Χανιά | Επιτέλους… 24ωρο το δημοτικό πάρκινγκ της Περίδου | Τι θα γίνει με την ελεγχόμενη στάθμευση

χανιά-επιτέλους-24ωρο-το-δημοτικό-πάρ-903625

Την αυτονότητη -όπως την χαρακτήρισε και ο ίδιος- 24ωρη λειτουργία του δημοτικού πάρκινγκ της οδού Περίδου, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, κατά την πρώτη συνάντηση που πραγματοποίησε με τους δημοσιογράφους της πόλης, στο Δημαρχείο (δείτε ΕΔΩ).

Ο δήμαρχος ανακοίνωσε πως επιτέλους, το δημοτικό πάρκινγκ της οδού Περίδου θα λειτουργεί καθημερινά και καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, τόσο στα υπόγεια όσο και στα υπέργεια parking που έχει το κτίριο. Μια απόφαση που ουσιαστικά έρχεται να αποκαταστήσει το… αυτονόητο για μια τουριστική πόλη.

Υπενθυμίζεται ότι, το πάρκινγκ μέχρι σήμερα είναι ανοικτό και εξυπηρετεί κόσμο τις καθημερινές από τις 8:00 έως τις 23:00, τα Σάββατα μέχρι τις 18:00, ενώ Κυριακές και αργίες παραμένει κλειστό, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία του zarpanews.gr από το σημείο:

Επιπρόσθετα, ο Δήμαρχος Χανίων γνωστοποίησε πως η αναπτυξιακή εταιρεία που διαχειρίζεται το δημοτικό πάρκγινγκ της Περίδου, η ΚΥΔΩΝ Α.Ε., πρόκειται να συμπεριλάβει στην κυριότητα και τις αρμοδιότητές της και τους υπόλοιπους χώρους στάθμευσης του δήμου Χανίων, όπως οι διάφοροι χώροι ελεγχόμενης στάθμευσης ιδιαίτερα, στο κέντρο της πόλης.

Μάλιστα, όπως ειπώθηκε, οι συγκεκριμένοι χώροι θα τροποποιηθούν στα πρότυπα των δημοτικών πάρκινγκ και άλλων περιοχών, ώστε να αποδεσμεύσουν τους εργαζόμενους της οικονομικής υπηρεσίας από τους ελέγχους που πραγματοποιούν, από τη συντήρηση των μηχανημάτων και τα καθήκοντα των «δημοτικών αστυνόμων».

Μάλιστα, όσων αφορά στους τελευταίους, ο κ. Σημανδηράκης είπε ότι με την θεσμοθετημένη επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, κατά πάσα πιθανότητα επιστρέφουν στη θέση τους περίπου 20 δημοτικοί αστυνομικοί που θα αναλάβουν δουλειά στα όσα… στραβά συμβαίνουν στην πόλη.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook