Χανιά | Χείμαρρος από νερά και λάσπες “έπνιξαν” ταβέρνα στο Έλος | Photo + Video

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκαν την Κυριακή κάτοικοι και επιχειρηματίες στο Έλος Κισσάμου, εξαιτίας  της  σφοδρής βροχόπτωσης, αλλά και των κατολισθήσεων, που δημιούργησαν πολλά προβλήματα στους οδηγούς (δείτε ΕΔΩ).

Όπως φαίνεται χαρακτηριστικά και στα video του zarpanews.gr τα ορμητικά νερά, που μετατράπηκαν σε χειμάρρους και μαζί με τις λάσπες, λίγο έλειψε να “πνίξουν” την ταβέρνα “Φιλοξένια” στο χωριό, προκαλώντας σοβαρές ζημιές.

Μάλιστα όπως δήλωσε ο ιδιοκτήτης κ. Σκαλιδάκης στο zarpanews.gr ξύπνησαν μνήμες από τις καταστροφές του 2000… “Τρέχαμε να σώσουμε τις καρέκλες και τα τραπέζια, από τα νερά και τις λάσπες. Μας πήρε μια ώρα να τα μαζέψουμε. Όσο νερό έριξε πέρυσι το χειμώνα, το έριξε φέτος με την πρώτη βροχή. Tα νερά πετάγονταν σαν συντριβάνι στην τζαμαρία… Έχει δημιουργηθεί τρύπα στο ποτάμι και σε κάθε κακοκαιρία τα νερά μας πνίγουν ” επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κυρ Γιάννης, ιδιοκτήτης της ταβέρνας, που έκανε περίπου μια ώρα να βάλει ξανά σε τάξη το μαγαζί  του.

Αξίζει να αναφερθεί δε, πως ο πρόεδρος της κοινότητας Έλους, Νικόλας Κυριστάκης σε σχόλιό του στο facebook τόνισε την ανάγκη για τεχνικό έργο στο ποτάμι ανάμεσα στις ταβέρνες στο Έλος. Με μιας ώρας βροχή κόντεψαν να ξυπνήσουν οι μνήμες της 21ης Απριλίου του 2000″.

Ανάλογα προβλήματα δημιουργήθηκαν και λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά, στους Μύλους, εξαιτίας των νερών που “φούσκωσαν” τον ποταμό.

Επίσης το zarpanews.gr ενημερώθηκε ότι από τις 16.00 το απόγευμα χωρίς ρεύμα, εξαιτίας της κακοκαιρίας, έχει μείνει ο Αλικιανός και τα γύρω χωριά.

zarpanews.gr

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ