Ξεκινούν οι εργασίες για την ανάπλαση των Ταμπακαριών – Υπεγράφη η σύμβαση στο Δημαρχείο Χανίων | Video + Photos

ξεκινούν-οι-εργασίες-για-την-ανάπλαση-1557810

Υπεγράφη το μεσημέρι της Τετάρτης η σύμβαση για το έργο ανάπλασης της περιοχής των Ταμπακαριών στο Δημαρχείο Χανίων, μεταξύ του Δήμου και του ανάδοχου εργολάβου, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη. Πρόκειται για ένα έργο, αρχικού προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει παρεμβάσεις ανάπλασης των περιοχών Αγίας Κυριακής, της οδού Βιβιλάκη και της οδού Φραγκοκαστέλου. 

Ο κ. Αρναουτάκης δήλωσε πως με τη νέα προγραμματική περίοδο ο Δήμος Χανίων θα εξασφαλίσει 25 εκατομμύρια ευρώ για έργα ανάπλασης της πόλης.

Οι εργασίες ανάπλασης αναμένεται να ξεκινήσουν το προσεχές διάστημα, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα σε 18 μήνες. Ο κ. Σημανδηράκης τόνισε πως «οι παρεμβάσεις αυτές έρχονται να αναβαθμίσουν τις πεζοπορικές διαδρομές, να δημιουργήσει και να προσθέσει αστικό εξοπλισμό, να φροντίσει για τις θέσεις στάθμευσης των κατοίκων της περιοχής».

Σχετικά με την έναρξη των εργασιών, για το εάν αυτή θα είναι ταυτόχρονη σε όλες τις περιοχές, ο δήμαρχος Χανίων απάντησε πως «Θα παρουσιαστεί το χρονοδιάγραμμα από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου και σε συνεργασία με τον ανάδοχο εργολάβο, θα υπάρχει η σχετική ενημέρωση για όλους τους ενδιαφερόμενους».

Όπως έγινε γνωστό, η σύμβαση προβλέπει την συνεργασία όλων των υπηρεσιών – εταιρειών, ΔΕΥΑΧ, ΑΔΜΗΕ και ΟΤΕ.

Ήπιας κυκλοφορίας η οδός Βιβιλάκη – Χώροι στάθμευσης στην είσοδο της περιοχής

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Μιχάλης Καλογριδάκης αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες της σύμβασης, η οποία μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει ανάπλαση πεζοδρομίων, αστικού εξοπλισμού, υπογειοποίηση δικτύων. Η Βιβιλάκη θα είναι δρόμος ήπιας κυκλοφορίας, όπως δήλωσε ο κ. Καλογριδάκης:

Ο ανάδοχος εργολάβος είναι η Νόρμα Κατασκευαστική.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook