Ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία – Το διάγγελμα του Πούτιν | Video

ξεκίνησε-ο-πόλεμος-στην-ουκρανία-το-δ-1385671

Δραματικές οι ώρες στην Ουκρανία. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με έκτακτο τηλεοπτικό του διάγγελμα στις 5 το πρωί (ώρα Ελλάδος) ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή για στρατιωτική επιχείρηση στην ανατολική Ουκρανία για την υπεράσπιση των περιοχών που βρίσκονται στα χέρια των αυτονομιστών. Όπως μεταδίδει, ωστόσο, ο ΣΚΑΪ η σύρραξη είναι γενικευμένη και ακούγονται εκρήξεις και πυροβολισμοί στη χώρα.

«Αποφάσισα να διεξαχθεί στρατιωτική επιχείρηση», δήλωσε σε έκτακτο τηλεοπτικό διάγγελμά του λίγο πριν από τις 05:00 (ώρα Ελλάδας).

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η χώρα του δεν μπορούσε να ανεχθεί απειλές από την Ουκρανία και προειδοποίησε εναντίον οποιασδήποτε ξένης ανάμιξης, προειδοποιώντας ότι εάν υπάρξει η Μόσχα θα ανταποδώσει αμέσως. Είπε ότι οι συνθήκες απαιτούσαν την ανάληψη αποφασιστικής δράσης από τη Ρωσία και διαβεβαίωσε πως σκοπός δεν είναι η επιβολή κατοχής. Αξίωσε οι ουκρανοί στρατιώτες να καταθέσουν τα όπλα και να πάνε σπίτια τους.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρόσθεσε πως την ευθύνη για την όποια αιματοχυσία ακολουθήσει θα την έχει το «ουκρανικό καθεστώς».

Μερικά λεπτά αργότερα τα διεθνή πρακτορεία μετέδωσαν πως άκουσαν τον ήχο ομοβροντιών πυροβολικού κοντά στο Κίεβο και πυρά στην περιοχή του αεροδρομίου Μπορισπίλ.

Εκρήξεις στη Μαριούπολη μετά το διάγγελμα Πούτιν για εισβολή στην Ουκρανία

Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν και στη Μαριούπολη, πόλη όπου βρίσκεται λιμάνι στρατηγικής σημασίας στην ανατολική Ουκρανία, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πόλη στη γραμμή του μετώπου, με μισό εκατομμύριο κατοίκους.

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως η Ρωσία έκλεισε μέρος του εναέριου χώρου στην περιοχή πληροφοριών πτήσεων του Ροστόφ, ανατολικά των συνόρων με την Ουκρανία, για λόγους «ασφαλείας» των πολιτικών πτήσεων, αναφέρει ενημερωτικό σήμα της προς τους αεροπόρους.

Το σήμα της ρωσικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας αναφέρεται σε συγκεκριμένους τομείς και υψόμετρα που θα πρέπει να αποφεύγονται.

 Νωρίτερα ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, προειδοποίησε ότι «όπλα που όμοιά τους δεν υπάρχουν στον κόσμο», έχει στην κατοχή της η Ρωσία.

Η προειδοποίηση έγινε μέσω ενός βίντεο στο οποίο ο Βλαντιμίρ Πούτιν εμφανίζεται να λέει ότι οι υπερηχητικοί πύραυλοι είναι έτοιμοι να εκτοξευθούν. Μάλιστα, προειδοποιεί για όπλα που όμοιά τους δεν υπάρχουν στον κόσμο, τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο βρίσκονται σε θέση μάχης.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στο πλαίσιο της επετείου της Ημέρας του Υπερασπιστή της Πατρίδας, όπου ο Πούτιν συνεχάρη τα ρωσικά στρατεύματα για τον υψηλό επαγγελματισμό τους, το κουράγιο και την πίστη τους στην πατρίδα.

«Βλέπουμε πόσο δύσκολη είναι η διεθνής κατάσταση. Τους κινδύνους που υπάρχουν και τις προκλήσεις» ανέφερε αρχικά ο Ρώσος πρόεδρος για να συνεχίσει λέγοντας πως η Ρωσία είναι πάντα ανοιχτή για έναν άμεσο και ειλικρινή διάλογο, «αλλά τα συμφέροντα της Ρωσίας και η ασφάλεια των πολιτών μας είναι αδιαπραγμάτευτα».

Γι’ αυτό, όπως εξήγησε «θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε και να βελτιώνουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις», λέγοντας πως η Ρωσία έχει θέσει σε ετοιμότητα οπλικά συστήματα «που όμοιά τους δεν υπάρχουν στον κόσμο».

Μάλιστα, αποκάλυψε πως «θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τα οπλικά μας συστήματα που περιλαμβάνουν υπερηχητικά και βασίζονται σε νέες αρχές της Φυσικής, επεκτείνοντας τη χρήση των προηγμένων τεχνολογιών και των εργαλείων της τεχνητής νοημοσύνης». Παράλληλα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν διευκρίνισε πως «αυτά είναι πραγματικά όπλα του μέλλοντος, τα οποία θα αυξήσουν πάρα πολύ τη μαχητική δυναμική των στρατιωτικών μας δυνάμεων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook