WhatsApp: Αλλάζουν από αύριο οι όροι χρήσης – Τι θα ισχύει

whatsapp-αλλάζουν-από-αύριο-οι-όροι-χρήσης-τ-1221591

Οι χρήστες του WhatsApp καλούνται από τις 15 Μαΐου να δεχτούν την νέα πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων διαφορετικά οι δυνατότητες του θα περιοριστούν.

Σε εφαρμογή μπαίνει από αύριο 15 Μαΐου η νέα πολιτική της δημοφιλούς εφαρμογής WhatsApp σχετικά με τους όρους χρήσης και την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων.

Συγκεκριμένα, η εφαρμογή θα μοιράζεται περισσότερα δεδομένα των χρηστών με την μητρική εταιρεία που είναι το Facebook.

Υπήρχε η απειλή για αυτόματη απενεργοποίηση ή/και διαγραφή των λογαριασμών σε περίπτωση που οι χρήστες δεν συμφωνήσουν με τη νέα πολιτική του WhatsApp ωστόσο η εταιρεία «μάζεψε» το ζήτημα λέγοντας όμως πώς οι χρήστες που δεν θα αποδεχτούν τους νέους όρους θα έχουν περιορισμένη πρόσβαση στον λογαριασμό τους και λιγότερες δυνατότητες.

Αυτό βέβαια έρχεται σαν συνέχεια της εξαγοράς του WhatsApp από το facebook έναντι 19 δισ. δολαρίων.

«Μπλόκο» από την Γερμανία

Η Facebook έλαβε εντολή να σταματήσει να συλλέγει δεδομένα Γερμανών χρηστών της πλατφόρμας επικοινωνίας WhatsApp, η οποία της ανήκει, καθώς γερμανική ρυθμιστική αρχή ανέφερε ότι η πρακτική της εταιρείας να ζητεί τη συναίνεση των χρηστών για να συνεχίσει κανονικά τη συλλογή δεδομένων δεν είναι νόμιμη.

Ο Johannes Caspar, επικεφαλής της αρχής προσωπικών δεδομένων του Αμβούργου, εξέδωσε απαγόρευση διάρκειας τριών μηνών, απαγορεύοντας στην Facebook να συνεχίσει τη συλλογή δεδομένων. Ζήτησε επίσης από τις ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εκδώσουν σχετική οδηγία για το σύνολο των 27 χωρών – μελών. Οι νέοι όροι της πλατφόρμας WhatsApp καθίστανται άκυροι γιατί δεν είναι διαφανείς και είναι υπερβολικά αόριστοι, αποφάνθηκε ο Γερμανός αξιωματούχος.

«Η εντολή έχει ως στόχο την διασφάλιση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των εκατομμυρίων χρηστών που συναινούν στους νέους όρους χρήσης σε ολόκληρη τη Γερμανία», ανέφερε σε δήλωσή του ο Casparτην Τρίτη. «Χρειάζεται να προλάβουμε τη ζημία και τα μειονεκτήματα που συνδέονται με αυτή τη διαδικασία «μαύρου κουτιού».

Η WhatsApp έκανε λόγο για «λανθασμένη» απόφαση και σημείωσε ότι δεν πρόκειται να επηρεάσει τους νέους όρους λειτουργίας της εφαρμογής.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook