Υπό οικονομικό έλεγχο το ΕΑΚ Χανίων – Τι γίνεται με το πετρέλαιο για το κολυμβητήριο

υπό-οικονομικό-έλεγχο-το-εακ-χανίων-τ-1466814

Υπό οικονομικό έλεγχο βρίκσεται το ΕΑΚ Χανίων από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ η κατάσταση με το πετρέλαιο στο κολυμβητήριο δεν έχει λυθεί ακόμα. Οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να χειροτερέψουν εντός της εβδομάδας και θα χρειαστεί θέρμανση, που όμως προς το παρόν δεν υπάρχει. Στο μεταξύ, ΕΑΚ και ΝΟΧ διαγκωνίζονται για το ποιος και πότε θα πρέπει να βάλει πετρέλαιο.

Ο οικονομικός έλεγχος στο ΕΑΚ πραγματοποιείται έπειτα από το μπλόκο στη σύμβαση για την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού. Το Ελεγκτικό Συνέδριο σταμάτησε την εργολαβία που αφορούσε τοποθέτηση λαμπτήρων LED, ενώ αποφάσισε να διενεργήσει και επιμέρους έλεγχο στα οικονομικά του κέντρου, ο οποίος δεν φαίνεται να αφορά αποκλειστικά τη σύμβαση για τον φωτισμό. Τα αποτελέσματα του ελέγχου αναμένονται.

Στο μεταξύ, χρήματα για να αγοραστεί κάποια ποσότητα πετρελαίου για το κολυμβητήριο Χανίων δεν έχουν ακόμα βρεθεί. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΑΚ, Τάκη Σβουράκη, έχει ζητηθεί ποσόν 120.000 ευρώ ως έκτακτη χρηματοδότηση, αλλά προς το παρόν δεν είναι σαφές ούτε το πόσα χρήματα θα εγκριθούν τελικά, ούτε και πότε ακριβώς θα εκταμιευθούν.

Το ΕΑΚ Χανίων δεν είναι το μόνο που έχει ζητήσει έκτακτη χρηματοδότηση. Το ίδιο, σύμφωνα με τον κ. Σβουράκη, έχουν πράξει και άλλα αθλητικά κέντρα, πράγμα που σημαίνει ότι το τελικό ποσό που θα εγκριθεί πιθανόν να είναι μικρότερο από τις 120.000 που έχουν ζητηθεί.

Ο κ. Σβουράκης επισήμανε για ακόμα μια φορά ότι έχει υπάρξει συμφωνία με τον ΝΟΧ ότι θα πρέπει να αγοράσει εκείνος πετρέλαιο για τον Οκτώβριο. Τόνισε ότι το ΕΑΚ είχε βάλει τρεις τόνους πετρέλαιο που θα πήγαιναν όμως αποκλειστικά για τη θέρμανση της μικρής πισίνας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΝΟΧ, Δημήτρη Λειψάκη, ο σύλλογος θα έχει τη δυνατότητα να αγοράσει κάποια ποσότητα πετρελαίου στα τέλη Οκτωβρίου, καθώς νωρίτερα δεν θα έχει διαθέσιμα χρήματα. Ο κ. Λειψάκης επισήμανε ότι στο μεσοδιάστημα το κολυμβητήριο θα πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί. Επανέλαβε δε, ότι από την περασμένη Τρίτη η σχετική απόφαση βρίσκεται στο γραφείο του Λευτέρη Αυγενάκη.

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου είναι η πρεμιέρα της Α1 πόλο ανδρών, με τα Χανιά να υποδέχονται τον Απόλλωνα Σμύρνης και είναι προφανές ότι η πισίνα θα πρέπει να είναι έτοιμη για τον αγώνα. Στα Χανιά επίσης θα αγωνίζεται και η γυναικεία ομάδα πόλο του Ρεθύμνου στην Α1, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε Σαββατοκύριακο θα υπάρχει επίσημος αγώνας στο Κολυμβητήριο Χανίων.

Οι καιρικές συνθήκες στην πόλη ήδη από την Τρίτη άρχισαν να θυμίζουν φθινόπωρο. Ως τα τέλη της εβδομάδας, αναμένονται βόρειοι άνεμοι που θα ρίξουν κι άλλο τη θερμοκρασία, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο βροχών την Πέμπτη και την Παρασκευή.

zarpanews.gr

One thought on “Υπό οικονομικό έλεγχο το ΕΑΚ Χανίων – Τι γίνεται με το πετρέλαιο για το κολυμβητήριο

  1. Με τοσες συνδρομες που εισπρατει ο ΝΟΧ ειναι να απορει κανεις γιατι δεν δινει λιγα χρηματα για να συνεχισουν να λειτουργουν οι ακαδημιες του. Μονο τυχαιο δεν ειναι το γεγονος οτι «σφαζονται» για το ποιοι θα εκλεγουν στο δσ της ομαδας καθε φορα, και δεν λειπιυν και τα ενδικα μεσα απο τον ενα στον άλλο που του εφαγε την θεση. Και εμεις τα κοροιδα πληρωνουμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook