Βατόπουλος: Δεν αποκλείεται lockdown στην Ελλάδα

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για νέο lockdown στην Ελλάδα ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, καθώς αν υπάρχει άνοδος των κρουσμάτων είναι πιθανό να χρειαστούν και άλλα μέτρα για τον κορονοϊό.

Όπως εξήγησε για να αποφύγουμε το lockdown πρέπει να πειθαρχήσουμε στα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί. Τόνισε επίσης πως η «κόκκινη» γραμμή για να προχωρήσουμε σε κάτι τέτοιο  έχει να κάνει από την κατάσταση στο σύστημα υγείας δηλαδή αν δεν υπάρχουν ΜΕΘ για να νοσηλευτούν ασθενείς.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ χαρακτήρισε δύσκολα τα Χριστούγεννα που έρχονται και επισήμανε ότι όλα εξαρτώνται από την συμπεριφόρα μας σαν οργανωμένη κοινωνία. Όπως είπε πρέπει να γίνει κατανοητό ότι έχουμε μια νόσο που μεταδίδεται με τα σταγονίδια και την αναπνοή συνεπώς πρέπει να προφυλαχθεί ο καθένας από εμάς και η κοινωνία συνολικά με την εφαρμογή των τριών όπλων που έχουμε: τον εμβολιασμό, τις μάσκες και τα μέτρα ατομικής προστασίας, τα τεστ που πρέπει να γίνονται για να εντοπίζονται τα κρούσματα και οι φορείς.

Απαντώντας σε ερώτημα για την κορύφωση του κύματος, εξήγησε, πως ένα κύμα κρατάει δύο – τρεις μήνες και πως αυτό που βιώνουμε τώρα έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου ένα μήνα το οποίο εκτιμά πως μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου θα έχει τελειώσει. Ωστόσο, σημείωσε πως πάντα ο ιός μας εκπλήσσει αλλάζοντας την συμπεριφορά του.

Σε σχέση με εκτιμήσεις ότι τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν τα 11.000 στην κορυφωση της πανδημιας σχολίασε πως ο ίδιος αποφεύγει να κάνει εκτιμήσεις και πως πιστεύει ότι εξαρτάται και από την συμπεριφορά του καθενός.

Πηγή: ethnos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ