Υψηλοί τόνοι για το τεχνικό πρόγραμμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων

υψηλοί-τόνοι-για-το-τεχνικό-πρόγραμμα-778855

Αντικείμενο έντονης κριτικής από τις παρατάξεις της μειοψηφίας αποτέλεσε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Χανίων γαι το 2019 που ενέκρινε την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο. Η αντιπολίτευση έκανε λόγο για απουσία σχεδίου και οράματος και παραγκωνιση των περιαστικών Δήμων, αφήνοντας αιχμές για τακτική που ευνοεί τις απευθείας αναθέσεις.

Πρόκειται για πρόγραμμα ύψους 18 εκ. Ευρώ με συνεχιζόμενα και νέα έργα, το οποίο όμως εχει βασιστεί στα στοιχεία του επτάμηνου του 2018 και θα αναμορφωθεί τον Ιανουάριο του 2019, όταν το Παρατηρητήριο των ΟΤΑ θα επιτρέπει να υπολογίσουν και τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημου, όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, Γιώργος Ξανθουδακης.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται η συντήρηση του Ρολογιού στον Κήπο, η βιοκλιματικη αναβάθμιση της Πλατείας Σουδας, η αποκατάσταση του Μορώνη, η ολοκλήρωση του πολυχώρου «Μίκης Θεοδωράκης», η Νέα Χωρα και 2,1 εκ ευρώ για τα σχέδια πόλεως, έργο που εκτιμάται οτι θα δημοπρατηθεί μέσα στο 2019. Ακόμα προγραμματιζεται ενεργειακή αναβάθμιση σε σχολεία σε Αμπεριά, Κουμπέ και Σούδα, έργα που είτε έχουν εγκριθεί είτε έχουν υποβληθεί οι προτάσεις. Στην αναμόρφωση που αναμένεται τον Ιανουάριο του 2019, θα συμπεριληφθει και το έργο ανακατασκευής της Δημοτικής Αγοράς και η ανάπλαση του κέντρου με κατασκευή ποδηλατοδρόμου από την οδό Τζανακάκη ως την οδό Σκαλίδη.

«Είναι ντροπή να παρουσιάζετε ένα μίζερο τεχνικό πρόγραμμα» τόνισε η κα Αγγελάκη από την παράταξη Σκουλάκη : «Είχατε 4 χρόνια και δεν έχετε κάνει τίποτα» συμπλήρωσε, κάνοντας λόγο για έργα που ψηφίζονται για το θεαθήναι. Μεγάλα έργα και οράματα τα οποία είχατε τάξει στους δημότες δεν τα υλοποιησατε. Το μόνο που μπορέσατε να υλοποιήσετε είναι αυτά τα πολύ ωραία κολωνάκια που στολίζουν το κέντρο των Χανίων και δείχνουν το «έργο πνοής» σας» τόνισε και καταλόγισε στον Δήμαρχο πως βιώνει μια εικονική πραγματικότητα.  Από την παράταξη Παπαδογιάννη ο κ. Σχοινοπλοκακης έκανε λόγο για ένα φτωχό τεχνικό πρόγραμμα.» Θλίβομαι που μπήκατε σε αντιπαράθεση για το ποια ήταν χειρότερη δημοτική αρχή και για το τεχνικό πρόγραμμα που δεν μας βρίσκει ούτε ικανοποιημένους ούτε σύμφωνους» ανέφερε.

«Είναι προφανές ότι υπάρχουν σε εξέλιξη εργα και άλλα που προγραμματίζονται. Πρέπει να σκεφτούμε όμως κατά πόσο εχει ανάγκη η κοινωνία αυτά τα έργα και να τα αξιολογούμε με αυτό το κριτήριο» υποστηριξε ο κ. Σαρρής. Ο ιδιος έκανε λόγο για απουσία διαβούλευσης στην διαδικασία για την κατάρτιση του προγράμματος:» Το πόσο απαξιωμένη είναι η συμμετοχή του κόσμου σε τέτοιες διαδικασίες φαίνεται ότι όλοι οι τοπικοί πρόεδροι ήταν απόντες» προσέθεσε.

Την απουσία μελετών για το κυκλοφοριακό, την αντισεισμική προστασία των σχολείων, την αντιπλημμυρική προστασία επεσήμανε ο κ. Παπαντωνάκης και συμπλήρωσε πως όλος σας ο ζήλος της Δημοτικής Αρχής είναι ο τουριστικός τομέας και η παλιά πόλη.

«Τα μεγάλα έργα είναι προσανατολισμένα μόνο στον τουρισμό» τόνισε και ο κ. Ρίζος κάνοντας λόγο για ένα τεχνικό πρόγραμμα φτωχό και ανεπαρκές.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook