«Ξηλώνουν» τα παράνομα ομπρελοκαθίσματα από παραλίες των Χανίων

ξηλώνουν-τα-παράνομα-ομπρελοκαθίσ-1092446
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Σε «ξήλωμα» προχωρούν μέσα στο επόμενο διάστημα τα συνεργεία σε παραλίες του Δήμου Χανίων στις οποίες έχουν μπει αυθαίρετες κατασκευές πάνω στην άμμο.

Από τον Δήμο Χανίων επισημαίνεται, αναφορικά με τις παράνομες πρόχειρες κατασκευές (ξαπλώστρες, ομπρέλες, κ.α.), που έχουν τοποθετηθεί μόνιμα εντός αιγιαλού σε κοινόχρηστες παραλίες του Δήμου (Ν. Χώρα, Άγ. Απόστολοι), ότι αυτές θα απομακρυνθούν άμεσα από τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου.

Οι συγκεκριμένες παράνομες κατασκευές διακόπτουν το ενιαίο του αιγιαλού και της παραλίας, δημιουργώντας  την εντύπωση ότι ένα τμήμα διέπεται από ιδιαίτερο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

«Η ελεύθερη πρόσβαση σε αιγιαλό και παραλία είναι αδιαπραγμάτευτη. Είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι οι κοινόχρηστες παραλίες πρέπει να είναι προσιτές σε όλους τους συμπολίτες και τους επισκέπτες μας ανεξαιρέτως, ενώ η ανοχή σε τέτοιου είδους πρακτικές προσβάλει μεταξύ άλλων και την αξιοπρέπεια μας», επισημαίνει σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για τα τεχνικά συνεργεία, Γιάννης Νικηφοράκης.

zarpanews.gr

3 thoughts on “«Ξηλώνουν» τα παράνομα ομπρελοκαθίσματα από παραλίες των Χανίων

  1. Κύριε Αντιδήμαρχε, μπράβο για την κίνησή σας να απομακρύνετε τις ξαπλώστρες από τις παραλίες που αναφέρονται στο άρθρο του ΖΑΡΠΑ. Όμως, ο Δήμος Χανίων, είναι εξίσου υπεύθυνος και για μας εδώ, τους κατοίκους της Αγίας Μαρίνας, που οι κάθε λογής ξαπλώστρες, φτάνουν σε μερικά σημεία ως το κύμα! Πηγαίνετε να περπατήσετε παρακαλώ, από το γήπεδο Αγίας Μαρίνας, ως και μετά τη ΓΟΡΓΌΝΑ και απλά, πράξετε το καθήκον σας.
    Ευχαριστώ πολύ
    Φρόσω Χαραλάμπους
    Μόνιμη κάτοικος Αγίας Μαρίνας από 23ετίας.

  2. Αγαπητέ αντιδήμαρχε και συμπολίτη μας κ. Γιάννη Νικηφοράκη.
    Συμφωνούμε κι εμείς απολύτως μαζί σας ότι οι παραλίες και ο αιγιαλός είναι για όλους τους πολίτες των Χανίων, αλλά εσείς εδώ και αρκετά  χρόνια δίνετε τις παραλίες σε ορισμένους ιδιώτες αυθαίρετα με χρηματική συναλλαγή και εμποδίζοντας τους συμπολίτες μας να έχουν έναν ελεύθερο αιγιαλό.

    Αυτό δε σας πειράζει, το θεωρείτε δίκαιο ενώ θεωρείτε άδικο ότι έχουν μπει 4 – 5 ομπρέλες κατοίκων οι οποίες φιλοξενούν από το πρωί ως το βράδυ πάρα πολλούς πολίτες (ειδικά μεγάλης ηλικίας), οι οποίοι δεν έχουν να πληρώσουν τα 6 ευρώ, που εσάς ίσως σας περισσεύουν, για να καθίσουν στις ομπρέλες των επαγγελματιών στους οποίους εσείς ευχάριστως δώσατε άδεια.
    Σας ενοχλούν οι 5 ομπρέλες των κατοίκων, αλλά όχι οι υπόλοιπες 500?

    Αυτά ως προς την ενημέρωσή σας. Ευχαριστούμε.

    Κάτοικοι παραλίας Νέας Χώρας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook