό, ευλογημένο και καθαγιασμένο από την παρουσία και το πέρασμα τόσο του Αγίου Ιωάννου του Ερημίτου όσο και πλήθους ανώνυμων και άγνωστων σε μας Οσίων Πατέρων, Ιερομαρτύρων και Οσιομαρτύρων, τον οποίο οφείλουμε όλοι μας να προσεγγίζουμε, να ερμηνεύουμε και να κατανοούμε με τον προσήκοντα σεβασμό στην ιδιαίτερη ταυτότητα και τον μοναδικό χαρακτήρα του.”

Zarpanews.gr

19 thoughts on “Χανιά | Επιβεβαιώνει την πρόθεση της για κατασκευή εισόδου στην περιοχή «Κουμαρές» η Ιερά Μονή Γουβερνέτου

  1. Αναλαμβάνω τη διεκπεραίωση πάσης φύσεως οικειοποίησης, περίφραξης, συνεννόησης και συνεργασίας με τις εκάστοτε αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς ,αποχαρακτηρισμούς οικοπέδων με εμπειρεία σε δασικές περιοχές , ορεινές , πεδινές , πρασιές, ρέματα κλπ.
    Αναλαμβάνω επίσης τη νομική υποστήριξη ενάντια σε κάθε κακόβουλη αμφισβήτηση του ιδιοκτησιακού καθεστούς ή κυριότητας
    της περιουσίας σας (υπέργειας, υπόγειας, δρόμων, σπηλαίων, ορυκτών, αρχαίων ευρημάτων, οσίων πατέρων και μη, εκκλησιαστικών κειμηλίων κλπ) ασχέτως εαν έχετε προλάβει να προβείτε ή να εκδώσετε οιαδήποτε νομική προσβολή ή ενημερωτικού δελτίου.
    Μεγάλη προυπηρεσία σε καθαγιασμένους και ευλογημένους τόπους και περιουσίες Ιερομαρτύρων και Οσιομαρτύρων του νομού μας.
    Αξιόλογο ιστορικό σε συνεργασίες με αξιότιμα γραφεία φύλαξης χώρων και αποκλεισμού προσβάσεως ανεπιθύμητων επισκεπτών
    για την αποτροπή ποινικών αδικημάτων.
    Με ειδίκευση στις ύποπτες βραδινές και μεταμεσονύκτιες συναντήσεις.
    Ευέλικτο ωράριο εργασίας. Κατόπιν συνεννοήσεως κτίζω από τη δύση μέχρι και την ανατολή του ήλιου.
    Να μη με λησμονήσετε να μη με παραβλέψετε,
    Μετά προσηκούσης ειλικρινείας και δέοντος σεβασμού
    κ.Φιλότιμος Μπετονάκης
    ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ, ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΑ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΜΠΕΤΌΝ-ΠΑΝΤΌΣ ΤΥΠΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

  2. Διαβαζοντας το ρεπορταζ σας το μεσημερι για την εμφανιση τοιχιου στον δρομο προς την Ι.Μονη Γουβερνετου , καθως επισης και τα σχολια καποιων αναγνωστων . Επειδη τυγχανει να θυμαμαι τον εαυτο μου απο το μακρινο 1974 , τοτε που ημουν 12 χρονων να επισκεπτεται πολυ συχνα την περιοχη , ειτε με τους γονεις μου αρχικα , ειτε σαν νεος με τους φιλους μου , αργοτερα σαν οικογενειαρχης με τα παιδια μου , αλλα και τα τελευταια 3 χρονια και σαν προσκυνητης .
    Κατα την ταπεινη μου λοιπον αποψη και λογω του μετρου συγκρισης , που μου δινει η επι 50 σχεδον χρονια συχνη μου επισκεψη στην συγκεκριμενη ευρυτερη περιοχη , θα μπορουσα να αναφερω και εγω ενα σχολιο οπως και αλλοι αδελφοι επραξαν στο 1ο αρθρο σας το οποιο και αφορουσε την διαπιστωση της εμφανισης εργασιων .
    Αυτο δεν κατεστη δυνατον να γινει , γιατι ηθελα να αναφερω πολλα αλλα με λιγα λογια και ο φορτος εργασιας δεν μου εδινε το περιθωριο καθαρης σκεψης και συγκεντρωσης.
    Και εκει που ημουν ετοιμος να παρατησω την προσπαθεια μου για σχολιασμο , απογοητευμενος γιατι δεν θα υπερασπιζομουν κατι που θεωρουσα αδικο , ηλθε η απαντηση απο την ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ .
    Σας ευχαριστω μεσα απο τα βαθη της καρδιας μου , που με βγαλατε απο αυτην την τοσο δυσκολη θεση .
    Και επειδη οτι μεχρι τωρα πραττετε εχει μεσα του ΧΡΙΣΤΟ , συνεπως ολα λαμπουν , καποια μερα ολοι μας θα καταλαβουμε και αναγνωρισουμε .
    Με εκτιμηση
    Γιωργος Παν.Τσιγκος

  3. Αυτα συμβαίνουν όταν οι καλόγεροι γίνονται μπιζνεςμεν…. Πόρτες παντού, εκχερσώσεις του δάσους στην Αγία Τριάδα και συνεχίζουμε

  4. Ο,τι έχει Χριστό και Ορθοδοξία σήμερα διώκεται και λοιδορείται…. Δεν είναι μακριά ο καιρός που όλοι αυτοί που σήμερα κατηγορούν, θα χτυπούν την πόρτα των μοναστηριών….
    Καλή μετάνοια και καλό Παράδεισο….

  5. Προβλεπω να κοβουν εισοδο το καλοκαιρι! 5 € οι ντοπιοι 20 € οι αλλοδαποι. Αλλα Αγια Τριαδα. Στα μελλοντικα τους σχεδια ειναι αγορα η ενοικιαση προκατ απο εταιρεια στο Βαμβακοπουλο για ταμειο/ μαγαζι πωλησης αναμνηστικων (κρασι, λαδι, κλπ κλπ).

  6. ΑΠΟΡΩ ΜΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ Ι.ΜΟΝΗ ΓΟΥΒΕΡΝΕΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΗΣ .
    ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ , ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ , ΕΙΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ?? ΔΗΛΑΔΗ ΒΡΑΔΙΑΤΙΚΑ ?? ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ??
    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

    1. κυρία Μαρία, υπάρχει εισιτήριο κανονικότατα τη μέρα, για τους περιπατητές που θέλουν απλά και μόνο να πάνε προς το λιμανάκι για την εκδρομή τους, χωρίς να θέλουν να μπουν μέσα στο μοναστήρι.

  7. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
    ΙΝΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΙ ΑΝΑΧΩΡΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ??????
    ΜΠΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΟΥΣ???????
    ΛΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΜΠΙΖΝΕΣ REAL ESTATE ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ???????
    Α, ΜΠΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
    ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ…

  8. Αραγε κυριοι αγνοι χριστιανοι, ο Χριστος εκανε μπιζνες; Ο Χριστος ξεχωριζε ιδιοκτησιες; Ο Χριστος εβαζε διαχωρισμους στους ανθρωπους σε ποιον επιτρεπεται να παει καπου ή οχι; Ο Χριστος θα απαγορευε ποτε την διελευση σε ενα φυσικο τοπιο, χωρις λογο επειδη απλα του ανηκει η ιδιοκτησια; Η γη! Οι πετρες! Η θαλασσα! Θα ελεγε ποτε ο Χριστος εχουν ιδιοκτητη;
    Αυτα τα κανουν κατι Ρωσοι και Αμερικανοι που χτιζουν βιλες και αγοραζουν ιδιωτικες εκτασεις και ιδιωτικες παραλιες! Αλλα ξεχασα ιδιες μπιζνες κανουν κι αυτοι, οριακα συνεργατες ειναι.
    Τι εχει προσφερει κυριοι η εν λογω μονη στην τοπικη κοινωνια; ΤΙΠΟΤΑ!
    Απο ποτε μια μονη, ενας πολιτης, ενας φορεας, μπορει να κλεινει εναν δρομο; Να ελεγχει την προσβαση σε καποιο φυσικο τοπο;
    Αντε με την καθε βλακεια σας! Η Εκκλησια Α.Ε η μεγαλυτερη εταιρεια στην Ελλαδα που δε δινει φραγκο στο δημοσιο ενω παιρνει ενα σκασμο λεφτα! Και προσοχη μιλαω για την Εκκλησια! Για τους αρχιπαπαδες που προσκυνατε! Για αυτους που ανοιγουν την τσεπη στα μνημοσυνα, για το καλο των ορφανων της ενοριας…. Για αυτους που κυκλοφορουν με τις υπερλουξ μερτσεντες! Οχι για τους ελαχιστους πλεον αγνους ιερεις!
    Μετα αναρωτηθειτε γιατι στην εκκλησια πανε μονο κατι μπαρμπαδια. Γιατι η νεολαια δεν δινει σημασια σε τιποτα απο αυτα; Γιατι ο κοσμος παει στην εκκλησια 2-3 μερες το Πασχα!
    Γιατι εχει σιχαθει αυτη τη βρωμια και τη λαμογια! Για αυτο!
    Γιατι αν πιστευαν πραγματικα στα λογια του Χριστου, μεχρι και τωρα στην πανδημια θα εχτιζαν ολοκληρα νοσοκομεια και θα ταιζαν καθε φτωχο! Θα ακολουθουσαν το οραμα του αειμνηστου Ειρηναιου και τοτε θα ετρεχε ο κοσμος στις εκκλησιες….
    Αντι αυτου, αυτοι περιφραζουν ιδιοκτησιες και ζητουν κρατικες επιχορηγησεις…

  9. τραγοπαπαδαρια, λίγες είναι οι ώρες της κοροιδίας σας. Με το που ξαναβγάλουμε μια νορμάλ κυβέρνηση, (οχι απαραίτητα συριζα) η κουβέντα για τον διαχωρισμό Κράτους -εκκλησίας, θα ξαναμπει στο τραπέζι γιατι πλεον ειμαστε Ευρώπη. Μα που να χτυπιέστε κάτω, σε λίγα χρόνια, ολες αυτές οι καταπατήσεις σας και τα βακουφικα σας, θα περασουν στα χερια του Δημοσίου α λα NATURA και αρχαιολογικοι τόποι.
    Δεν μπα να φτιαχνετε καστροπορτες και συρματοπλεγματα; ΕΣΕΙΣ ΕΚΤΙΘΕΣΤΕ στα ματια του απλου κοσμου που τους ζητατε μπαξισι και χαρατσι για να τον αφησετε να παει την βολτα του στα πατρογονικα του εδαφη, αλλα και των τουριστων μας.
    Τωρα ολες τις παπαρολογιες που εφευρισκετε περι «αγιασμενων» στρεματων γης-δρομων δημοσιας χρησης-αυτοφυων δασων και φυσης, ειναι για τα γιδια που βοσκατε ως «καλοι ποιμενες».
    Εισαστε αλλωστε πονηροι… θα επρεπε να εχετε καταλαβει ως τωρα οτι οι καιροί έχουν αλλάξει. Εκτος κι αν εσεις οι ιδιοι επιθυμειτε την Αλλωση της εκκλησιας αφου βαλατε τον δαιμονα των χρηματων να σας καθοδηγει.
    Η ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ, Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.

  10. Κατά τα λεγόμενα των αγαπητών κυρίων:

    α) Μιλάνε για τα 1000 χρόνια της μονής, αλλά οι ίδιοι λένε ότι είναι εκεί μόνο 16.
    β) Παραδέχονται ότι σύμφωνα με τους δασικούς χάρτες έχουν αποκλείσει δασική έκταση.
    γ) Αγνοούσαν ότι και ο δρόμος που έκλεισαν ήταν επαρχιακός.

    Αρκετά ακόμα πράγματα φαίνεται να αγνοούν και να παραβλέπουν επιλεκτικά….

    Ένα από τα πιο βασικά είναι ότι ο περισσότερος κόσμος δε θέλει καν να επισκεφτεί τη σάπια μονή τους. Απλά θέλει να περπατήσει μια από τις πιο όμορφες δημόσιες διαδρομές του Ακρωτηρίου.

    Την προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλο τον κόσμο, ακόμα και αν χρειάζεται να πηδήξει καμιά δυο παράνομες μάντρες. Πάρτε τους φίλους και τα παιδιά σας και πάμε όλοι βόλτα μέχρι τη θάλασσα. Θα γυρίσουμε αργά το βράδυ.

    1. Τώρα σόρι κιόλας, τι είναι αυτά που γράφεις…Δε διάβασες καν την ανακοίνωση και γράφεις άρες-μάρες-κουκουνάρες.
      α) Η μονή είναι 1000 χρόνια (γνωστό αυτό). Δεν φτιάχτηκε τώρα. Ο νυν ηγούμενος προφανώς αναφέρεται στη δική του παρουσία.
      β) Με βάση τους δασικούς χάρτες όλη η Κρήτη είναι δασική, οπότε το σχόλιο άκυρο.
      γ) Όπως αναφέρεται ρητά ο δρόμος δεν είναι επαρχιακός και έχει διανοιχθεί και συντηρηθεί με έξοδα της μονής και μάλιστα αναφέρεται ότι υπάρχουν τα σχετικά έγγραφα (φαντάζομαι ότι μπορούμε να τα δούμε κάτι που θα ήθελα σχετικά).

      Από κει και πέρα, εδώ δεν κάνουμε συζήτηση για το μέγεθος της ιδιοκτησίας της μονής, ούτε για το αν πρέπει να υπάρχει πόρτα ή όχι (για μένα δεν πρέπει ειδικά σε μεγάλη απόσταση από την κυρίως μονή αλλά τέλος πάντων). Και αυτό γιατί τα πράγματα είναι απλά: αν η μονή θέλει ν’ απαγορεύσει την πρόσβαση συγκεκριμένες ώρες στην ιδιοκτησία της, μπορεί να βάλει και πόρτα και να έχει και drone να πετάνε. Αν θέλει το κράτος, ο Δήμος ή η Περιφέρεια οι πολίτες να πηγαίνουν προς τα εκεί, πρέπει να φτιάξει δικό της δρόμο για το μέρος που είναι δημόσιο και δεν έχει σχέση με τη μονή. Επίσης το να λέμε «πάμε να πηδήξουμε μάντρες» είναι μπούρδα και θυμίζει Κούγια στο Alter. Η πόρτα είναι ανοιχτή από την ανατολή μέχρι τη δύση του ήλιου. Όποιος θέλει πάει βόλτα άνετα, εκτός και αν έχει σκοπό να πάει από τις 4 το πρωί. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα…

  11. ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΜΩΡΕ? ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΙΕΡΕΙΣ?
    Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΕ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ! ΓΙΑΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΗΣ! ΟΛΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ!
    ΑΛΛΑ ΟΠΟΥ ΜΟΝΗ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ. ΟΠΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ.
    ΚΑΛΩ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΣΟΡΤΣΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΑΤΟ! ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΠΑΝΑΚΙ! ΚΙ ΑΝ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ, ΝΑ ΠΑΜΕ ΤΗΝ 1Η ΜΑΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΡΓΙΑ! ΑΜΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΨΗΣΟΥΜΕ!

  12. Σήμερα εγώ με το αγόρι θέλαμε να περπατήσουμε και απλά να κατεβούμε στο λιμανάκι…βλέποντας ότι η είσοδος ήταν κλειστή ανιφορισαμε στο βουνό για να κάνουμε απλά την βόλτα μας….καθώς ανεβαίναμε μας είδε αυτός ο γέροντας και τον πλησιάσαμε να δούμε τι ήθελε να μας πει γιατί μας φώναζε….Τον πλησιασαμε(και μας χώριζαν συρματα) μας είπε να φύγουμε και εμείς του εξηγήσαμε ότι θέλουμε απλά να περπατήσουμε στο βουνό…αδιάλλακτος ο γέροντας άρχισε να μας λέει ότι έχουμε τον διάολο μέσα μας ότι λυπατε τα παιδιά που θα κάνουμε και να μην μας αξιώσει ο Θεός ότι είμαστε εγωιστές και άλλα πολλά που δεν του δίναμε σημασία και δεν τον ακούγαμε γιατί δεν ειχαμε σκοπό να χαλάσουμε την μέρα μας….Εμείς του μιλήσαμε πολύ όμορφα και του εξηγήσαμε πολλές φορές ότι δεν θέλουμε να πλησιάσουμε την μόνη και ότι θα πάμε από το βουνό….Αυτός κύριες και κύριοι ήταν άνθρωπος του θεού….Αυτός και οι όμοιοί του( υπάρχουν ακόμα ευτυχώς εξαιρεσεις εξαιρετικοί μοναχοί και παπαδες,)είναι η αιτία που όλοι απομακρυνονται από τον θεό….αυτοί είναι δυστυχώς που δίνουν τόσο λάθος παραδείγματα…εύχομαι κάποια μέρα να του χτυπήσει του ταλεπορου αυτού ανθρώπου ο Θεός την πόρτα και να δει τι ειναι η αγάπη(Ο Θεός είναι αγαπη) και να αρχίσει να την πρεσβεύει!!

  13. Κάλεσμα σε συνέλευση την Πέμπτη 14/4 στης 17:00 στο Πάρκο (Π.Ε.Φ.) για
    τις περιφράξεις της μονής Γουβερνέτου.

    Τα τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη μονή κάνει επιθετικές κινήσεις ώστε
    να περιφράξει και να ελέγξει την πρόσβαση στο φαράγγι του αυλακιού το
    οποίο καταλήγει στην ομώνυμη παραλία σε προσπάθεια να καταπάτηση και να
    ιδιοποιηθεί το φαράγγι, τις σπηλιές, τον αρχαιολογικό χώρο και την
    παραλία, ξεκίνησε χτίζοντάς μαντρότοιχο γύρο από την αυλή της μονής μέσα
    από την οποία περνούσε το μονοπάτι για το φαράγγι, στην πορεία
    τοποθέτηση και φυλάκιο κάνοντας ελέγχους για την ευπρέπεια των
    επισκεπτών, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να ζητάει και χρήματα για την
    είσοδο σε όσους δεν έμοιαζαν με ντόπιους και προφανώς δεν ήξεραν περί
    τίνος πρόκειται. Τελευταίο κομμάτι της πολεμικής της μονής είναι η
    κατασκευή και δευτέρου μαντρότοιχου πάνω στον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί
    στο πάρκινγκ έξω από την μονή
    (https://www.zarpanews.gr/chania-ena-toichio-emfanistike-sto-dromo-pros-ti-moni-goyvernetoy-photos/).
    Φτάνοντας στο σημείο μάλιστα να ισχυριστεί ότι αυτή η κατασκευή και
    δευτέρου μαντρότοιχου αποτελεί μια λογική απάντηση στις κατά τα λεγόμενα
    της, οικογένειeς που πηδάνε τον μαντρότοιχο για να πάνε βόλτα στο
    φαράγγι αλλά και να το περιφρούρηση από τις σατανιστικές τελετές και την
    χρήση ναρκωτικών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook