Υπουργείου Τουρισμού: Μεγάλη μείωση του προϋπολογισμού του κατά 35% το 2021

υπουργείου-τουρισμού-μεγάλη-μείωση-τ-1050413

Μεγάλη μείωση της τάξης του 35% προβλέπεται για τον προϋπολογισμό του υπουργείου Τουρισμού για το 2021, σύμφωνα με το τελικό προσχέδιο του προϋπολογισμού που έχει κατατεθεί στην Βουλή από την κυβέρνηση προς συζήτηση και ψήφιση.

Ο τακτικός προϋπολογισμός του υπουργείου Τουρισμού το 2021 θα ανέλθει στα 36 εκατ. €, έναντι 43 εκατ. € το 2020 και το ΠΔΕ θα ανέλθει στα 21 εκατ. € το 2021, έναντι 46 εκατ. € το 2020 και συνολικά το Ταμειακό Σύνολο για το 2021 θα ανέλθει σε 57 εκατ. € έναντι 89 εκατ. το 2020.

  • Οι πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού του υπουργείου Τουρισμού, θα καλύψουν κυρίως δαπάνες για:
  • την προβολή της χώρας στο εξωτερικό ως σημαντικού και ελκυστικού τουριστικού προορισμού,
  • την τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση,
  • τη λειτουργία νέων Σχολών Ξεναγών στην Κέρκυρα, Κρήτη και Ρόδο,
  • τη χορήγηση στεγαστικού επιδόματος των φοιτητών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων, που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους,
  • τη διασφάλιση ποιότητας του παρεχόμενου τουριστικού προϊόντος,
  • την εκπόνηση συμβουλευτικών μελετών από εξειδικευμένους φορείς και τη διεξαγωγή πρωτογενούς έρευνας στις ξένες αγορές, προκειμένου να διαμορφωθεί στρατηγική μάρκετινγκ για την ανάκαμψη του τουρισμού,
  • την προώθηση αναπτυξιακών πρωτοβουλιών στον τομέα του τουρισμού και
  • την επιχορήγηση και απόδοση εσόδων στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού.

Το 2020 διατέθηκαν πιστώσεις ύψους 5,7 εκατ. ευρώ για δράσεις που σχετίζονται με την υλοποίηση μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών του κορονοϊού Covid-19 και αφορούν δαπάνες επιχορήγησης του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) για λειτουργικές δαπάνες λόγω απώλειας εσόδων, καθώς και μίσθωσης τουριστικών καταλυμάτων για την κάλυψη αναγκών δημόσιας υγείας.

Σημαντικό μέρος της χρηματοδότησης της δράσης του Υπουργείου προέρχεται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Το 2020 η εκτιμώμενη δαπάνη περιλαμβάνει πληρωμές για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», καθώς και για τη διαφημιστική δαπάνη του ΕΟΤ συνολικού ύψους 43 εκατ. ευρώ.

Πηγή: money-tourism.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook