Ζητούν να μαζευτούν τα φύκια από την παραλία Νέας Χώρας – Τι θα κάνει ο δήμος Χανίων

ζητούν-να-μαζευτούν-τα-φύκια-από-την-πα-1453090

Μεγάλες ποσότητες από ξερά φύκια έχουν συγκεντρωθεί στην παραλία της Νέας Χώρας στα Χανιά, με κατοίκους της περιοχής να ζητούν από τον δήμο Χανίων να τα απομακρύνει από την παραλία.

Όπως ανέφερε κάτοικος στο zarpanews.gr, τα φύκια που έχουν συγκεντρωθεί σε σωρούς στην αμμουδιά, μυρίζουν άσχημα και είναι και αντιαισθητικά. Τόνισε ακόμα ότι ο δήμος Χανίων έχει ενημερωθεί, αλλά τα φύκια παραμένουν στη θέση τους, όπως φαίνεται και στην παραπάνω φωτογραφία που ελήφθη το πρωί της Πέμπτης.

Το zarpanews.gr επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου, Μιχάλη Τσουπάκη, και έλαβε διαβεβαιώσεις ότι τα φύκια θα έχουν απομακρυνθεί ως την Παρασκευή.

«Γνωρίζουμε για τα φύκια, αλλά υπάρχει πρόβλημα πρόσβασης στην παραλία για τα μηχανήματα, γιατί από τη μια υπάρχουν ομπρέλες, αλλά κυρίως υπάρχει το πρόβλημα ότι στην παραλία έρχονται χελώνες caretta-caretta και δεν επιτρέπεται να μπει μηχάνημα. Σήμερα πήγε συνεργείο και δεν μπορούσε να προσεγγίσει. Αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα αυτό με τα φερτά υλικά κάθε φορά, ενώ η χειρωνακτική συλλογή απαιτεί χρόνο για να γίνει όπως πρέπει και να κοσκινιστεί η άμμος. Ωστόσο, τα φύκια θα έχουν απομακρυνθεί το αργότερο την Παρασκευή», δήλωσε ο κ. Τσουπάκης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook