«Βόμβα» Θεοδωρίδου: Τα παιδιά είναι «ρεζερβουάρ» μεταλλάξεων του κορονοϊού

βόμβα-θεοδωρίδου-τα-παιδιά-είναι-ρ-1286958

Τα παιδιά μέχρι πρότινος δεν ήταν στο στόχαστρο του κορονοϊού, όμως με βάση τα τελευταία δεδομένα και με την διασπορά των μεταλλάξεων, η κατάσταση αρχίζει να διαφοροποιείται.

Σύμφωνα με την Μαρία Θεοδωρίδου, τα παιδιά είναι «ρεζερβουάρ» του ιού και των μεταλλάξεων του, καθώς παρουσιάζουν υψηλό ιικό φορτίο.

Πιο αναλυτικά, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών παρουσίασε κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, νέα έρευνα που πραγματοποίησε το διεθνές περιοδικό The Lancet.

Τα στοιχεία της μελέτης έδειξαν πως ο κορονοϊός που μολύνει τα παιδιά παραμένει ζωντανός στον οργανισμό τους και έχουν ιικό φορτίο υψηλό, ανεξάρτητα από το αν νοσούν ασυμπτωματικά ή είναι στο νοσοκομείο.

Ανοσία – Κορονοϊός: Εμβολιασμός VS νόσηση, γιατί είναι πιο αποτελεσματικό το εμβόλιο

«Καλό είναι να θυμόμαστε, όπως είπε, ότι τα παιδιά μεταδίδουν τον ιό όπως και οι ενήλικες και συμβάλλουν στη δημιουργία νέων μεταλλάξεων, παρότι το ιικό τους φορτίο δεν είναι μεγαλύτερο αλλά ούτε και υποδεέστερο από αυτό τον ενηλίκων», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η κα.Θεοδωρίδου διευκρίνισε πως «τα παιδιά που μπορούν να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού θα πρέπει να το κάνουν και όσα έχουν ένδειξη καλό θα ήταν να εμβολιαστούν και για τη γρίπη».

«Πρόκειται για παιδιά με ιδιαίτερα προβλήματα και χρόνια νοσήματα αλλά και παιδιά που έχουν στο περιβάλλον τους ευάλωτα άτομα όπως νεογνά, ηλικιωμένους ή ανθρώπους με χρόνια σοβαρά νοσήματα», συμπλήρωσε στη συνέχεια και προσέθεσε ότι δεν υπάρχει γενική σύσταση για τον εμβολιασμό όλων των παιδιών για τη γρίπη.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook