Χανιά | Ύβρεις, απαξιωτικά σχόλια, ρατσιστικοί χαρακτηρισμοί σε ανήλικα κορίτσια… Η πρώτη μήνυση για την «κόλαση» της καλλιτεχνικής κολύμβησης του ΝΟΧ

χανιά-ύβρεις-απαξιωτικά-σχόλια-ρατσι-1566689

Ύβρεις, απαξιωτικά σχόλια, ρατσιστικοί χαρακτηρισμοί με αποδέκτες ανήλικα κορίτσια και μάλιστα σε πλήρη γνώση και με την ανοχή των εκάστοτε διοικήσεων. Αυτά συνθέτουν την καθημερινή «κόλαση» που καταγγέλλουν σε μηνυτήρια αναφορά τους, γονείς ανήλικης αθλήτριας της καλλιτεχνικής κολύμβησης του ΝΟΧ, ζητώντας την ποινική δίωξη της υπεύθυνης.

Στην αναφορά τους, όπως αποκαλύπτει το zarpanews.gr, κάνουν λόγο για κατ’ εξακολούθηση κακοποιητικές συμπεριφορές από ανθρώπους που χωρίς να έχουν καμία παιδαγωγική κατάρτιση, βαφτίζονται προπονητές και ζητούν παρέμβαση εισαγγελέα για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο να «σπάσει το απόστημα» όπως λένε που ταλανίζει επί σειρά ετών τον Ναυτικό Όμιλο Χανίων.

Ακόμα, γίνεται λόγος για υβριστικές εκφράσεις και σωρεία ρατσιστικών επιθέσεων (βρωμάς, χοντρή, γύφιτσσα, κωλόπαιδο κλπ) με αποδέκτες ανήλικα κορίτσια, δήθεν στον βωμό του πρωταθλητισμού, αναγκάζοντας πολλά -και πολλά υποσχόμενα από αυτά- να εγκαταλείψουν το άθλημα.

Η εισαγγελία ανηλίκων στα Χανιά, καλείται πλέον να ερευνήσει τις επώνυμες καταγγελίες για κακοποιητική συμπεριφορά, με ψυχολογική βία (και σε μία περίπτωση και σωματική), ύβρεις, απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και ρατσιστικές επιθέσεις, μια κακοποιητική συμπεριφορά της οποίας τα κίνητρα ελέγχονται.

Πέρα από τις προσβολές όμως, η συγκεκριμένη προπονήτρια πλέον -όπως καταγγέλλουν οι γονείς- στράφηκε ανοικτά κατά του 14χρονου παιδιού, προσβάλλοντάς το δημόσια, με αποτέλεσμα, μια αθλήτρια με σημαντικές διακρίσεις και μεγάλη δυναμική εξέλιξης (είχε κληθεί στην εθνική Ελλάδος) να καταλήξει όχι μόνο εκτός αθλήματος αλλά και σε ψυχολόγους, για να επουλωθούν τα τραύματα που του προκάλεσε.

Οι γονείς, όχι με τιμωρητική διάθεση αλλά διεκδικώντας μια θετική αλλαγή,  ζητούν πλέον την ποινική δίωξη της προπονήτριας ενώ η δημοσιοποίηση της υπόθεσης αναμένεται να ανοίξει «στόματα» και άλλων γονέων που από φόβο ή από παραίτηση, παραμένουν κλειστά.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | Ύβρεις, απαξιωτικά σχόλια, ρατσιστικοί χαρακτηρισμοί σε ανήλικα κορίτσια… Η πρώτη μήνυση για την «κόλαση» της καλλιτεχνικής κολύμβησης του ΝΟΧ

  1. Ξυπνάτε Χανιώτες γονείς!
    Τα τελευταία χρόνια βλέπει κανείς από 6 χρόνων παιδιά αντί να παίζουν έξω στις γειτονιές να τα τρέχουν οι γονείς σε διάφορες «δραστηριότητες» πληρώνοντας ένα σωρό λεφτά ενισχύοντας το κακό στοιχείο του ανταγωνισμού και αφήνοντας τα παιδιά στα χέρια του κάθε «προπονητή» και διαβάζετε τι γίνεται….από κακοποίηση μέχρι ότι άλλο φαντάζεσαι….
    Αστε τα παιδιά να μεγαλώσουν στην φύση και μην προβάλλετε επάνω τους τα κόμπλεξ σας να γίνουν οι πρώτοι οι καλύτεροι οι πρωταθλητές.
    Ας κοιτάξουμε όλοι να γίνουν πρώτα από όλα καλοί άνθρωποι

    1. ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΜΙΑ ΘΕΣΟΥΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook