Xωρίς ρεπό, χωρίς προσωπικό… Ξεπέρασαν τα όρια τους οι υγειονομικοί – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Χανιά | Video+Photos

xωρίς-ρεπό-χωρίς-προσωπικό-ξεπέρασαν-1387180

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στα Χανιά, από εργαζόμενους του νοσοκομείου και σωματεία του νομού.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν για τα προβλήματα του Δημόσιου συστήματος Υγείας και των Νοσοκομείων, εν μέσω πανδημίας.

«Βλέπουμε ότι η υγεία βαδίζει ολοταχώς προς την ιδιωτικοποίηση. Δυστυχώς βλέπουμε τα πρώτα ιδιωτικά συνεργεία να κάνουν την εμφάνισή τους στα νοσοκομεία. Το νοσοκομείο μας παρόλη την ασφυκτική πίεση μαζί με όλα στα νοσοκομεία της χώρας που έχουμε ξεπεράσει τα όριά μας δύο χρόνια. Χωρίς άδειες, χωρίς ρεπό, χωρίς προσωπικό.

Πρέπει να κρατήσουμε όρθιο το ΕΣΥ. Ζητάμε την άμεση επιστροφή των συναδέλφων πίσω.

Για την εύρυθμη λειτουργεία του νοσοκομείου χρειαζόμαστε γιατρούς. Η Covid κλινική, η ΜΕΘ, το προσωπικό στα περισσότερα τμήματα δεν επαρκεί. Μετά βίας βγαίνουν οι βάρδιες. Ζορίζονται απίστευτα. Έχουμε ξεπεράσει τους εαυτούς μας, έχουμε ξεπεράσει τα όριά μας. είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, Βαρδής Γιωργιακάκης.

«Αυτό που έρχεται το επόμενο διάστημα και πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψιν είναι ότι το νέο ΕΣΥ το οποίο οραματίζεται το Υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση είναι ένα σύστημα για τους λίγους. Το είχαν προαναγγείλει.

Και οι εργαζόμενοι, όσο αφορά τις εργασιακές σχέσεις είναι μετέωροι αλλά κυρίως η κοινωνία θα είναι χωρίς ένα ποιοτικό αποτελεσματικό σύστημα υγείας» ανέφερε ο Πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ, Κυριάκος Θεωδοσάκης.

«Πίσω από αυτές τις μάσκες κρύβεται μία απίστευτη κόπωση, μία απίστευτη αγωνία για το τι θα συμβεί στο ΕΣΥ το επόμενο διάστημα. Δυστυχώς δεν είχαμε προσλήψεις που περιμέναμε. Οι συνάδελφοί μου είναι σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση» είπε η γιατρός Κατερίνα Μανιμανάκη.

Στην συγκέντρωση συμμετείχαν και πρωτοβάθμια σωματεία του νομού.

zarpanews.gr

One thought on “Xωρίς ρεπό, χωρίς προσωπικό… Ξεπέρασαν τα όρια τους οι υγειονομικοί – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Χανιά | Video+Photos

  1. Να ζητήσετε να πάρουν πίσω τους υγειονομικούς σε αναστολή. Η εμμονή αυτή με τους ανθρώπους αυτούς έχει φτάσει σε άλλο ψυχιατρικό επίπεδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook