Ξεγελάστε την πείνα σας με αυτούς τους τρόπους

ξεγελάστε-την-πείνα-σας-με-αυτούς-τους-1426124

Υπάρχουν έξυπνοι τρόποι να ξεγελάσετε την πείνα σας, ειδικά αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος. Διακεκριμένοι διατροφολόγοι δίνουν συμβουλές που μπορείτε να εφαρμόσετε στη ζωή σας για να σταματήσετε να νιώθετε τόσο πεινασμένοι όλη την ώρα και να διασφαλίσετε ότι δεν θα πέσετε στην παγίδα του σνακ και καταλήγετε να τρώτε περισσότερο από όσο πραγματικά χρειάζεστε.

Εφαρμόζοντας αυτές τις συμβουλές, θα αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και αυτό θα κάνει τη ζωή, είτε κάνετε δίαιτα είτε όχι, πολύ πιο εύκολη και χωρίς, πείνα.

Ξεγελάστε την πείνα σας με αυτούς τους τρόπους:

Πίνετε περισσότερο νερό

Μερικές φορές, όταν νομίζετε ότι αισθάνεστε πεινασμένοι, στην πραγματικότητα το σώμα σας σας στέλνει σήματα ότι αισθάνεστε διψασμένοι. Έτσι, παραμένοντας ενυδατωμένοι, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να αρχίσετε να νιώθετε λιγότερο πεινασμένοι και πιο υγιείς, πιο συχνά, ειδικά επειδή ένα ποτήρι νερό θα σας βοηθήσει επίσης να χορτάσετε μεταξύ των γευμάτων.

Τρώτε περισσότερη πρωτεΐνη

Εάν καταλήγετε πάντα να πεινάτε μερικές ώρες μετά το τελευταίο σας γεύμα, τρώτε αρκετή πρωτεΐνη; Η πρωτεΐνη είναι πολύ πιο χορταστική από τους υδατάνθρακες, επομένως, αν την παίρνετε αρκετά, είναι πολύ λιγότερο πιθανό να νιώσετε αυτές τις έντονες πείνα τόσο σύντομα μετά το φαγητό.

Εάν δεν μπορείτε να λάβετε αρκετή πρωτεΐνη στη διατροφή σας φυσικά, η σκόνη πρωτεΐνης είναι μια καλή λύση, καθώς μπορείτε να την πιείτε σε σέικ ανά πάσα στιγμή και θα σας κρατήσει χορτάτους χωρίς να προσθέσετε πολλές θερμίδες. Θα βοηθήσει επίσης το σώμα σας να χτίσει μυς πιο αποτελεσματικά εάν αυτό είναι κάτι που σας ενδιαφέρει.

Αυξήστε την πρόσληψη φυτικών ινών

Όταν θέλετε να χάσετε βάρος χωρίς να νιώθετε συνεχώς πεινασμένοι, οι φυτικές ίνες είναι πραγματικά ο καλύτερος φίλος σας. Αυτό που πρέπει να ξέρετε για τις φυτικές ίνες είναι ότι πυκνώνουν όταν αναμειγνύονται με υγρά, πράγμα που σημαίνει ότι θα σας βοηθήσει πραγματικά να αισθάνεστε χορτάτοι, ακόμα κι αν έχετε μόνο μια μικρή μερίδα. Οχι μόνο αυτό.

Αλλά οι φυτικές ίνες είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα για να σας κρατούν τακτικούς, πράγμα που σημαίνει ότι θα αισθάνεστε πολύ λιγότερο νωθροί και επομένως λιγότερο πιθανό να λαχταράτε ένα σνακ με ζάχαρη μεταξύ των γευμάτων.

Αποκτήστε ένα χόμπι

Συχνά, οι άνθρωποι τείνουν να αισθάνονται πεινασμένοι όταν βαριούνται, επομένως είναι λογικό ότι, αν ασχολείστε με ένα χόμπι που σας ενδιαφέρει και που κρατά το μυαλό σας απασχολημένο για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν θα το σκεφτείτε καν. φάτε μία φορά και θα είναι λιγότερο πιθανό να υποκύψετε στον πειρασμό ως αποτέλεσμα. Δοκιμάστε να διαβάσετε, να ζωγραφίσετε, να ράψετε ή οτιδήποτε σας φαίνεται ενδιαφέρον.

Παραλείψτε τη σούπα

Υπάρχει κάποια ενδιαφέρουσα έρευνα που υποδηλώνει ότι οι στερεές τροφές είναι καλύτερες στο να λένε στον εγκέφαλό σας ότι είστε χορτάτοι από τις υγρές τροφές, πράγμα που σημαίνει ότι πράγματα όπως η σούπα καταλήγουν να είναι λιγότερο χορταστικά και είναι πιο πιθανό να αισθάνεστε πεινασμένοι νωρίτερα εάν τρώτε υγρές τροφές από εάν καταναλώσετε στερεά μία φορά.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να φάτε ποτέ ξανά σούπα, αλλά ίσως να τη φάτε με μια πλευρά ψωμί ή μερικά τραγανά λαχανικά για να ξεγελάσετε τον εγκέφαλό σας ώστε να είναι πιο ικανοποιημένος αν το κάνετε.

Χρησιμοποιήστε ένα μικρότερο πιάτο

Εάν χρησιμοποιείτε ένα μικρότερο πιάτο για τα γεύματά σας, όχι μόνο θα τρώτε λιγότερο στην αρχή επειδή θα περιοριστείτε στο πόση ποσότητα φαγητού θα χωρέσει, αλλά θα αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα επειδή θα ξεγελάσετε τον εγκέφαλό σας να πιστεύει ότι υπάρχει περισσότερο φαγητό από αυτό που υπάρχει στην πραγματικότητα. Ένα μεγάλο πιάτο μπορεί να κάνει το φαγητό πάνω του, αλλά ένα μικρό θα το κάνει να φαίνεται πιο ογκώδες και αυτό πραγματικά μπορεί να ξεγελάσει τον εγκέφαλό σας!

Φάτε με προσοχή

Το σώμα σας χρειάζεται περίπου 20 λεπτά για να αισθανθεί χορτάτος όταν τρώτε, οπότε αν σκουπίσετε το φαγητό σας μέσα σε λίγες στιγμές, θα καταλήγετε να αισθάνεστε ξανά πεινασμένοι σε ελάχιστο χρόνο.

Εδώ μπαίνει το προσεχτικό φαγητό. Όταν τρώτε προσεκτικά, επιβραδύνετε αμέσως και απολαμβάνετε το φαγητό σας, παίρνοντας τις μυρωδιές, τις υφές, τις γεύσεις, ακόμη και τους ήχους που κάνει το φαγητό ενώ τρώτε. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στο σώμα σας να είναι ικανοποιημένο χωρίς να υπερκαταναλώνετε και μόλις το εξασκήσετε για λίγες μέρες, θα γίνει δεύτερη φύση για εσάς.

Ασκηση

Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι η άσκηση μειώνει τις λιγούρες, επομένως με το να είσαι δραστήριος κάθε μέρα, μπορείς να εμποδίσεις τον εαυτό σου να αισθάνεται τόσο πεινασμένος. Απλώς να θυμάστε ότι εάν ασκείστε πολύ, το να φάτε λίγο περισσότερο μπορεί να είναι απαραίτητο, διαφορετικά θα μπορούσατε να καταλήξετε να στερηθείτε τον εαυτό σας και να τρώτε υπερβολικά αργότερα.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να κρατήσετε μακριά αυτή την ροκανιστική πείνα, οπότε γιατί να μην δοκιμάσετε ένα ή δύο σήμερα;

healthstories.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook