Οι επιλογές Σημανδηράκη για τις θέσεις στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Χανίων | Photos

οι-επιλογές-σημανδηράκη-για-τις-θέσει-919310

Την πρώτη συνάντηση γνωριμίας στο γραφείο του Δημάρχου Χανίων, πραγματοποίησε ο Παναγιώτης Σημανδηράκης με δημοσιογράφους από τα μέσα ενημέρωσης της πόλης το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σε μια συζήτηση που ουσιαστικά κινήθηκε πιο πολύ στο πως οραματίζεται η νέα δημοτική αρχή τη διακυβέρνηση του μητροπολιτικού δήμου, ο νέος δήμαρχος Χανίων παρουσίασε τους αντιδημάρχους του και αναφέρθηκε συνοπτικά στα όσα αναλαμβάνουν να πραγματοποιήσουν κατά τη θητεία τους.

Παράλληλα με την αναλυτική παρουσίαση του σχήματος που απαρτίζει τον κορμό της δημοτικής αρχής, ο Παναγιώτης Σημανδηράκης ανακοίνωσε και κάποια νέα ονόματα που αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης στις λοιπές υπηρεσίες που υπάρχει πολιτικός προϊστάμενος, όπως είναι τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σημανδηράκης αποκάλυψε τις θέσεις που αναλαμβάνουν οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Για τα Χανιά», που δεν έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις αντιδημάρχων:

  • Ο δημοτικός σύμβουλος Δ.Ε. Ακρωτηρίου Μιχάλης Καλογριδάκης, αναλαμβάνει πρόεδρος της ΚΥΔΩΝ Α.Ε., που διαχειρίζεται το δημοτικό πάρκινγκ της οδού Περίδου, τα δημοτικά σφαγεία και τη λαχαναγορά στην Πελεκαπίνα.
  • Ο δημοτικός σύμβουλος Ε.Π. Χανίων Γιάννης Σημαντηράκης, ορίζεται πρόεδρος του Δημοτικού Γηροκομείου.

Επιπρόσθετα, ο Δήμαρχος Χανίων ανακοίνωσε πως οι θέσεις των προέδρων στη ΔΕΔΙΣΑ, την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ αλλά και στον ΔΟΚΟΙΠΠ, μεταβιβάζονται στα καθήκοντα των αρμόδιων αντιδημάρχων και συγκεκριμένα:

  • Στη ΔΕΔΙΣΑ ΑΕ, πρόεδρος αναλαμβάνει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Μιχάλης Τσουπάκης, ενώ τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου διατηρεί ο Γιάννης Κουτράκης, του οποίου το έργο εξήρε και αναγνώρισε ο Δήμαρχος.
  • Στον ΔΟΚΟΙΠΠ, πρόεδρος θα είναι η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας Ελένη Ζερβουδάκη, με τον απερχόμενο πρόεδρο Μανούσο Φοβάκη να τοποθετείται στη θέση του αντιπροέδρου του οργανισμού, αφού όπως αναφέρθηκε από τον Δήμαρχο, ήταν καταλυτική η δουλειά που έκανε και μπορεί να βοηθήσει εκ νέου.
  • Στην ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, πρόεδρος όπως είναι γνωστό θα είναι ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιάννης Γιαννακάκης, το γραφείο του οποίου έχει ήδη μεταφερθεί στο κτίριο του Κέντρου Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου στο παλιό λιμάνι Χανίων.

Μάλιστα αυτό που επίσης είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον -μεταξύ άλλων- από τα λεγόμενα του Παναγιώτη Σημανδηράκη, ήταν η επιλογή των προσώπων που θα διοριστούν ως Ειδικοί Συνεργάτες του δημάρχου επ’ αντιμισθία, όπου όπως είπε αυτοί θα υποδειχθούν κατ΄αποκλειστικότητα από τους αντιδημάρχους, ώστε να μπορέσουν να τους βοηθήσουν στη δουλειά που θα κάνουν. Το μόνο που τους ζήτησε, ήταν να επιλεγούν με όσο γίνεται τεχνοκρατικό πρόσημο, ώστε να φανούν αποτελεσματικοί στο αντικείμενο που είναι γνώστες.

Σε γενικότερο επίπεδο, ο Δήμαρχος Χανίων, αναφέρθηκε και στις προτεραιότητες που θα έχει η δημοτική αρχή αλλά και τις πρώτες κινήσεις που ήδη έχουν γίνει, ώστε να μπει σε μια τροχιά συγκεκριμένης κατεύθυνσης ο Δήμος το επόμενο διάστημα.

One thought on “Οι επιλογές Σημανδηράκη για τις θέσεις στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Χανίων | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook