Χανιά | Αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης ανήλικων μαθητών οι καθηγητές του 1ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου

χανιά-αντίθετοι-σε-κάθε-προσπάθεια-πο-1109468

«Πάγια θέση των εκπαιδευτικών είναι ότι όλα τα προβλήματα που προκύπτουν λύνονται με παιδαγωγικό τρόπο, εντός της σχολικής κοινότητας, χωρίς αστυνομία και εισαγγελικές παρεμβάσεις. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης ανήλικων μαθητών.»

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου (Χρυσοπηγής) Χανίων, με αφορμή το πρόσφατο επεισόδιο στο σχολείο.

Η ανακοίνωση:

Ως εκπαιδευτικοί, συναισθανόμενοι το μέγεθος της ευθύνης μας, ιδιαίτερα στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε όλοι, θεωρούμε ότι χρέος μας είναι να λειτουργήσουμε και σε αυτή τη νέα πραγματικότητα παραδειγματικά με τη στάση μας. Αυτό λοιπόν το χρέος μάς επιβάλλει – όπως άλλωστε κάναμε πάντα- να διδάσκουμε την επίλυση των  όποιων προβλημάτων προκύπτουν στη σχολική κοινότητα με δημοκρατικό τρόπο και να επιδιώκουμε κλίμα αλληλοσεβασμού, το οποίο είναι άλλωστε η απαραίτητα προϋπόθεση που προάγει τη μαθησιακή διαδικασία.

Πάγια θέση των εκπαιδευτικών είναι ότι όλα τα προβλήματα που προκύπτουν λύνονται με παιδαγωγικό τρόπο, εντός της σχολικής κοινότητας, χωρίς αστυνομία και εισαγγελικές παρεμβάσεις. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης ανήλικων μαθητών. Θεωρούμε ότι οι αυταρχικές πρακτικές και το κλίμα τρομοκρατίας υπονομεύουν τον ουσιαστικό στόχο του σχολείου που είναι πάνω απ’ όλα να διαμορφώσει τους αυριανούς ελεύθερους, σκεπτόμενους και δημοκρατικούς πολίτες.

Χανιά, 24 Οκτωβρίου 2020

Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου (Χρυσοπηγής) Χανίων»

Zarpanews.gr

9 thoughts on “Χανιά | Αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης ανήλικων μαθητών οι καθηγητές του 1ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου

  1. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ; ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΘΟΛΩΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΡΑ ; 1) ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ , ΑΛΛΟΣ ΝΟΜΟΣ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ Τ Α ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ; ΕΣΠΑΣΑΝ ; ΟΧΙ , ΕΒΡΙΣΑΝ ; ΟΧΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΜΗΠΩΣ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ; ΟΧΙ . ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΥΠΟΚΙΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΘΟΛΩΣΕΙ ΤΑ ΝΕΡ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΜΥΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΥΡΩΣΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ . ΚΑΤΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜ,ΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΑΖΟΙ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ . ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΚΤΑΠΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΜΟΝΟΣ ΣΕΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΚΤΡΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ . ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ .

  2. ΕΛΑ ΝΤΕ , ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ . ΑΚΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛ@@ΙΕΣ . ΡΕ , ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΠΩΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΝΟΜΙΚΑ , ΔΗΘΕΝ ΜΟΥ ΤΑΧΑ ΜΟΥ , ΘΑ ΠΛΑΚΩΣΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΩΝ 15 ΠΑΙΔΙΩΝ + ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ LIVE ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ – ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΒΡΙΣΙΜΟ , ΓΙΑ ΚΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΕ ΑΝΗΛΙΚΑ , ΓΙΑ ΣΠΑΣΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΗ ΑΗΔΙΑ ΕΚΑΝΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΠΡΩΙ . ΧΩΡΙΑ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ , ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΑΖΕΙ , Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ . ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΚΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ .

  3. Μπραβο στο συλλογο των διδασκοντων . Τελικα φαινεται πως δεν εκφοβιζονται , αλλα μενουν ακεραιοι ως εκπαιδευτικοι , τουλαχιστον εκεινοι . Γιατι η αληθεια ειναι πως ολοι μας (ακουγοντας για εισαγγελεις και αλλα τινά ψεματα ) , εχουμε μεινει με την απορια , οπως την εξεφρασε καποιος : αλλοι νόμοι ισχυουν για το συγκεκριμμενο σχολείο και άλλοι νόμοι για τα υπολοιπα σχολεία της Ελλάδας ;;

  4. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ρε φιλε. Εισαι μπλεγμενος και σε κυνηγανε;
    Γιατι γραφεις 2 σχολια το ενα με τα το αλλο. Φαινεται οτι εισαι ο ιδιος, απο το ονομα που το κοβεις, απο τον τροπο γραφης σου (κεφαλαια, η τελεια και το κομμα με κενο κτλ) αλλα και φυσικα οτι εχουν διαφορα 10 λεπτων οι δημοσιευσεις.
    Τουλαχιστον συμφωνεις με τον εαυτο σου, κατι ειναι κι αυτο.
    Αααχ που οδευει αυτη οι κοινωνια…
    Κατω τα χερια απο τα παιδια… Οτι κι αν κανουν δεν παυει να ειναι ΠΑΙΔΙΑ! Ακου εκει ποινικοποιηση, θα θελατε να παμε σε αλλες εποχες αλλα αντεχουμε ακομα

  5. Απαντηση σε : Συντεκνος . Υποθετω πως τα σχολια σου αφορουν τους 2 προηγουμενους που σχολιασαν . Πραγματι υπαρχπυν ομοιοτητες , ομως επετρεψε μου να σε ενημερωσω για κατι πιυ ισως αγνοεις. ΛΟΙΠΟΝ : με κεφαλαια γραμματα μπορουν να γραφουν παραπανω απο 1 ατομο. ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ Ε ? Επισης , παρενθεσεις , διαζευτικα κλπ σημεια της στιξης χρησιμοποιουν με τον ιδιο τροπο ολοι οσοι εμαθαν στο σχολει ΠΩΣ να τα χρησιμοποιουν .

  6. Συντεκνος ΧΑΧΑΧΑΧΑ ::: ΦΙΛΕ ΜΕ ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΓΚΡΙΝΕΙΣ ΕΣΥ ΤΟ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΙΟ ; ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΕΣΥ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΗΝ ΕΒΓΑΖΕΣ . ΘΕΣ ΝΑ ΣΤΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΖΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ;

  7. Χαχαχαχα επιμένεις… Λίγο μυαλό να έχει κάποιος βλέπει ότι είσαι ίδιος ρε φίλε! Και επιμένεις να μονολογεις. Έχεις πλακα!
    Μαρεσει και που ως Μαίρη έγραψες με μικρά, παλι με ακριβώς τα ίδια σημεία στίξης. 1)γράφεις μια λέξη και το κόμμα μπαίνει με κενό, ενώ όλοι δες και τα άρθρα δε γράφουν έτσι.. Τι ομοιότητα
    2) βάλε λίγη έμπνευση στα ονόματα.. Mar ilak κ μετα mairi oliaki
    3) προφανως και δεν υπάρχει χρόνος, αλλά όπως βλέπεις γράφεις μόνο εσυ το στέλνεις κ μετα περνανε 5-10 λεπτά όσο κανεις να γράψεις το επόμενο και το στέλνεις! Χαζουλη/α

  8. Προς : Συν τεκνος : ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑ . ΕΧΕΙΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΓΝΟΙΑ . ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΚΙΝΗΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ. ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΙΝΗΤΟ Ή ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ; ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΟ ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΔΙΠΛΩΠΑΤΙΟΥΝΤΑΑΙ ; ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠΟ touch screen ; ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ , ΟΧΙ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ.

  9. Λυκειο Αλικιανου : Με συμμάχους τους γονείς και τη διεύθυνση του σχολείου από αύριο λειτουργεί κανονικά το σχολείο. ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ 1ου ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΑΥΤΑ . ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΑΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΙΙΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook