Ανέβηκαν στο δημαρχείο…Ζητούν να φύγουν τα ΜΑΤ από τα κτίρια του Πολυτεχνείου στο Λόφο Καστέλι | Photos

ανέβηκαν-στο-δημαρχείοζητούν-να-φύγ-1101736

Συνάντηση με τον δήμαρχο κατάφερε να εξασφαλίσει η αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων, που βρίσκονται έξω από το Δημαρχείο από νωρίς το πρωί, για να διαμαρτυρηθούν για την επέμβαση της αστυνομίας στο λόφο Καστέλι (για περισσότερα ΕΔΩ).

Κατά την συνάντηση τους με τον Παναγιώτη Σημανδηράκη η αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων ζήτησε, αφενός να φύγουν τα ΜΑΤ που βρίσκονται στο λόφο Καστέλι από προχθές που έγινε η εκκένωση του πρώην κτιρίου της 5ης Μεραρχίας, όπου στεγαζόταν η Ρόζα Νέρα για τα τελευταία 16χρόνια.

Αφετέρου ζητήθηκε από τον δήμαρχο να πάρει θέση, καθώς και να μην γίνει η παραμικρή παραχώρηση όσον αφορά το χωροταξικό. Υπενθυμίζεται ότι για να γίνει η περιοχή ξενοδοχείο θα πρέπει να αλλάξει πρώτα το χωροταξικό, γι’αυτό και ζητήθηκε η μη αλλαγή του.

Ακόμη, η αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων κατήγγειλε την παρουσία ακροδεξιών στοιχείων στις τάξεις της αστυνομίας.

Χαρακτήρισαν δυνάμεις κατοχής τα MAT που παραμένουν στο λόφο Καστέλι, και ζήτησαν τη θέση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Γιάννης Σαρρής ζήτησε» Το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει ξεκάθαρη θέση, δεν έχει γίνει αυτό από τότε που ξεκίνησε αυτή η ιστορία.»

Ο δήμαρχος με την σειρά του δεσμεύτηκε ότι «Θα τεθεί στο συμβούλιο το θέμα και θα ζητηθεί από τις παρατάξεις να πάρουν θέση.»

Κατά την διάρκεια της συνάντησης έγινε γνωστό ακόμα, πως πριν λίγους μήνες και όταν έληγε η σύμβαση του επενδυτή με το πολυτεχνείο και κατά την διάρκεια της συζήτησης για την επέκταση της ο δήμαρχος ζήτησε να παρέμβει κι και σε συνεννόηση με την περιφέρεια Κρήτης έγινε η πρόταση αν δεν γίνει ανανέωση της σύμβασης ο δήμος με την περιφέρεια θα μπορούσαν να αναλάβουν την διαδικασία συντήρησης και αποκατάσταση του κτιρίου. Παρόλα αυτά το πολυτεχνείο αποφάσισε την ανανέωση της σύμβασης

zarpanews.gr

3 thoughts on “Ανέβηκαν στο δημαρχείο…Ζητούν να φύγουν τα ΜΑΤ από τα κτίρια του Πολυτεχνείου στο Λόφο Καστέλι | Photos

  1. Τώρα που είσαι αντιπολίτευση το παίζεις μάγκας κύριε Σαρρή; Όταν ήτανε κυβέρνηση ο Αλέξης γιατί δε λύσατε μια και καλή το ζήτημα της κατάληψης; Να σου πω εγώ το γιατί, το οποίο φυσικά γνωρίζεις, απλά κάνεις τώρα κινήσεις εντυπωσιασμού. Πολύ απλά γιατί νομικά δε μπορεί ούτε η κυβέρνηση ούτε ο Δήμος Χανίων να κάνουν κάτι, το θέμα είναι καθαρά απόφαση της πρυτανείας. Όσο για τα ΜΑΤ που λέτε ότι είναι δυνάμεις κατοχής…επί Σύριζα τι ήτανε όταν ξυλοφορτώνατε το κόσμο στο Σύνταγμα στις διαδηλώσεις για το Μακεδονικό; η στα νησιά όταν έδερναν τον κόσμο και πετάγανε χημικά μέσα στα χωριά που αντιδρούσαν στη κατασκευή hot spot στο τόπο τους και στην απαλλοτρίωση των περιουσιών τους.

  2. Καλά, συντροφια της Ροζα Νερα, εσεις δεν εισαστε που δεν αναγνωριζεται το κρατος, το συνταγμα και τους νομους αλλα τωρα που εισαστε στριμωγμενοι θυμαστε οτι υπαρχει και κρατος και θεσμοι και ζητατε τη βοηθεια τους? μονο οταν σας συμφερει επικαλειστε τους νομους? ειστε για κλαματα συντροφια! δεν σας εμαθαν οτι ειναι τραγικο να γλυφεις εκει που πριν εφτυνες?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook