Ξεκινά για 2η χρονιά το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης – Μέχρι πότε θα γίνονται εγγραφές

ξεκινά-για-2η-χρονιά-το-λαϊκό-φροντιστή-477641

Τα εργατικά σωματεία του νομού Χανίων, καθώς και ο Σύλλογος Γυναικών ν. Χανίων, που υπογράφουν το παρόν κείμενο, αποφασίσανε να στηρίξουν και να συνδιοργανώσουν από κοινού με τον Σύλλογο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, τη λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης για 2η συνεχόμενη χρονιά.

Όπως αναφέρουν «η πείρα από την περσινή λειτουργία του Λ.Φ.Α. μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε και φέτος, αφού αρκετά παιδιά και λαϊκές οικογένειες στηρίχθηκαν, με θετικά αποτελέσματα. Εθελοντές καθηγητές με μεράκι και περηφάνια, έδωσαν τη μάχη, μέσα σε δύσκολες συνθήκες (πανδημία, τηλεκπαίδευση, κ.ά) για να βρεθούν στο πλευρό των μαθητών και τους ευχαριστούμε θερμά!

Ιδιαίτερα φέτος, μετά από σχεδόν 2 χρονιές εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση και τηλεκπαίδευσης στα σχολεία, η ανάγκη αυτή μεγαλώνει. Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας συνεχίζουν να μην παίρνουν κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων αλλά και για την αντιμετώπιση των τεράστιων μορφωτικών κενών που έχουν δημιουργηθεί στα παιδιά (τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας, φροντιστηριακά τμήματα, αναδιοργάνωση της ύλης).

Αντιθέτως, 2 βδομάδες μετά το άνοιγμα των σχολείων, τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία του νομού μας ξεπερνούν τα 400, ενώ η κυβέρνηση με τις νομοθετικές της παρεμβάσεις χτυπάει περαιτέρω το δικαίωμα στη μόρφωση (αποκλεισμός 40.000 μαθητών από τα ΑΕΙ με την ΕΒΕ, Τράπεζα θεμάτων, μετατροπή των σχολείων σε χώρους εκγύμνασης δεξιοτήτων, κατηγοριοποίηση των σχολείων και λειτουργία τους με όρους επιχείρησης, κ.ά.).

Οι ταξικοί φραγμοί στην εκπαίδευση γιγαντώνονται την ίδια στιγμή που η αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης καθιστά αδύνατη την προσπάθεια των λαϊκών οικογενειών να ανταποκριθούν στην ανάγκη στήριξης των παιδιών τους, μιας και η φοίτηση στο δημόσιο σχολείο γίνεται όλο και πιο ακριβή για την τσέπη των γονιών.

Σε αυτές τις συνθήκες, μέσω των μαθημάτων αλληλεγγύης, στηρίζουμε τα παιδιά, ώστε να μη στερηθούν τη βοήθεια επειδή δεν έχουν να πληρώσουν. Να μη λυγίσουν μπροστά στις δυσκολίες και τα εμπόδια.

Ξεκαθαρίζουμε πως σε καμία περίπτωση στόχος μας δεν είναι να υποκαταστήσουμε το «Δημόσιο» Σχολείο. Αντίθετα, οι φορείς που συνδιοργανώνουμε το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης παλεύουμε για πραγματικά δημόσιο σχολείο, που να μορφώνει ολόπλευρα και η πρόοδος των παιδιών να μην εξαρτάται από την κοινωνική-οικονομική δυνατότητα των οικογενειών τους.

Απευθύνουμε λοιπόν πλατύ κάλεσμα σε όσους εκπαιδευτικούς θέλουν να συμμετέχουν στα μαθήματα αλληλεγγύης, αλλά και σε όσους θέλουν να συνδράμουν την προσπάθειά μας με αναλώσιμα, καθώς φέτος τα μαθήματα του Λ.Φ.Α θα γίνονται δια ζώσης. Επιπλέον, φιλοδοξούμε φέτος στα μαθήματα αλληλεγγύης να ενταχθεί και η εκμάθηση ελληνικής γλώσσας σε παιδιά και ενήλικες μετανάστες.

Οι αιτήσεις εγγραφών για τους μαθητές θα γίνονται μέχρι τις 10 Οκτωβρίου στα παρακάτω τηλέφωνα: 6972728167, 6974962983

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Χανίων

Συνδικάτο Οικοδόμων ν. Χανίων

Σωματείο Επισιτισμού ν. Χανίων

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Χανίων

Σωματείο Τροφίμων – Ποτών ν. Χανίων

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Χανίων

Σωματείο Διανομέων Delivery ν. Χανίων

Σύλλογος Γυναικών ν. Χανίων»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook